На головну сторінку

ЯРРА




Перейти до списку пісень >>

Засновано: 2002
Місце заснування: Чернівці

Історія

Український гурт, що виконує пісні у жанрі "Синтез-етно-рок". Гурт "ЯРРА" заснований у 2002 році в місті Чернівці. До 2009 року колектив був відомий під назвою "ZAБROШЕNNAЯ TERRITORIЯ". Творцями гурту стала сім'я Пустирєвих - Роман, який грав на акустичній гітарі та виконував роль вокаліста, а також його дружина Ніка, яка зайняла місце бек-вокалістки.

Такий дует існував у жанрі бардівської пісні та виступав виключно в блюз, та рок-клубах міста Чернівці. Що стосується інструментів, у новоспеченого гурту була тільки акустична гітара, яку Роману доводилося брати в оренду у музичному магазині. Виконуючи авторські пісні, пара сподобалася не тільки слухачам, а й власникам клубів, які у подальшому стали запрошувати їх до співпраці. Бажаючи розвитку свого колективу, Роман на останні гроші купує два старих інструменти - напівакустичну гітару та маломензурний бас, щоб його дружина могла стати бас-гітаристкою. У 2003 році гітарист чернівецької рок-групи "Домино" Сергій Кузін створює новий джаз-бенд, куди запрошує Романа у якості клавішника, а Ніку на роль бек-вокалістки.

Там вони познайомилися з ударником Вадимом Кшіжевським, який погодився підтримати їх творчий тандем. З його приходом сімейний дует сім'ї Пустирєвих перетворюється на гурт "ZAБROШЕNNAЯ TERRITORIЯ". Пізніше до них приєдналися гітарист Костянтин Солодкий та клавішниця Алла Карп. У такому складі гурт бере участь у міському рок-фестивалі "Відродження" (м. Чернівці), де займає друге місце, а Роман Пустирєв отримує номінацію "Кращий вокал". Давши виступ для багатотисячної аудиторії, музиканти продовжують свою концертну діяльність, виконуючи пісні, написані Романом.

У 2004 році Костянтин Солодкий та Вадим Кшіжевський залишають колектив, поступаючись місцем молодому гітаристу Сергію та талановитому барабанщику Олександру Макарчуку, які давно хотіли потрапити до гурту. У грудні цього ж року музиканти беруть участь у рок-фестивалі "Перехрестя". Репертуар гурту настільки сподобався публіці, що відразу ж після виступу пісня "Дощ" потрапляє на компакт-диск "Перехрестя", де зібрані найкращі композиції чернівецьких гуртів. У березні 2005 пісні "Дощ" та "Горизонт", у виконанні "ZAБROШЕNNAЯ TERRITORIЯ", надходять у ротацію до радіостанції "Наше Радіо". В цей же час до колективу приєднується соло-гітарист Сергій Голик. Разом з ним гурт бере участь у рок-марафоні "100 Часов", організованому київським арт-клубом "44". Завдяки цьому музиканти не тільки голосно заявляють про себе, а й потрапляють до "Книги рекордів України" як учасники рекордного за тривалістю музичного марафону в режимі нон-стоп. За кілька місяців гурт "ZAБROШЕNNAЯ TERRITORIЯ" зустрічає нового барабанщика Олександра Хому.

Оновленим складом колектив бере участь у рок-фестивалі "Прем'єра 2005" (м. Херсон). Після цього їх запрошують в прямий ефір радіостанції "Хіт FM", де протягом півгодини гурт розповідає про свій творчий шлях. Потім "ZAБROШЕNNAЯ TERRITORIЯ" стає гостем радіо "Буковина", де із задоволенням відповідає на запитання радіослухачів. У жовтні 2005 гурт знову бере участь у рок-фестивалі "Відродження", де не тільки займає 1-е місце, а й отримує спеціальну номінацію "Кращий соло гітарист". У січні 2006 року Роман разом зі своїм колективом бере участь у рок-акції "Old New Year". Фестиваль у режимі нон-стоп, що проходить протягом 12 годин, припадає до душі не тільки мешканцям міста Чернівці, а й самим виступаючим. Через місяць разом з музичними колективами "Пост. Скриптум", "БУДЕ" та "Бикфордов" "ZAБROШЕNNAЯ TERRITORIЯ" бере участь у рок-акції "Квартирники 80-х", що проходить у київському клубі "Торба".

