На головну сторінку

Система "замовлень та побажань" на сайті "Українські Пісні"


Що це таке і навіщо воно потрібно?
Дану можливість додано з метою інформування та обміну інформацією між користувачами сайту. За кількістю голосів можна приблизно скласти уявлення, наскільки цікавими користувачам сайту є акорди, табулатури, фонограми до тієї чи іншої пісні.
У свою чергу користувачі, котрі можуть і вміють створювати такі матеріали, довідуються над якою роботою можна зосередитися в першу чергу. Як і інші частини сайту, система не призначена для інформування адміністрації сайту. Ще раз і ще раз нагадуємо, сайт "Українські пісні" функціонує як спільнота, а роль адміністрації зводиться лише до редагування та модерування матеріалів.

Як користуватися?
На сторінці кожної пісні знаходиться панелька "Побажання". Натискаючи на відповідні кнопки, ви заявляєте про своє бажання бачити відповідний матеріал на сайті. Нижче у графі "сума" видно числовий вимір популярності матеріалу. Сума складається з кількості голосів з врахуванням дати кожного голосу. А саме, свіжі голоси мають значно більшу вагу, ніж давніші.

Як саме обчислюється сума?
Кожен голос дає наступну вагу: 450/(Д*Д+450), де Д - давність голосу (у днях).
Таким чином, нові голоси (давність 0 днів) мають вагу 1, тижневі (давність 7 днів) - 0.9, місячної давності - 0.35, трьохмісячної давності - лише 0.05, тощо.

Скільки часу зберігаються голоси?
Наразі голоси зберігаються протягом 6 місяців. Давніші голоси автоматично видаляються з бази, як такі, що втратили актуальність.

Чи можна замовляти акорди до пісні, якщо там вже є акорди?
Це робити вкрай небажано, хіба що поданий матеріал видається Вам зовсім неякісним.

Хто може скористатися системою?
Усі зареєстровані користувачі сайту, після входу на сайт.

За скільки пісень може проголосувати кожен користувач?
Кількість голосів не обмежена.

Скільки разів можна проголосувати за кожну пісню?
Один раз. Але: оскільки під час кожного голосування дата оновлюється, а свіжі голоси мають більшу вагу, то є зміст голосувати повторно хоча б раз у тиждень.

   Примітки:
{nocomments}

Статтю додано:  08.05.2009
Відредаґовано:
Переглядів: 16297

  Адреса цієї сторінки: https://www.pisni.org.ua/articles/245.html

 ВХІД
Е-мейл: 
Пароль: 
  Забули пароль?
  
  ПІДПИШІТЬСЯ! ГРУПИ У СОЦМЕРЕЖАХ
FB