На головну сторінку

Алла Верещагіна



Хоровий диригент, педагог, музично-громадська діячка
Талановита мисткиня, що все життя присвятила естетичному вихованню дітей та молоді, підтримці української пісні

Перейти до списку пісень >>

Народилась: 30.04.1939
Місце народження: с.Великий Бобрик на Сумщині
Адреса: м.Київ

Біографія

Алла Романівна Верещагіна народилася 30 квітня 1939 в с. Великий Бобрик Краснопільського району Сумської області в родині відомого композитора і педагога. Дочка Романа Ігоровича Верещагіна, сестра Бориса та Ярослава Верещагіних. Закінила Київське музичне училище ім. Р. Ґлієра (1960), Львівську консерваторію (1975; клас хорового диригування).

Працювала викладачем музичних шкіл, педагогічного училища. 1968–72 – методист Київського обласного Будинку художньої самодіяльності профспілок. В 1972–2003 роках працює у Національному центрі естетичного виховання дітей, учнівської та студентської молоді в Києві, де від 1988 р. – заступник директора з творчих питань. Водночас викладала хорове диригування у Київському педагогічному інституті. Від 1993 р. – віце-президент Асоціації діячів музичної освіти і виховання при Всеукраїнській музичній спілці.

Авторка понад 40 підручників, посібників, науково-методичних та нотних видань з проблем музичного виховання дітей ("Методика викладання музики на релятивній основі", 1976; "Методика роботи з вокальним ансамблем", 1978; "Музика. 1 клас: Навч. посіб. ", 1987 ( у співавт.); усі – Київ. Упорядкувала низку збірок українських народних пісень для дітей, дитячого хору. Брала участь в організації та проведенні всеукраїнських і міжнародних конкурсів, фестивалів, мистецьких акцій в Україні (зокрема "Батьківські пороги", "Всі ми діти твої, Україно", "Таланти твої, Україно" та інших) та за кордоном (Латвія).

Заслужений діяч мистецтв України (1993).

Підготував Микола Рудаков

Не знайшли пісні, але самі маєте текст чи аудіо? Додавайте її сюди або надсилайте на емейл!
Таким чином ви долучитеся до розвитку сайту та поділитеся улюбленим текстом з іншими!


Дані ввів: Микола Рудаков  06.11.2021
Відредаґовано: 28.01.2022
Переглядів: 244



  Виправлення та доповнення     ПРАВИЛА!     ДЕ СКАЧАТИ mp3 ?!
[cховати]


  Адреса цієї сторінки: https://www.pisni.org.ua/persons/3752.html

 ВХІД
Е-мейл: 
Пароль: 
  Забули пароль?
  
  ПІДПИШІТЬСЯ! ГРУПИ У СОЦМЕРЕЖАХ
FB