На головну сторінку

Фестиваль "Бардівська ватра-2008" (23 серпня, м. Запоріжжя)



Клуб української молоді
Театр поетичної пісні (художній керівник Алексєєва Олена Іванівна)


Положення про проведення третього відкритого фестивалю
україномовної бардівської (авторської) пісні
"Бардівська ватра-2008"


23 серпня
м. Запоріжжя, о. Хортиця, Туристичний пляж


"Бардівська ватра", це не комерційний і не прибутковий проект з відкритою формою участі, який проходитиме у 2008-му році вже втретє, традиційно наприкінці серпня на острові Хортиця, що являє собою один з загальнонаціональних геополітичних та геосакральних символів України.


Мета фестивалю:
В умовах культурних традицій Запорізького краю ми мусимо констатувати відсутність бардівської україномовної школи. Єдиним виключенням можуть слугувати народні пісні козацької доби (дума, байка, тощо), які існують виключно як реконструюване історичне явище, не утворивши міцних сучасних жанрових та стилістичних традицій. Запорізьке україномовне бардівське виконання вичерпується переспівом відомих хітів, які нерідко належать до естрадних чи рок пісень або є перекладами з російськомовних текстів. Надання довершеної естетичної форми місцевій власне українській авторській пісні було пророблено членами Театру поетичної пісні під керівництвом Олени Алексєєвої, які внесли до свого репертуару кращі взірці бардівських композицій. Проте пісенного матеріалу, який би сприяв формуванню тонкого смаку й спирався при цьому на власний текст та музику наразі в Запоріжжі немає. "Бардівська ватра" покликана змінити цю ситуацію. Особливо сподівання на позитивні зрушення в цьому організаторами фестивалю пов’язані з дорученням бардів з інших міст, що вже мають традицію авторської україномовної пісні.

Задачі фестивалю:
1. Сприяння розвитку почуття національної гідності та патріотизму, розвиток творчої співдружності учасників різних областей України.
2. Виявлення талановитих авторів та виконавців співаної поезії, сприяння їхньому творчому зростанню і самовдосконаленню.
3. Популяризація кращих взірців пісенної україномовної творчості.
4. Створення творчого та інтелектуального підґрунтя для виникнення та зміцнення україномовної бардівської традиції в Запорізькій області.
5. Обмін творчим досвідом бардів та представників інших мистецьких жанрів, пошук нових форм і методів роботи у популяризації україномовної бардівської пісні.

Порядок і строки проведення фестивалю:
Третій відкритий фестиваль "Бардівська ватра-2008" пройде у два етапи:
23 серпня о 17.00 відбудеться відкриття офіційної частини, яка триватиме до 21.00 цього ж дня, після чого до ватри запрошуються усі бажаючі для виконання пісень у невимушеній обстановці. Закриття фестивалю о 12.00 24 серпня.
Порядок виступу учасників офіційної частини фестивалю визначатиметься методом жеребкування.
До виступу у "Бардівській ватрі" запрошуються усі бажаючі хто погодився з умовами участі у фестивалі і подав заявку на виконання. Подача заявок приймається без чітких термінів (до самого початку жеребкування).

Умови участi у фестивалі:
До участі в фестивалі запрошуються всі бажаючі незалежно від форми творчості (автор-виконавець; автор музики на чужі вірші; виконавець; ансамбль (дует)).
Виступ учасника в кожній з номінацій здійснюється виключно українською мовою.
В якості музичного супроводу виконавці мусять використовувати акустичний акомпанемент, послуговуватися супроводом фонограми забороняється.
Організатори "Бардівської ватри" не сплачують проїзд учасників до місця проведення фестивалю.

Дороговказ фестивалю:
м. Запоріжжя, о. Хортиця, Туристський пляж (Багдад). Їхати до площі Металургів, а потім маршрутками на Бабурку до зупинки "станція "Запорізька Січ"".

Органи управління фестивалю:
Для координації організаційної й творчої діяльності в період підготовки та проведення фестивалю створюється оргкомітет.
Склад оргкомітету фестивалю затверджується радою Клубу української молоді та Театру поетичної пісні під художнім керівництвом Алексєєвої Олени Іванівни.
Оргкомітет затверджує план організаційних заходів і програму фестивалю, подає пропозиції щодо внесення змін до Положення про фестиваль, а також розглядає пропозиції та побажання учасників та глядачів фестивалю.
Після закриття фестивалю представники оргкомітету можуть запрошувати учасників фестивалю до участі у концертах та пісенних конкурсах, що відбудуться згодом а також пропонувати їм свої консультації.


Консультації та подача заявок здійснюється за координатами:
Телефон: 8(097)726-67-90 – Олесь Барліг
Електронна адреса: barlig[вухо]rambler.ru




Відредаґовано: 25.07.2008
Переглядів: 774
  Коментарі     ПРАВИЛА!     ДЕ СКАЧАТИ mp3 ?!
[cховати]
1. МАРКЕР (гість) 28.07.2008 23:15    
І знову обмеження ансамблів у кількості людей... Скоро, очевидно, лише по одинці доведеться виступати...
0/0



  Адреса цієї сторінки: https://www.pisni.org.ua/news/360.html

 ВХІД
Е-мейл: 
Пароль: 
  Забули пароль?
  
  ПІДПИШІТЬСЯ! ГРУПИ У СОЦМЕРЕЖАХ
FB