На головну сторінку

Астарта



Український етно-поп-рок гурт

Перейти до списку пісень >>

Засновано: 23.09.2009
Місце заснування: Київ

Історія

Юля Маляренко, чорнява половинка дуету, народилася у місті Онуфрієвка (Кіровоградська обл.). 2000-го закінчила школу і вступила до Студії вокального співу при хорі ім. Г.Г. Верьовки у Києві. Провчившись там 2 роки, говорить, що саме студія дала їй базу для розвитку вокалу. У 2002-у стала студенткою Київського національного університету культури і мистецтв, де спеціалізувалася на етнографії та фольклористиці.

Інша учасниця гурту, Інна Шаркова, прийшла до КНУКІМ на рік пізніше за Юлю. До цього вона закінчила Харківське училище культури, паралельно навчалася у Харківському національному університеті ім. В.Н. Каразіна на психолога-педагога. В ун-ті культури дівчата разом співали у фольклорному ансамблі "Кралиця". "Ми з Юлею зовсім різні. Як плюс і мінус, – говорить Інна. – Я спокійніша, лояльніша. А Юля дуже прямолінійна. Вона ніколи не бреше і не лестить. Ми одразу знайшли з нею спільну мову".

Тартак vs. НеДіля

Їхній шлях в українському шоу-бізнесі почався, коли на останніх курсах дівчата співпрацювали з гуртом Тартак. Це був спільний проект, де Сашко Положинський виконував свої партії, а дівчата – партії народного вокалу. Паралельно вони працювали над власним матеріалом.

Сьогодні продюсером дівчат є Едуард Приступа, більш відомий як Діля (гурт НеДіля). Едуард присутній під час нашої розмови, але через раптову застуду він на деякий час залишився без голосу. Не дивлячись на це, він прийшов підтримати дівчат. Морально. Розмова заходить про нього.

Інна: "Бог послав нам концерт у місті Львові, де на одній сцені виступали Тартак і НеДіля. Там ми познайомилися з Едиком. На той час ми з Юлею створили матеріал, написали багато пісень, але не знали, як реалізувати ідеї у життя".

Взявши за основу пісню "Ой там на горі" (з мультфільму "Жив був пес"), дівчата дописали слова і попросили Ділю зробити аранжування. Інна: "Ми звернулися до Едика, бо він знається на етно-матеріалі. Він професіонал у цьому і як продюсер, і як музикант. Пісня йому сподобалася, тож ми показали йому весь матеріал, який мали. Так репетиція за репетицією створився доробок на цілий концерт, і ми почали виступати, їздити на фестивалі". Інтернет та фестивалі

Своєю популярністю дівчата завдячують Інтернету і новітнім технологіям. Юля: "У нас не було готового диску чи записів на студії. Нас піарила "циганська пошта". Демо-версії пісень з'явилися в Інтернеті, сподобалися слухачам. Завдяки цьому у нас почали запрошувати на концерти". Дівчата брали участь у фестивалях "Рожаниця" (Всеукраїнський фестиваль традиційної культури, Київ – с. Бобриця Києво-Святошинського р-ну), "Поліське коло" (міжнародний фольклорний фестиваль національних культур, м. Чернігів), "Трипільське коло" (Міжнародний еко-культурний фестиваль, м. Ржищів Київської області), "ЗахіД" (молодіжний музичний фестиваль на Львівщині у Звенигороді – всі прим. авт.).

"Астарта" – богиня священної проституції?

Спілкуючись із дівчатами не можу не запитати про їхню назву. Зазвичай, коли з'являються нові гурти, перше банальне питання в усіх журналістів: "Чому ви так називаєтеся?". Легенди про назву потім переказують, як своєрідний фольклор:) Цікавлюся, звідки і чому з'явилося ім'я "Астарта"? Інна: "Ми досить довго шукали назву для гурту в бібліотеках: і в журналах, і в книжках, і в словниках. Коли Юлечка показала назву "Астарта", ми зрозуміли, що вона дуже близька нам за духом. Вона несе в собі кохання, любов, войовничість, сексуальність. Астарта – це богиня любові і плодючості; не тільки семітська, а й грецька, ефіопська і фінікійська. Вона ототожнювалася з богинею краси Афродітою. У кожній жінці живе Астарта. Усі ми хитрі, мудрі, войовничі, сексуальні... амазонки".

Хочуть співати в батискафі...

Дівчата молоді, але помітно, що вони амбітні і цілеспрямовані. Інна: "Максимальна мета – завоювати любов публіки, не тільки української, а й за кордоном. Стати гордістю нашої нації, і показати, що Україна – сильна держава, наша музика – гарна і цікава, а культура – надзвичайна". Цікаво, чи розуміють вони, що заради кар'єри доведеться йти на поступки, жертвувати чимось? Вони стверджують, що готові працювати наполегливо. Інна: "Мені подобається вислів одного з моїх улюблених письменників, Пауло Коельйо, що коли людина чогось справді хоче, то їй допомагає Всесвіт. І лише щирі мрії здійснюються. Тому ми будемо працювати, і нам допоможе Всесвіт".

До розмови долучається Юля Апєльсіна, директор гурту "Астарта": "Коли Астарті вдасться дати концерт десь на дні океану, у якомусь закритому батискафі, де будуть присутні лише найбагатші люди Всесвіту, і про цей концерт буде знати вся земна куля, от тоді Астарта досягне своєї мети". Плани більше ніж грандіозні Життя поза "Астартою"

Для тих, хто захоче познайомитися з дівчатами особисто, розкриваю таємницю їхнього буденного життя поза "Астартою". Інна – керівник колективу "Рожаниця". "Ми співаємо з дівчатами суто автентичний матеріал. Веснянки, колядки, ліричні пісні, чистий фольклор". А Юля окрім гурту працює у центрі творчості Оболонського району м. Києва, де викладає вокал.

Загалом ці дівчата роблять велику справу зі збереження і передачі українських традицій. Також вони доводять, що у добу тотальної глобалізації національні ознаки у музиці стають актуальними як ніколи.

Під кінець розмови цікавлюся майбутніми творчими планами. Зараз дівчата записують альбом і готуються до зйомок свого першого відео на пісню "Тирда". У той самий час найближчі промо-плани їх продюсера – це виступи "Астарти" у Чехії та Німеччині.

Джерело: http://molode.com.ua/?q=node/2091
Сторінки в інтернеті:
  • Астарта - офіційна сторінка

  ПІСНІ
НазваСлова / МузикаАльбомA Файли  Рік  #
 Вийду я за ворота (народна пісня) не вказано    3933
 Аби побачити пояснення малюнків у колонці "Файли", підведіть курсор мишки до малюнка.      
Не знайшли пісні, але самі маєте текст чи аудіо? Додавайте її сюди або надсилайте на емейл!
Таким чином ви долучитеся до розвитку сайту та поділитеся улюбленим текстом з іншими!


Примітки:

http://molode.com.ua/?q=node/2091

Дані ввів: Yurk0  16.01.2012
Відредаґовано: 17.01.2012
Переглядів: 4085



  Виправлення та доповнення     ПРАВИЛА!     ДЕ СКАЧАТИ mp3 ?!
[cховати]


  Адреса цієї сторінки: https://www.pisni.org.ua/persons/2589.html

 ВХІД
Е-мейл: 
Пароль: 
  Забули пароль?
  
  ПІДПИШІТЬСЯ! ГРУПИ У СОЦМЕРЕЖАХ
FB