На головну сторінку

Георгій Бєглєцов



Георгій Бєглєцов
Надав Микола Рудаков
Оперний і камерний співак

Перейти до списку пісень >>

Народився: 15.09.1929
Місце народження: Село Янів на Поділлі
Адреса: Київ

Біографія

Бєглєцов Георгій Петрович народився 15 вересня 1929 року у селі Янів Калинівського району Вінницької області. Підлітком був у партизанському загоні. З 14 років вчиться в ПТУ та працює на заводі "Ленінская кузня" в Києві. В 1949/53 роках служив в армії 4 роки. Саме в цей час починає співати, ходить в гуртки самодіяльності і згодом там стає солістом. Після закінчення служби працює водієм в "Укркоопспілці". Але спів не кидає, співає в самодіяльності, де його голос і тембр помічають, і пропонують поступити до Київської консерваторії.

З 1957 року вчиться на вечірньому відділені кафедри оперного співу (клас О. А. Степанова), паралельно закінчує школу. Під час навчання вже працює в Капелі бандуристів УРСР, згодом в "Укрконцерті". Працював в оркестрі "Дніпро" під керівництвом І. Петренко і Гіві Гачічеладзе. Згодом солістом в колективі "Красная строка". Гастролював багато від Карпат до Далекого Сходу, співав увесь сучасний репертуар мовами народів світу, але особливу увагу надавав українській пісні і українським композиторам. Навчаючись паралельно в консерваторії співає в оперній студії і закінчує як оперний і камерний співак. Під час концертної діяльності був запрошений солістом оперного театру у місто Фрунзе (Киргизія). Він блискуче виконував партії Лєнского ("Евгений Онєгин", П. Чайковський), та Альфреда ( "Травіата", Верді). Також прийшло запрошення від Одеського оперного театру. Але життя важка штука, і треба було заробляти гроші. Треба було десь жити, тому був вибраний шлях естради. З 1974 по 1979 рік працює солістом військового ансамблю в Південній групі радянських військ в Угорщині, де постійно гастролює. Мав славу і популярність. Співав естраду і українські, тоді сучасні, пісні. Після 5 років роботи повертається в "Укрконцерт" і паралельно співає у Національній філармонії України. Брав участь у концертах перед ліквідаторами аварії на ЧАЕС.

На пенсії, зайнявся вихованням свого онука Олексія Бєглєцова, вклавши всі свої знання і творчі секрети. Був продюсером і імпресаріо для нього.

Ветеран Другої світової війни, учасник ліквідації аварії на ЧАЕС 2 категорії. Лауреат армійського пісенного конкурсу (1978).

  ПІСНІ
НазваСлова / МузикаАльбомA Файли  Рік  #
 Царівна польова М. Сом / В. Верменич не вказано       7162
 Аби побачити пояснення малюнків у колонці "Файли", підведіть курсор мишки до малюнка.      
Не знайшли пісні, але самі маєте текст чи аудіо? Додавайте її сюди або надсилайте на емейл!
Таким чином ви долучитеся до розвитку сайту та поділитеся улюбленим текстом з іншими!


Дані ввів: Микола Рудаков  25.09.2022
Відредаґовано: 02.10.2022
Переглядів: 235



  Виправлення та доповнення     ПРАВИЛА!     ДЕ СКАЧАТИ mp3 ?!
[cховати]


  Адреса цієї сторінки: https://www.pisni.org.ua/persons/3801.html

 ВХІД
Е-мейл: 
Пароль: 
  Забули пароль?
  
  ПІДПИШІТЬСЯ! ГРУПИ У СОЦМЕРЕЖАХ
FB