На головну сторінку

Ніна Горик



Ніна Петрівна Горик (в заміжжі Горик-Литвинюк; нар.7 вересня 1957, Забужжя Любомльського району Волинської області) — волинська поетеса, Заслужений вчитель України, активний громадський діяч. Автор тематичних розробок уроків з української літератури для 10-ого класу, лауреат фахового Всеукраїнського конкурсу "Вчитель року", обласної освітянської премії ім. Лесі Українки.

Перейти до списку пісень >>

Народилась: 07.09.1957
Місце народження: с. Забужжя, Любомльського району, Волинь

Біографія

Ніна Горик народилася 07.09.1957 в с. Забужжя, Любомльського району, Волинь. Тут же в "батьківській хаті за греблею, яку з обох боків обступила лепеха"; Де зростає все живе, "трави у лузі, рослин на городі та в полі..." проминуло її дитинство. Ще в школі почала писати вірші, була членом літературної студії "Хвилі Світязя", була дописувачем місцевої газети.

Вищу освіту (з відзнакою) здобула в Луцькому державному інституті ім. Лесі Українки (філологічний факультет) в 1974—1978. В студентські роки починають видаватися її твори, спершу в колективних збірках, потім — в особистих. По закінченню вишу спершу один рік працює вчителем української мови та літератури в Головненській середній школі. Одружується з Федором Федоровичем Литвинюком, молодята переїжджають жити до Ковеля. З 1979 почала викладати в 7, 11 школах, та в Ковельському машинобудівному технікумі, з 1995 викладає в школі.

Вже в Ковелі у Ніни Петрівни та у її чоловіка народилося двоє дітей донька Ольга та син Тарас. В 1995 стала членом Національної Спілки Письменників України, в 2006 очолила її Волинську обласну філію. З 90-их інтенсивно займається громадською діяльністю, очолює Ковельські філії низки громадських і благодійних організацій. 20.03.2002 загинув, захищаючи людей від пограбування, чоловік (полковник міліції). Втрату Ніна Петрівна Горик-Литвинюк пережила болісно.

Джерело: Вікіпедія

  ПІСНІ
НазваСлова / МузикаАльбомA Файли  Рік  #
 Балада про долю Н. Горик / С. Осипчук      410
 За віщо? Н. Горик /      327
 Аби побачити пояснення малюнків у колонці "Файли", підведіть курсор мишки до малюнка.      
Не знайшли пісні, але самі маєте текст чи аудіо? Додавайте її сюди або надсилайте на емейл!
Таким чином ви долучитеся до розвитку сайту та поділитеся улюбленим текстом з іншими!


Дані додано:  01.03.2016
Відредаґовано: 10.02.2017
Переглядів: 3166



  Виправлення та доповнення     ПРАВИЛА!     ДЕ СКАЧАТИ mp3 ?!
[cховати]


  Адреса цієї сторінки: https://www.pisni.org.ua/persons/3326.html

 ВХІД
Е-мейл: 
Пароль: 
  Забули пароль?
  
  ПІДПИШІТЬСЯ! ГРУПИ У СОЦМЕРЕЖАХ
FB