На головну сторінку

Олександр Морщавка


Ім'я на сайті: rosljakov
Роль у клюбі: член клубу
Народився: 14 серпня 1979 року
Веб-сторінка: www.morshchavka.narod.ru

Вніс пісень: 7, з них з акордами: 0
Вніс файлів: 18
Коментарів: 1
Повідомлень у форумах: 1
Загальний внесок, балів: 403

Зареєструвався на сайті: 24 квітня 2007 року
Востаннє був тут: 03.02.2015 16:53
Входів на сайт: 54
Персональні пісеники: Для перегляду увійдіть будь ласка в систему
 

Про себе:

Олександр Анатолійович Морщавка народився 14 липня 1979 року в місті Марганець, що на Дніпропетровищині. Закінчив 9 класів СШ№5. Опісля навчається у Нікопольському педагогічному училиші. Здобуває професію вчителя молодших класів. Саме в цей час з’являються перші пісні, які лунають на студентських заходах. Батьком у своїй пісенній творчості Олександр вважає письеменника Григорія Бідняка. З -під пера авторів вийшли пісенники: "Юнь серця", "Пісенний майданчик","Стежкою колишньою", "Веселкові струни". Потяг до рідної мови та літератури спонукав юнака продовжити навчання у Криворізькому Державному педуніверситеті. Олександр вивчає українську філологію. Паралельно працює в рідній школі. Досліджує творчість поетів рідного краю. Активно друкується в газетах: "Марганчанка", "Горняцкий вестник", "Шахтар Марганця", "Рабочее слово", "Літературне Придніпров’я", "Вечірній Київ"... За його підтримки в марганецькій СШ№5 було відкрито літературний музей письменника – земляка "Поетична світлиця Григорія Бідняка".

Згодом Олександр Морщавка йде працювати на новостворений телевізійний канал "МГОК-ТВ". Стає його директором. Але згодом розуміє, що адміністративна робота не для нього. І залишивши цю посаду стає ведучим місцевих новин та автором циклу передач про творчих людей "Ліра".
У співпраці з поетами: Аллою Кислою, Вірою Хвостик, Олексієм Гацою, Маратом Погрєбцовим, народжується низка ліричних пісень. Пісні автор виконує сам, а також вони є доробком творчих колективів України, у репертуарі співачок: Анастасії Прокопової та Ольги Ксьонз

Нині Олександр Морщавка мешкає та працює в Києві. Він журналіст, ведучий та редактор телепроектів. В його списку телепрограми "Економічний вісник", "Бізнес-ситуація", "Податковий агент", "Знаємо що робити", "Національне бюро розслідувань", "Юридична консультація"... Активно друкується в періодиці, колективних збірках: "Величальная Марганцу", "Город серебристых тополей" та інтернет виданнях: "Міжнародний літературний клуб", "Гоголівська академія", "Літературна майстерня", "Літ клуб 2.0"... Побачили світ творчі знахідки автора. Це і літературознавчі праці: "Думки митця", "Перо Євтерпи", "Поетична етнологія Марганця", "Літературне краєзнавство"; історичне есе: "Марганець: сторінки минулого" та повне зібрання віршів митця "Інтервали". У видавництві "Музична Україна" вийшли друком збірки пісень та романсів: "Сполохи свічки", "Пристань любові". Олександр Морщавка член Національної Спілки журналістів України та член Міжнародної Асоціації письменників, а своєю музою журналіст, письменник та композитор називає дружину Світлану. Вона і ніжна кохана, і вірний друг і справедливий критик нових творів.


Переглядів: 731

 ВХІД
Е-мейл: 
Пароль: 
  Забули пароль?
  
  ПІДПИШІТЬСЯ! ГРУПИ У СОЦМЕРЕЖАХ
FB