На головну сторінку

Гурт "YAGODY"



Музика гурту "YAGODY" це обряд ініціації. Це вітер серед степу. Це пісні диких племен. Це голос твоїх пращурів. Це жива енергія. Це співи сирен. Це музичний транс. Це танець голосами. Так пахне наша природа. Так звучить наша кров.

Перейти до списку пісень >>

Альбоми:
  • YAGODY

Засновано: 01.06.2016

Історія

Появі львівського гурту "YAGODY" передував зовсім інший мистецький проєкт. Ще в 2005 році Зоряна Дибовська переїхала у Донецьк та почала працювати в Донецькому обласному українському музично-драматичному театрі імені Артема. Саме там, у 2010 році, актор Микола Гусейнов запропонував створити музичний гурт "Хрущі в борщі", який спеціалізуватиметься на автентичній українській музиці. Група проіснувала чотири роки група і припинила своє існування... Зоряна покинула Донецьк через російське військове вторгнення у 2014 році. З того часу у ній жила ідея продовжувати популяризувати українську пісню.

Гурт "YAGODY" з'явився у Львові в червні 2016-го року з ініціативи актриси Зоряни Дибовської, яка на той час була викладачкою сценічної мови на факультеті культури та мистецтв Львівського національного університету імені Івана Франка. Саме там і з'явилася ідея створити музичний гурт. Іншими учасницями квартету стали студентки-актриси, які навчалися в Зоряни. Задля роботи в гурті виконавиці освоїли музичні інструменти та провели не одну "домашню" мистецьку експедицію у пошуках репертуару.

Назва команди з'явилася випадково. На першому виступі гурту ("Форум видавців у Львові — 2016") ведучий Володимир Бєглов оголосив колектив як "Я́годи" і з того часу повелося. Уже в 2017-му на фестивалі "Muszelki Wigier" (м. Сувалки, Польща) назва гурту змінилася на "Яго́ди" через неуважність уже іншого ведучого. У 2019 році колектив здійснив ребрендинг і трансформував назву на "YAGODY".

2020-ий рік виявився вирішальним для гурту, оскільки саме цього року було презентовано дебютний альбом з однойменною назвою "YAGODY" та кліп на пісню "Калина-Малина". До альбому ввійшло десять улюблених синглів. Зокрема, болгарська народна пісня "Ergen Deda", сербська народна пісня "Ой, ружице" та лемківська пісня "Кед єм ишов през тот ліс". У 2021 вийшов кліп на сингл "Зелена ліщина", у 2022 — на пісню "Дівонько".
Сторінки в інтернеті:
  • https://www.instagram.com/yagody_official/
  • https://www.facebook.com/yagody.officialpage
  • https://www.youtube.com/channel/UCcVpW8tzRIx_4EsOgk_26Vw

  ПІСНІ
НазваСлова / МузикаАльбомA Файли  Рік  #
 Дівонько
 (гуцульська колядка)
(народна пісня) не вказано    592
 Зелена ліщина (народна пісня) не вказано    10313
 Калина-малина (народна пісня) YAGODY    902
 Ой, на яру (народна пісня) YAGODY     1812
 Яблинько (народна пісня) YAGODY     430
 Аби побачити пояснення малюнків у колонці "Файли", підведіть курсор мишки до малюнка.      
Не знайшли пісні, але самі маєте текст чи аудіо? Додавайте її сюди або надсилайте на емейл!
Таким чином ви долучитеся до розвитку сайту та поділитеся улюбленим текстом з іншими!


Дані ввела: YAGODY  02.04.2023
Відредаґовано: 16.06.2023
Переглядів: 846



  Виправлення та доповнення     ПРАВИЛА!     ДЕ СКАЧАТИ mp3 ?!
[cховати]


  Адреса цієї сторінки: https://www.pisni.org.ua/persons/3851.html

 ВХІД
Е-мейл: 
Пароль: 
  Забули пароль?
  
  ПІДПИШІТЬСЯ! ГРУПИ У СОЦМЕРЕЖАХ
FB