На головну сторінку

Олександр Сєров




Перейти до списку пісень >>

Народився: 24.03.1951

Біографія

Свою творчу біографію Олександр Сєров (24.03.51) розпочав в 1969 році піаністом в миколаївському ресторані "Парус". Після закінчення місцевого училища культури, де освоїв кларнет і саксофон, служив в 1970-73 роках на флоті - спочатку на крейсері "Дзержинський", а останній рік в Будинку офіцерів флоту Миколаївського гарнізону. Відслуживши, два роки грав в краснодарському ВІА "Іва" та навчався в місцевому інституті культури. Повернувшись в Миколаїв, деякий час співав та грав на саксофоні в самодіяльності - на танцмайданчику яхт-клубу та в Будинку офіцерів, потім в місцевому філармонійному ВІА "Співучі юнги". В 1978 році він опинився в складі волинського ВІА "Світязь", з 1979-го керував чернівецьким ВІА "Черемош". Саме в цей час з'являються його перші записи на радіо. В 1981 році Сєрова знову запрошують у "Світязь", на цей раз вже художнім керівником.1 На всесоюзному конкурсі виконавців в Ялті в 1983 році він займає друге місце.

В Україні він добивається певної популярності (з екрану звучать пісні "Скрипка грає", "Світи зоря", "Якщо любиш кохай", "Молодії літа"), та після недовгих альянсів з чернівецьким ВІА "Жива вода" та тернопільським "АРС", Сєров перебирається в Москву, до свого старого товариша по "Співучих юнгах" Ігоря Крутого2. Потрібно було три роки, щоб тандем Крутий - Сєров знайшов свою пісню - "Мадонна" принесла Сєрову перше місце на фестивалі "Інтерталант-87" в Празі, Гра-Прі на Pop-song-festival в Будапешті, а за однойменну платівку він в кінці 1988 року отримав премію ЦК ВЛКСМ. Сєров взяв собі в акомпаніатори хард-роковий гурт "Цейтнот" і добавляв щороку в репертуар один-два хіти Крутого. В 1991 році він заспівав по англійськи, а затим, після десятирічної перерви, знову почав складати пісні самостійно. Все це зафіксовано на другому LP Сєрова "Я плачу". Після цього він зробив собі дворічний тайм-аут, повернувшись на сцену в кінці 1993 року з новим CD "Сюзанна".

За чутками, вимушена перерва була пов'язана з конфліктом з Ігорем Крутим, на той час директором всемогутньої продюсерсько-концертної фірми АРС. В тому ж році співакові було присвоєне звання Заслуженого артиста Росії. Наступний альбом Сєрова "Ностальгия по тебе" побачив світ в 1996 році на тому ж лейблі, що й попередній - RDM. Та в 1998 році, після чергового конфлікту з Крутим, він знову на два роки зник з ефіру. Повернувся він на початку 2001-го інструментальним альбомом "Мішель" з музикою Джерома Керна, Чарлі Чапліна та власною.

  ПІСНІ
НазваСлова / МузикаАльбомA Файли  Рік  #
 Там, де ясні зорі
 (Дай нам, доле, щедрих літ)
О. Богачук / О. Сєров      4346
 Якщо поруч ти В. Крищенко / О. Зуєв не вказано     3320
 Аби побачити пояснення малюнків у колонці "Файли", підведіть курсор мишки до малюнка.      
Не знайшли пісні, але самі маєте текст чи аудіо? Додавайте її сюди або надсилайте на емейл!
Таким чином ви долучитеся до розвитку сайту та поділитеся улюбленим текстом з іншими!


Дані ввів: Олександр  16.12.2009
Відредаґовано: 28.12.2009
Переглядів: 5676



  Виправлення та доповнення     ПРАВИЛА!     ДЕ СКАЧАТИ mp3 ?!
[cховати]


  Адреса цієї сторінки: https://www.pisni.org.ua/persons/1761.html

 ВХІД
Е-мейл: 
Пароль: 
  Забули пароль?
  
  ПІДПИШІТЬСЯ! ГРУПИ У СОЦМЕРЕЖАХ
FB