На головну сторінку

"Вишневий пиріг" з живим звуком та малюнком у часі


Мистецька вечірка "Вишневий пиріг" (цей проект реалізує громадська організація "Товариство "Вишнева гора") мандрує по рівненщині більш як півроку (з початку жовтня 2007).

12 червня у Рівненському театрі ляльок відбувся концерт цього мистецького проекту, який об’єднав різні музичні напрямки – від автентики (кустові та троїцькі пісні у виконанні Раїси Цапун) до року (гурт "Пролісок").

Гурт "Вишнева гора" представив нові напрацювання в оновленому інструментальному складі: чарівного романтизму додала звучанню флейта й волинка. Хочеться сказати дещо й про вокалісток – Тетяну Батейко й Мирославу Толочик – їх творчий тандем напрочуд органічний, у живому звучанні вони розкриваються, мов квіти. Слухаючи виступ у залі, мимоволі прийшла думка, що вони, можливо, й самі не відають, що творять диво… Напрочуд цікавими й органічними виявилися спроби об’єднання авторських композицій Наталі Дяченко (яка взагалі пише для цього гурта музику) з автентичною музикою у спільному виконанні "Вишневої гори" й гурту "Веснянка".

Був на концерті й дебют, і досить-таки вдалий: Юрій Семенчук, який на одній з попередніх вечірок виконував власні пісні, нині презентував свій акустичний гурт "Шакті". Зауважу, що цей музичний проект має дещо спільне з "Вишневою горою" (не зважаючи на різностильовість), а саме: наявність певного світоглядного підґрунтя репертуару. Мої відчуття такі, що вібрації "Шакті" близькі до акваріумних, хоч перші тільки-тільки стають на свою стежку. Дай Боже їм творчого росту.

Відомий в артистичному колі Рівного мім-дует "Наступний крок" вперше використали у своїй творчості тематику українського "Етно" і були нагороджені окликами "Браво!" – їх пластична композиція розкривала шлях жінки з дитинства й до старості. Ще одна цікава, тепер уже акторсько-поетична спроба: Олена Черніговець на цей раз обіграла свої поезії у моно-виставі, і зробила це шляхетно й зі смаком.

Крім живого звуку, Вишневий пиріг сповідує ще й живий малюнок. А реалізує його Світлана Власова. В індивідуальній манері молодої художниці прямо на сцені на великих листах паперу народжувались пластичні образи й силуети – здавалось, музика стікає на папір і матеріалізується.


Статтю ввів: Anrzej  30.06.2008
Відредаґовано:
Переглядів: 642
  Коментарі     ПРАВИЛА!     ДЕ СКАЧАТИ mp3 ?!
[cховати]


  Адреса цієї сторінки: https://www.pisni.org.ua/articles/207.html

 ВХІД
Е-мейл: 
Пароль: 
  Забули пароль?
  
  ПІДПИШІТЬСЯ! ГРУПИ У СОЦМЕРЕЖАХ
FB