На головну сторінку

Руся



Руся
авторське подання

Перейти до списку пісень >>

Альбоми:
  • Ворожка (1989)
  • Різдвяна ніч (1989)
  • Даруй мені, мамо (1990)
  • Попелюшка (1991)
  • Кияночка (1994)
  • Мій американець (1997)
  • Візерунки (кращі пісні) (2007)
  • Маленькi подарунки (2009)

Народилась: 09.06.1968

Біографія

Дівчинка Русява, або просто Руся...

Народилася у місті Києві в родині диригентів хорової капели "Світоч" Будинку Вчителя Володимира та Людмили Поривай. Ще з ранніх літ співала у хорі і, звичайно, спочатку пішла до музичної школи по класу фортепіано, а пізніше закінчила Київське музичне училище імені Глієра по класу хорового диригування. Саме в цей час вона знайомиться із музикантами київської групи "Міраж", які в той час працювали з відомим київським композитором Володимиром Бистряковим.

В.Бистряков в той час написав декілька пісень для Наталки Поривай молодшої сестри Русі, і які група записала разом з нею.

Влітку 1986 року всі вищезгадані з легкої руки В.Бистрякова поїхали відпочивати і працювати в Дагомис, що неподалік від Сочі. Саме там на танцювальному майданчику розпочалася кар'єра Русі як співачки.

У 1987 році група "Міраж" із Наталкою Поривай їдуть до Москви, де вони беруть участь у всесоюзному конкурсі "Золотий камертон" і отримують диплом цього конкурсу. Руся і мама теж були там присутніми.

В кінці року група змінила назву на "MidiM", бо виникло багато плутанини із російською групою "Міраж". Групу "MidiM" складали Віталій Данилов, Микола Павлов, Костянтин Осауленко та Володимир Назаренко. На той час це була фактично група студійних музикантів, які працювали над записами фонограм для багатьох артистів, включаючи Т.Петриненка, Н.Яремчука, В.Білоножко, А.Кудлай та інших. Також працювали над своїми проектами. Два альбоми "Метро" 1986 та "Пугало" 1988 року були записані у Державному Будинку звукозапису.

В 1989 році Наталка їде до Москви де відомий композитор та співак Ігор Ніколаєв записує з нею ряд пісень. Влiтку того ж 1989 виникає iдея створення сольного проекту "Руся".

Влітку 1989 року музиканти групи беруть участь у записі перших пісень альбому "Ворожка". Тексти пісень до якого написав Анатолій Матвійчук.

Микола Павлов починає працювати з Іриною Білик і продюсує перші записи співачки. Віталій Данилов продюсує фольклорний гурт "Кияночка". В тей період музиканти ще працюють разом, але це вже востаннє.

Восени 1989 року альбом "Ворожка" має феноменальний успіх на Україні.

Перші концерти Русі відбулися у Львові в жовтні 1989 року. Далі лише К.Осауленко і В.Данилов брали участь у них. Вони були дуже вражені побаченим, тому по поверненню до Києва Руся повертається до студії і записує другий альбом "Різдвяна ніч", пісня з якого — "Зачароване коло" — приносить їй диплом лауреата "Пісенного вернісажу" 1989 року. Цей альбом також був записаний на вірші Анатолія Матвійчука.

Влітку 1990 року виходить альбом "Даруй мені, мамо". Цього разу автором текстів став Дмитро Акімов. Саме в цей час Руся перша з українських поп-зірок збирає Палац Спорту. На той час це могли робити лише російські зірки. Але її приклад довів, що це під силу робити і українським виконавцям.

На прикінці року у співпраці із композитором Г.Татарченком К.Осауленко пише дві пісні "Дівчинка Русява" і "Попелюшка", перша з яких стає кращою піснею 1990 року, а альбом "Даруй мені, мамо" посідає перше місце у номінації альбомів. За підсумками Національного хіт-параду Руся визнана кращою співачкою 1990 року.

