На головну сторінку

Юрій Рожков



Юрій Рожков
надав Микола Рудаков
Заслужений артист України, лауреат Міжнародної премії імені Григорія Сковороди

Випускник київського політеху, потім училища естрадного мистецтва в м. Києві і з 1973р. – артист Укрконцерту. Вже невдовзі він стає полярним співаком завдяки пісні "Товарищ песня", яку він заспівав в багатосерійному телефільмі кіностудії імені О. Довженка "Как закалялась сталь". Багатогранний талант співака проявився у восьмидесяті роки як композитора і аранжувальника. Доробок композитора – понад сто пісень на слова відомих українських поетів. Його пісні надзвичайно щирі і мелодійні з успіхом виконуються відомими українськими співаками, ансамблями та колективами.

Перейти до списку пісень >>

Дати життя: 18.04.1941 - 09.03.2014
Місце народження: м. Донецьк
Адреса: м. Київ, вул. Мілютенка, 23, кв. 343

Біографія

Я, Рожков Юрій Федорович, народився 18 квітня 1941р. в м. Донецьку. 1948-1958р.-навчання в середній школі № 122 м. Києва. Трудову діяльність почав у 1958 р. учнем токаря на заводі "Кінодеталь" м. Київ. 1960-1965 р. – студент Київського політехнічного інституту, 1969-1971 р. – студент вокального відділу Республіканської студії естрадно-циркового мистецтва,1972-1973р.–соліст Київської естради, Державного концертно-видовищного підприємства "Київконцерт", 1987-1991 р. – навчання у Київському державному інституті культури ім. О. Корнійчука (заочне відділення). З 1997 р. по теперішній час – на творчій роботі. Спільно з провідними артистами України виступає у концертах всеукраїнського центру фестивалів і концертних програм.

За час роботи показав себе висококваліфікованим спеціалістом. Має сильний голос (баритон) красивого тембру, повного діапазону, яскраву сценічну зовнішність.

Репертуар співака багатий і різноманітний. На початку 90-х років заявив про себе і як цікавий композитор. Останнім часом співпрацює з відомими українськими поетами – Б. Олійником, М. Луківим, М. Шевченком, Г. Чубач. Написав понад 100 пісень, які з успіхом виконуються видатними майстрами сцени – Д. Гнатюком, Л. Сандуленком, О. Василенком, квартетом "Гетьман", гуртом "Козацькі забави", випустив магнітоальбоми власних творів. Його пісні сповнені любові до України, її столиці – міста Києва, що робить їх близькими та зрозумілими сучасному слухачеві, надихаючи його світлою вірою в прекрасне майбуття молодої української держави. В своїх піснях композитор виявляє себе як талановитий аранжувальник, що застосовує широкий спектр сучасних технічних засобів, роблячи свої пісні справжнім витвором поліфонічного мистецтва, відзначеного вишуканою гармонією.

За 40 років творчої діяльності Ю. Рожков дав більше 5 тисяч концертів у різних куточках України, колишнього СРСР та ряду зарубіжних країн: Німеччині, Польщі, Угорщині, Чехословаччині. Має більше 150 записів на Українському радіо, співає пісні у відомих кінофільмах "Як гартувалася сталь", "Народжена революцією", "В бій ідуть лише старики", "Поцілунок Чаніти". Його виступи в концертних програмах завжди користуються великим успіхом у глядачів.

За високий професіоналізм та пропаганду українського національного мистецтва у 1996 році Ю. Рожкову присвоєно почесне звання "Заслужений артист України". Він також нагороджений дипломами лауреата міжнародних премій "Дружба" у 1996 р. та ім. Григорія Сковороди у 1997 р.

Ю. Рожков – учасник ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС другої категорії, член Національної всеукраїнської музичної спілки.

  ПІСНІ
НазваСлова / МузикаАльбомA Файли  Рік  #
 А я люблю тебе ще навіть більше Н. Горинь / Ю. Рожков не вказано     1537
 Весняний вальс Б. Харитонов / О. Марцинківський, Ю. Рожков не вказано     1561
 Всі жінки носили воду М. Шевченко / Ю. Рожков не вказано     2039
 Дозвольте Вам освідчитись в коханні Л. Вернигора / Ю. Рожков не вказано     1002
 Заздравна Україні М. Шевченко / Ю. Рожков не вказано     604
 Карпатські яблука М. Луків / Ю. Рожков не вказано     1604
 Кольори кохання В. Кудрявцев / Є. Мартинов не вказано     3002
 Українські гривні В. Кудрявцев / Ю. Рожков не вказано     1257
 Я знову з тобою, мій Києве П. Паливода / В. Титаренко не вказано        754
 Аби побачити пояснення малюнків у колонці "Файли", підведіть курсор мишки до малюнка.      
Не знайшли пісні, але самі маєте текст чи аудіо? Додавайте її сюди або надсилайте на емейл!
Таким чином ви долучитеся до розвитку сайту та поділитеся улюбленим текстом з іншими!


Дані ввів: Рожок  12.05.2011
Відредаґовано: 10.03.2014
Переглядів: 4641



  Виправлення та доповнення     ПРАВИЛА!     ДЕ СКАЧАТИ mp3 ?!
[cховати]
1. Микола Рудаков (член клубу) 10.03.2014 08:07    
Рожков Ю.Ф. помер 9 березня 2014 року
0/0



  Адреса цієї сторінки: https://www.pisni.org.ua/persons/2372.html

 ВХІД
Е-мейл: 
Пароль: 
  Забули пароль?
  
  ПІДПИШІТЬСЯ! ГРУПИ У СОЦМЕРЕЖАХ
FB