Приїжджаючи з концертами до столиці, у Романа та Нікі виникає бажання покинути Чернівці та переїхати до міста Київ, де, на їхню думку, у гурту було б більше можливостей для творчого розвитку. У квітні 2006 сім'я Пустирєвих переїжджає до Києва. Роман подає оголошення у газету і вже через місяць знаходить нових музикантів (Олександр Юхимчук – ударні, Тарас Матковський – флейта, Віталій Галайко – соло-гітара), з якими готує оновлену програму для "ZAБROШЕNNОЙ TERRITORIІ". У жовтні цього ж року колектив у новому складі запрошують до Чернівців дати спільний концерт з ню-метал гуртом "ТОЛ". А вже через місяць музиканти дають два сольних концерти у київському клубі "Барви". Початок 2007 року став для гурту відправним містком - об'їздивши великі міста України з сольною програмою "Намалюй свій новий день", Роман наважується на випуск першого компакт-диску, що включає пісні "Под облаками", "Умственная диарея", "Купаясь под дождём".

У липні цього ж року на хвилях радіостанції "Radio ROKS" вперше звучить пісня "Под облаками", яку несподівано для себе учасники гурту випадково чують по радіо. В цей же час музиканти беруть участь у київському фестивалі "Среди перемен". Колектив знову піддається трансформації та вітає нові обличчя - місце за ударними займає Геннадій Барабаш, а соло-гітара дістається екс-учаснику гурту "Кам'яний гість" Віктору Чернецькому. У колективі з'являється скрипка - Ксенія Задорська. У вересні 2007 гурт "ZAБROШЕNNAЯ TERRITORIЯ" стає призером фестивалю авторської пісні "Благодатное Небо" та бере участь у гала концерті, що проходив в Українському домі. У цей день на сцену вперше вийшов Роман Пустирєв-молодший, якому на той момент було всього 9 років. Додавши нові інструменти та отримавши зовсім інше звучання, стилістика гурту впевнено стала рухатися у бік синтез-етно-року. Незабаром, радіостанція "Radio ROKS" бере в ротацію пісню "Умственная диарея". Потім починається період активної гастрольної діяльності. Гурт "ZAБROШЕNNAЯ TERRITORIЯ" не тільки дає виступи у великих містах, а й бере участь у різноманітних музичних фестивалях. На початку 2009 року колектив вирішує змінити назву. Так 'являється гурт "ЯРРА".

Одними з перших про музикантів з новою яскравою назвою дізналися на фестивалі традиційної слов'янської культури та бойових єдиноборств "Київська Русь". Історичні реконструкції боїв, побачені в Чернігівській області, справили на гурт величезне враження та вплинули на бажання музикантів заглибитися у вивчення культурної спадщини Київської Русі. Через пару місяців у місті Бориспіль відбувся Міжнародний молодіжний фестиваль сучасних мистецтв "Сессия 2009". Головою журі значився Ян Табачник, за рішенням якого гурт "ЯРРА" займає 1-е місце.

Отримавши широку популярність серед рок-гуртів, на протязі наступних років Роман зі своїм колективом бере участь у фестивальному русі по всій Україні: етно-езотеричний фестиваль "Сказочный город" (м. Київ), байкер-фест "Главная дорога" (м.Київ), фестиваль "Путь волка" (м. Київ), музичний фолк-рок фестиваль "Млиноманія" (с. Сокілець, Вінницька обл.), VI Міжнародний фестиваль середньовічної культури "Стародавній Меджибіж" (смт. Меджибіж, Хмельницька обл.), фестиваль історичного фехтування "Стальная Муза" (м. Київ), II-й Міжнародний фестиваль історичної реконструкції середньовіччя "Битва наций" (м. Хотин, Чернівецька обл.) та багатьох інших.

За цей час у колективі змінюється соло-гітарист. На зміну Віктору Чернецькому приходить Юрій Рогоза. Гурт продовжує давати концерти на великих майданчиках та в березні 2011 року, в одному з київських клубів, презентує сольну програму "П'ять хвилин до весни". У 2011 році гурт "ЯРРА" бере участь у Новорічній програмі, яка виходить на Бориспільському телебаченні. 2013-го скрипалька Ксенія Задорська їде у світове турне, а Роман Пустирєв стає не тільки автором та виконавцем пісень, але й бере на себе роль соло-гітариста. В цьому ж році Роман Пустирєв-молодший остаточно приєднується до гурту "ЯРРА" у якості флейтиста.