На початку 1991 року Руся їде до Англії, де бери участь у ряді концертів для української діаспори. Саме в цей час виходить альбом "Попелюшка".

В травні того ж 1991 відбулося три сольних концерти Русі в палаці культури "Україна". Руся знов була першою з хвилі молодих українських виконавців 90-х, хто зміг це зробити.

Влітку 1991 року Руся працює вперше на стадіонах. Під час гастролів по Західній Україні на прикінці літа 1991 року вона просто переїжджає до Львова на півтора місяці. Протягом цього періоду вона дає більше, ніж 100 концертів, і таким чином ставить знову своєрідний рекорд.

За підсумками Національного хіт-параду Руся визнана кращою співачкою 1991 року (два роки поспіль).

На прикінці 1991 року Руся їде до Канади, де за контрактом з фірмою "Євшан" вона записує платівку "Руся", після її запису вона переїжджає до Торонто, де і залишається на два роки.

У 1994 році повертається на Україну, де у студії "Комора" записує два альбоми: "Кияночка" та ретро-альбом "Черемшина", присвячений пам'яті свого батька, до якого увійшли його улюблені пісні.

Далі знову їде до Канади, бере участь у ряді українських фестивалів у Канаді та Америці. Включаючи відомі "Верховина" та "Союзівка".

В 1997 році записує альбом "Мій американець". Останні гастролі в Україні відбулися у 1998 році, в рамках гастрольного туру "Дві сестри" з Наташею Корольовою.

Остання робота побачила світ у 2007 році і має назву "Кращі пісні". Цей альбом став першим альбомом співачки, який можна купити у інтернет-магазині AppleiTunes.

Дискография

  • Маленькі подарунки // 2009 рік
  • Візерунки (кращі пісні) // 2007 рік
  • Мій американець // 1997 рік
  • Черемшина (ретро-альбом) // 1994 рік
  • Кияночка // 1994 рік
  • Попелюшка (найкращі хіти) // 1992 рік
  • Руся (Канадське CD) // 1991 рік
  • Попелюшка // 1991 рік
  • Даруй мені, мамо // 1990 рік
  • Різдвяна ніч // 1989 рік
  • Ворожка // 1989 рік

Сторінки в інтернеті:
  • Руся - офіційна сторінка
  • Руся - офіційна сторінка
  • http://vkontakte.ru/club25453258
  • http://twitter.com/#!/Russyamusic

