На головну сторінку

Леонід Сергієнко



тенор-бас (діапазон 3 октави)

Перейти до списку пісень >>

Народився: 1950
Місце народження: м.Макіївка, Донецької обл
Адреса: с.м.т. Холодна Балка

Біографія

Леонід Сергієнко "Донбаській Карузо" (як охрестили співака в столиці) - тенор-бас (діапазон 3 октави) - людина що немає спеціальної музичної освіти, все життя він пропрацював в шахті прохідником, іноді по пояс в крижаній воді. З дитинства любив співати, спочатку в самодіяльності школи, потім в армії, на рідній шахті с.Холодна Балка, де пропрацював все трудове життя. Жага до співу не залишала ніколи.

Кожну вільну хвилину займався співом самостійно. Як він говорить: "Слухав великих співаків на грамплатівках і вчився у них, вони й були моїми вчителями. Кумиром завжди вважав земляка Анатолія Солов'яненко, на піснях якого вчився співати душею, передавати всі свої почуття людям, які мене слухають. Штоколов, Лемішев, Козловський, Шаляпін, Захаров, Магомаєв і багато іншіх талановитих співаків, яких я дуже поважав за їх талант і вміння співати..."

І тільки після виходу на пенсію рішився таки повчитись співу у фахівців. В 2003 році близько пів-року брав приватні уроки у професора Донецької консерваторії Калікіна Генадія Георгійовича (нині покійний, царство йому небесне). А потім в 2005 доля звела його з Павлом Тютюнником - засновником Центру Українське Бельканто (м. Макіївка), з яким прозаймався близько півтора роки. Власне там і почав, як сам вважає, співати по-справжньому. Маестро казав про нього: "Не він пісню співає, а ним пісня співає". А він знає що каже, бо в результаті тридцятирічних досліджень відкрив таємницю італійського бельканто.

В 2008 році приймав участь у всеукраїнському конкурсі шахтарської пісні (м. Ровеньки) і став переможцем в номінації "Голос Донбасу". В 2011 році відбулося кілька концертів в місті Києві. Та нещодавно записано перший професійний компакт-диск (звукорежисер Михайло Дідик). Акомпонувала йому на фортепіано геніальна піаністка - народна артистка України Світлана Глух. В свій час вона акомпонувала самому Козловському. Про Леоніда Сергієнко вона сказала, що сьогодні в Україні так вже ніхто не співає.

Найулюбленіше з репертуару - українські народні пісні, старовинні російські романси, пісні сучасних українських композиторів. Бог подарував йому унікальний живий цілющий голос, який нікого із слухачів не залишає байдужим. Під час його співу я бачив сльози на очах людей. А це чогось та варте....

  ПІСНІ
НазваСлова / МузикаАльбомA Файли  Рік  #
 Ой під вишнею, під черешнею І. Котляревський / народна не вказано 4       99606
 Ой ти, дівчино, з горіха зерня І. Франко / А. Кос-Анатольський не вказано 3      48293
 Там, де Ятрань круто в'ється * (народна пісня) не вказано 4   14423
 Чорнії брови, карії очі *
 (інший варіянт слів)
К. Думитрашко /  не вказано     9571
 Як не хочеш моє серце Л. Костенко / П. Тютюнник не вказано      11613
 Аби побачити пояснення малюнків у колонці "Файли", підведіть курсор мишки до малюнка.      
Не знайшли пісні, але самі маєте текст чи аудіо? Додавайте її сюди або надсилайте на емейл!
Таким чином ви долучитеся до розвитку сайту та поділитеся улюбленим текстом з іншими!


Дані ввів: ispychak  07.02.2012
Відредаґовано: 27.02.2012
Переглядів: 1146



  Виправлення та доповнення     ПРАВИЛА!     ДЕ СКАЧАТИ mp3 ?!
[cховати]


  Адреса цієї сторінки: https://www.pisni.org.ua/persons/2608.html

 ВХІД
Е-мейл: 
Пароль: 
  Забули пароль?
  
  ПІДПИШІТЬСЯ! ГРУПИ У СОЦМЕРЕЖАХ
FB