На головну сторінку

Григорій Гаркуша



Григорій Гаркуша
надав Микола Рудаков
Народний артист України. Співак.
Рідкісне вміння співака-індивідуальна творча інтерпретація камерних творів та народних пісень. У репертуарі співака твори Генделя, Гайдна, Глюка, Шуберта, Шумана, Гріга, Леонкавалло, Верді, Россіні, Чайковського, Рахманінова, Лисенка, Степового, Стеценка, інших класиків, сучасних композиторів П.Майбороди, О.Білаша, І.Шамо, І.Поклада та багатьох інших. Всього понад 700 творів.

Перейти до списку пісень >>

Дати життя: 03.04.1941 - 17.05.2022
Місце народження: с.Шестірня Широківського району на Дніпропетровщині
Адреса: м.Київ

Біографія

Гаркуша Григорій Якимович після закінчення десятирічки в рідному селі ,працював слюсарем і вчився по класу баяна у вечірній музичній школі м.Кривий Ріг, служив в армії. Закінчив Дніпропетровське музичне училище імені М.Глінки-клас баяна і вокалу. Закінчив вокальний факультет Московської державної консерваторії (1971).

З 1971 року і донині-соліст Національної філармонії України.З 1994 року викладач,а з 1998 р.-професор Національної музичної академії імені П.І.Чайковського. Особливе місце у творчості Григорія Якимовича Гаркуші-дитя війни,посідає пісня на військову тематику. З успіхом представляв він пісенне мистецтво України в Болгарії, В'єтнамі, Іраку, Канаді, Норвегії, Польщі, Словаччині, США, Угорщині, Швеції, Югославії...

За його участю зняті телевізійні фільми: "Видатні українці"(2011), та "Душі криниця"(2012). Пісні у виконанні Г.Гаркуші є в записах фонду Українського радіо. Фірмою "Мелодія" була випущена платівка з російськими та українськими піснями Г.Гаркуші, які розійшлися по всьому світу. Вийшли компакт-диски пісень у виконанні Григорія Гаркуші. Гаркуша Г.Я. - дійсний член Міжнародної академії духовного єднання світу, член правління товариства "Україна-Чехія".

Нагороджений орденом "За заслуги" та орденом "Ярослава Мудрого", "Знаком пошани" Київського міського голови, нагрудним знаком Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини "За захист прав людини". Лауреат премії імені І.Нечуя -Левицького.

  ПІСНІ
НазваСлова / МузикаАльбомA Файли  Рік  #
 Спасибі вам, мамо! Д. Луценко / В. Конощенко не вказано    18857
 Аби побачити пояснення малюнків у колонці "Файли", підведіть курсор мишки до малюнка.      
Не знайшли пісні, але самі маєте текст чи аудіо? Додавайте її сюди або надсилайте на емейл!
Таким чином ви долучитеся до розвитку сайту та поділитеся улюбленим текстом з іншими!


Дані ввів: Микола Рудаков  06.09.2012
Відредаґовано: 21.05.2022
Переглядів: 3369



  Виправлення та доповнення     ПРАВИЛА!     ДЕ СКАЧАТИ mp3 ?!
[cховати]


  Адреса цієї сторінки: https://www.pisni.org.ua/persons/2765.html

 ВХІД
Е-мейл: 
Пароль: 
  Забули пароль?
  
  ПІДПИШІТЬСЯ! ГРУПИ У СОЦМЕРЕЖАХ
FB