  ПІСНІ
НазваСлова / МузикаАльбомA Файли  Рік  #
 Але не вірю К. Осауленко / Д. Акiмов Візерунки (кращі пісні)   2007 1053
 Білий сніг К. Осауленко /  Маленькi подарунки   2009 1412
 Будь зі мною К. Осауленко /  Кияночка   1994 598
 Будь що буде К. Осауленко / Д. Акімов Візерунки (кращі пісні)   2007 550
 Вона К. Осауленко /  Маленькi подарунки   2009 335
 Ворожка К. Осауленко / А. Матвійчук Візерунки (кращі пісні)   2007 1107
 Даруй мені, мамо К. Осауленко / Д. Акімов Даруй мені, мамо   1990 1272
 День народження К. Осауленко /  Візерунки (кращі пісні)   2007 767
 Дзеркало К. Осауленко /  Маленькi подарунки   2009 263
 Дівчинка русява Г. Татарченко, К. Осауленко / Г. Татарченко, К. Осауленко Візерунки (кращі пісні)   2007 2165
 Забувати мушу К. Осауленко /  Маленькi подарунки   2009 355
 Зачароване коло К. Осауленко / А. Матвійчук Візерунки (кращі пісні)   2007 654
 Зоряний корсар К. Осауленко / А. Матвійчук Ворожка   1989 862
 Кияночка К. Осауленко / Д. Акімов Візерунки (кращі пісні)   2007 327
 Крижинка К. Осауленко /  Різдвяна ніч   1989 436
 Лебедятко Констянтин Осауленко / А. Матвійчук Даруй мені, мамо   1990 469
 Лілії для Лілії К. Осауленко /  Маленькi подарунки   2009 599
 Маленькi подарунки К. Осауленко /  Маленькi подарунки   2009 293
 Ми Українці А. Матвійчук / А. Матвійчук не вказано      9031
 Мій американець К. Осауленко /  Візерунки (кращі пісні)   2007 228
 Мільйони літ К. Осауленко / А. Матвійчук Різдвяна ніч   1989 392
 Не бий горшки К. Осауленко /  не вказано     64
 Не винна К. Осауленко /  Маленькi подарунки   2009 273
 Не забувай К. Осауленко /  Візерунки (кращі пісні)   2007 257
 Не край К. Осауленко /  Маленькi подарунки   2009 251
 Не стій під вікном К. Осауленко / А. Матвійчук Візерунки (кращі пісні)   2007 1375
 Нехай собі говорять К. Осауленко / Д. Акімов Візерунки (кращі пісні)   2007 314
 Ніхто не винен К. Осауленко /  Візерунки (кращі пісні)   2007 261
 Нічний експрес К. Осауленко /  Кияночка   1994 345
 Перлинки К. Осауленко /  Маленькi подарунки   2009 283
 Попелюшка Г. Татарченко, К. Осауленко / Г. Татарченко, К. Осауленко Візерунки (кращі пісні)   2007 936
 Просто Марія К. Осауленко / Д. Акімов Кияночка   1994 370
 Різдвяна ніч К. Осауленко / А. Матвійчук Різдвяна ніч   1989 6161
 Росами O. Севастьянова / Г. Татарченко Кияночка   1994 439
 Русалонька К. Осауленко / А. Матвійчук Візерунки (кращі пісні)   2007 1772
 Сині проліски К. Осауленко / А. Матвійчук Ворожка   1989 2205
 Сіроока самота К. Осауленко /  Мій американець   1997 286
 Сніжна королева К. Осауленко /  Візерунки (кращі пісні)   2007 1040
 Сяй сонечко, сяй! К. Осауленко /  не вказано     90
 Тато К. Осауленко /  Попелюшка   1991 1001
 Тиха вода К. Осауленко /  Різдвяна ніч   1989 766
 Тік-так К. Осауленко /  Кияночка   1994 897
 Тільки я К. Осауленко / Д. Акімов Візерунки (кращі пісні)   2007 498
 Травнева ніч К. Осауленко /  Маленькi подарунки   2009 358
 Чарівне люстерце М. Павлов / А. Матвійчук Різдвяна ніч   1989 989
 Чорна магія К. Осауленко / А. Матвійчук Різдвяна ніч   1989 639
 Чорна троянда К. Осауленко /  Візерунки (кращі пісні)   2007 698
 Чужа наречена К. Осауленко /  Візерунки (кращі пісні)   2007 634
 Чули-перечули К. Осауленко / Д. Акімов Візерунки (кращі пісні)    2007 256
 Шкода К. Осауленко /  Кияночка   1994 331
 Я поцілую тебе К. Осауленко /  Маленькi подарунки   2009 1373
 Аби побачити пояснення малюнків у колонці "Файли", підведіть курсор мишки до малюнка.      
Не знайшли пісні, але самі маєте текст чи аудіо? Додавайте її сюди або надсилайте на емейл!
Таким чином ви долучитеся до розвитку сайту та поділитеся улюбленим текстом з іншими!


Дані ввів(-ла): адмiн  30.07.2009
Відредаґовано: 29.11.2011
Переглядів: 13705



  Виправлення та доповнення     ПРАВИЛА!     ДЕ СКАЧАТИ mp3 ?!
[cховати]
1. Андрій 27.11.2011 16:05    
Руся найкраща ! її творчість це золота класика української поп музики .
0/0


  Адреса цієї сторінки: http://www.pisni.org.ua/persons/1627.html

 ВХІД
Е-мейл: 
Пароль: 
  Забули пароль?
  
  ПІДПИШІТЬСЯ! ГРУПИ У СОЦМЕРЕЖАХ
FB