На головну сторінку

Станіслав Зінчук



Поет, перекладач, журналіст

Перейти до списку пісень >>

Дати життя: 04.10.1939 - 29.01.2010
Місце народження: с.Орадівка Христинівського району Черкаської області
Адреса: Київ

Біографія

Зінчук Станіслав Сергійович народився в селі Орадівка на Київщині (тепер-Черкаська область). Закінчив Київський університет ім. Т. Г. Шевченка, філолог (1962). Вчителював, працював у редакціях газет, видавництвах, в апараті Спілки письменників України, на державній службі.

Для поета, журналіста, фольклориста, краєзнавця, перекладача Станіслав Зінчука - дитя війни, по чиїй долі теж пройшлася війна, поезія Расула Гамзатова стала особливою. Він загорівся перекласти її українською мовою. Слова вірша "Журавлі" були настільки відомими, що якби перекладач десь схибив, це одразу стало б помітним. С. Зінчук не схибив – "Журавлі" у його перекладі не втратили майстерності Гамзатова і залишились щемним знаком суму за полеглими воїнами, таким, яким і запам'яталися старшому поколінню. "Журавлі" – це остання робота талановитого майстра перекладу. Це його лебедина пісня, його данина пам'яті полеглим у тій війні.

У творчому доробку Станіслава Зінчука понад десяток поетичних збірок, багато перекладів білоруських, казахських, грузинських, естонських, латиських поетів. Автор пісенника "Усі гори зеленіють. Сто пісенних перлин мого роду" (2008). Лауреат Всеукраїнської літературної премії ім. Івана Огієнка (2005). Член Спілки письменників (1973)

Не знайшли пісні, але самі маєте текст чи аудіо? Додавайте її сюди або надсилайте на емейл!
Таким чином ви долучитеся до розвитку сайту та поділитеся улюбленим текстом з іншими!


Дані ввів: Микола Рудаков  03.07.2021
Відредаґовано: 28.01.2022
Переглядів: 232



  Виправлення та доповнення     ПРАВИЛА!     ДЕ СКАЧАТИ mp3 ?!
[cховати]


  Адреса цієї сторінки: https://www.pisni.org.ua/persons/3732.html

 ВХІД
Е-мейл: 
Пароль: 
  Забули пароль?
  
  ПІДПИШІТЬСЯ! ГРУПИ У СОЦМЕРЕЖАХ
FB