На головну сторінку

Василь Дунець


Ім'я на сайті: Василь Дунець
Роль у клюбі: член клубу
Народився: 28 жовтня 1948 року
Спеціальність: Інженер шляхів сполучення

Веб-сторінка: http://www.neizvestniy-geniy.ru/users/9654.html http://www.youtube.com/user/vasyldunec

Вніс пісень: 59, з них з акордами: 0
Вніс файлів: 119
Коментарів: 65
Загальний внесок, балів: 2703

Зареєструвався на сайті: 28 лютого 2011 року
Востаннє був тут: 16.03.2022 04:44
Входів на сайт: 213
Персональні пісеники: Для перегляду увійдіть будь ласка в систему
Василь Дунець

Про себе:

Народився 28 листопада 1948 р. у м.Теребовля (Тернопільська область).
З 1955 р. по 1963р. навчався в Тернопільській середній школі №2.
З 1963 р. по 1966р. навчався в Тернопільській вечірній середній школі "№1 і одночасно працював робітником в проектній організації Облдорупру.
У 1957 році вступив до Тернопільської музичної школи №1, яку закінчив з відзнакою по класу баяна 1962 р. Окрім того, самотужки освоїв гру на гітарі.
З 1966 р. по 1971 р. Василь Дунець навчався у Львівському політехнічному інституті на інженерно-будівельному факультеті, який закінчив за спеціальністю "Інженер шляхів сполучення".
З 1971 року і до 2013 працював в дорожній галузі Тернопільської області.
Пісенною творчістю займається з студентських років, але серйозно, на професійному рівні – з 1993 р. після поїздки до Канади, де разом з гуртом народної музики Тернопільської філармонії "Веселі галичани" приймав участь у 50-ти концертах.
Василь Дунець є автором тексту і музики або тексту , чи музики більше 200 пісень. Частина з цих пісень увійшла до наступних альбомів:
три бардівських магнітоальбоми під спільною назвою – "Слухай і думай" записаних впродовж 1993 р.- 1994 р. ("Лелеча доля", "Молитва до України", "Гей, всі на Січ");
магнітоальбом і компакт-диск "Мамині мальви" (1998 р.);
магнітоальбом і компакт-диск "Моя кохана" (2002 р.);
магнітоальбом і компакт-диск "Моя родина – Україна" (2003 р.);
компакт-диск "Присвята матері" (2007 р.);
компакт-диск "Я повертаюсь" (2008 р.);
бардівський компакт-диск MP3 – "Слухай і думай" (1994 р., повторно);
компакт-диск "Грона любові" (2012 р.);
компакт-диск "Бережімо любов" (2013 р.);
компакт-диск "Я ще не все сказав" (2014 р.);

1998 р. у видавництві "Джура" побачила світ збірка поезій і пісень Василя Дунця – "Мамині мальви".
Його пісні знані не лише в Україні, а й у США, Канаді, Німеччині, Польщі, Франції, Англії та Австралії. Зокрема, Василю Дунцю аплодували шанувальники його творчості в Канаді, США і Німеччині, а його творчі вечори завжди проходять з аншлагами.
Пісні Василя Дунця, крім нього, виконують: народні артисти України – Іван Попович, Павло Зібров, Володимир Турець, Гриць Драпак;
заслужені артисти України – Михайло Попелюк, Левко Корженевський, Олексій Похвала, Світлана Бабчук, Світлана Сорочинська;
Гурти - "Козацькі забави", "Веселі галичани", "Отава", учасники Тернопільського театру пісні "МІКСТ" і ін.
За участю Василя Дунця та на основі його пісень, Тернопільською телестудією "Вісь" створено два музичні фільми: "Моя рука ніколи і нікому ні кривди, ні біди не принесе" (1997 р.) і "Я піснями живу" (2003 р.).
Державна телерадіокомпанія "Всесвітня служба "Українське телебачення і радіомовлення" періодично транслює музичний фільм "Я піснями живу" та відеозаписи творчих вечорів Василя Дунця в Тернопільському обласному музично-драматичному театрі з нагоди його 55-річчя та 10-річчя творчої діяльності та в палаці культури "Березіль" з нагоди 60-річчя.
Твори Василя Дунця звучать також на республіканському та обласному радіо, а кліпи, зняті по його піснях, транслюють обласні телерадіо-компанії.
У 1996 р. Василь Дунець став лауреатом першого міжнародного фестивалю-конкурсу української естрадної пісні "На хвилях Світязя".
У 2001 р. він стає Дипломантом ІІ ступеня обласного конкурсу "Голос серця". У 2004 р. Василь Дунець став Дипломантом Всеукраїнського конкурсу літературної творчості ім. В. Вихруща та посів III місце.
Пісні Василя Дунця - "Чужина" (1998 р.), "Кущ молодого жасмину" (2003 р.), "Романс для С. Бандери" та "Я повертаюсь" у власному виконанні (2008 р.) займали призові місця у радіофестивалі "Пісня року" (радіостанція "Промінь").
Василь Дунець співпрацює з:
поети – Д. Павличко, В. Сосюра, С. Галябарда, О. Лупій, Н. Кир'ян, Б. Демків, М. Левицький, М. Тимчак, Б. Мозолевський, А. Фіглюк, М. Потикевич-Заболотна, С. Бояркевич, С.Сірий, М. Конечний, М. Чопик, Л. Мілевич, Г. Черінь (США), Н. Козак (Канада), О. Смик, О.Максимишин-Корабель, Б. Величко, Є. Баров, О. Гавриленко, В. Підгурський, З. Казьо, О. Розалюк, Н. Папроцька, О. Артемчук, Р. Обшарська, Л. Любарська М.Бутенко та інші;
композитори й аранжувальники – Ю. Крохін, О. Бурміцький, Р. Рудий, А. Стадницький, В. Цап, З. Турко, С. Родько, С. Степанів;
звукорежисери – О. Третяк, С. Родько і В. Баранов.



Переглядів: 757
 ВХІД
Е-мейл: 
Пароль: 
  Забули пароль?
  
  ПІДПИШІТЬСЯ! ГРУПИ У СОЦМЕРЕЖАХ
FB