Працюючи над новим репертуаром, музиканти колективу продовжують вивчати історію Київської Русі. У їх творчому арсеналі починають з'являтися тексти, написані давньослов'янською мовою. Незважаючи на свою колосальну завантаженість, гурт "ЯРРА" відвідує різноманітні етно-фестивалі: "Середньовічній Хотин" (м.Хотин), "Трипільське Коло" (м. Ржищів), "Стара Фортеця. Подорож крізь століття" (м. Тростянець) та багатьох інших.У 2015 році Роман Пустирєв укладає договір з найбільшими у світі інтернет-компаніями: австралійською "Envato" та американською "Pond5", орієнтованими на продаж відео, фото та музичного контенту. Для їхніх клієнтів, серед яких компанія National Geographic Channel, MTV, The Wall Street Journal, Discovery, BBC, ABC, History та багато інших, музикант пише треки, які надходять у загальний доступ на порталах компаній.

У вересні цього ж року "ЯРРА" презентує концертну програму на святкуванні 1000-річчя міста Бориспіль. У 2016 році до колективу приєднується лірниця, клавішниця та перкусіоніст Олександра Пустирєва. Таким чином, гурт починає гастролювати практично у складі однієї сім'ї:
Роман Пустирєв - вокал, гітара, ірландський бузукі, індіанська флейта, варган, програмування плейбеків.
Ніка Пустирєва - бас-гітара, калімба, бек-вокал.
Роман Пустирєв-молодший - флейта, сопілка, жалейка, окарина, бек-вокал.
Саша Пустирєва - колісна ліра, мелодика, бек-вокал, перкусія.
Геннадій Барабаш - ударні.

У 2017 році гуртом "ЯРРА" зацікавилася компанія "GuGa Entertainment Industry", яка на сьогоднішній день займається творчою діяльністю колективу. У березні цього ж року гурт розпочинає співпрацю з рекординговою компанією "Moon Records" та випускає альбом "Ветер Песчаных Бурь", який виходить на багатьох музичних платформах України та світу. Після цього, Роман Пустирєв разом зі своїм колективом бере участь у різноманітних музичних фестивалях: "Тбилисоба на Андреевском 2017", "Open Podil 2017", "Music Weekend Fest" в ТЦ "Даринок" та багатьох інших. 1 січня 2018 гурт "ЯРРА" бере участь у концерті на Софіївській площі перед 50000 слухачів, які прийшли на головну ялинку країни. Найближчим часом, окрім гастрольної діяльності, гурт планує активну ротацію пісень на радіо, зйомки дебютного кліпу та запис другого альбому.

Дискографія

  • Альбом "Ветер Песчаных Бурь" (2017 р.):
  • "На розливах сонячних рік"
  • "Ой, дари гой"
  • "Солнце в зените"
  • "Ветер песчаных бурь"
  • "Весна"
  • "Вотсще оупамятохом" (давньослов'янський)
  • "Киевская Русь"
  • "Ночь"
  • "Под облаками"
  • "Последняя звезда"

Альбом "Казки на ніч" (2018 р)
Сторінки в інтернеті:
  • ЯРРА - офіційна сторінка
  • https://www.facebook.com/JARRA.Official

Не знайшли пісні, але самі маєте текст чи аудіо? Додавайте її сюди або надсилайте на емейл!
Таким чином ви долучитеся до розвитку сайту та поділитеся улюбленим текстом з іншими!


Дані ввів: Roman_JARRA  19.08.2018
Відредаґовано: 23.02.2019
Переглядів: 811



  Виправлення та доповнення     ПРАВИЛА!     ДЕ СКАЧАТИ mp3 ?!
[cховати]


  Адреса цієї сторінки: https://www.pisni.org.ua/persons/3551.html

 ВХІД
Е-мейл: 
Пароль: 
  Забули пароль?
  
  ПІДПИШІТЬСЯ! ГРУПИ У СОЦМЕРЕЖАХ
FB