На головну сторінку

Олександр Войтко



Лауреат фестивалю "Червона Рута"
Олександр Войтко автор - виконавець, поет композитор, аранжувальник. Народився 22 лютого 1972 у місті Вінниця, Україна, де і зараз проживає.

Перейти до списку пісень >>

Народився: 22.02.1972
Місце народження: Вінниця
Адреса: м.Вінниця

Біографія

Олександр Войтко народився 22 лютого 1972 у місті Вінниця, Україна, де і зараз проживає. Як виявилося згодом, серед його предків було багато музикантів, відомих у свій час. Як зазначає сам Олександр, естрадним співаком йому хотілося бути майже з пелюшок). Але, чимало випробувань доведеться пройти, перш ніж Олександр почує довгождані оплески захопленої публіки. У 1982му, у віці 10 років він втрачає зір після невдалого падіння, ганяючи м'яча із друзями – однолітками. Це рубіж, коли Олександрові прийшлося починати нове життя, але у зовсім іншій реальності, у світі незнаних до цього відчуттів.

1982-1988 – період життя і навчання у Київській школі – інтернаті №5. Саме там розпочалася власне музична творчість – як і багато хто в той час, Олександр бере участь у групі – саморобні бляшані тарілки, піонерський барабан, баян та радянська акустична гітара, безліч улюблених пісень, бринчання, грюкання і воплі, зла адміністрація, яка все відбирала і чинила всілякі перепони). В інтернаті Сашко навчався по класу баяна. Першим його викладачем став Демченко Олександр Миколайович. У 1988- 1992 рр. - навчання у Курському спеціалізованому училищі для сліпих та слабо зрячих по класу гітари. "Це були найкращі роки мого життя" - ділиться спогадами Олександр, "там я зустрів друзів, з якими активно спілкуюся до цього часу." Пам'ятає і викладачів - Овчеренко Олег Віталійович, Лебединський Юрій Ігорович – чудові, різнопланові виконавці. Під час навчання у Курську грав у музичних групах самих різних напрямів Не можливо не згадати, каже Олександр, хард-роковий гурт "Наймане військо" ("Наёмное войско"), що мав, на той час велику перспективу, але на жаль, розпався у 1992 році через причини, що не залежали від його учасників.

В 1993 році Олександр Войтко став лауреатом фестивалю "Червона Рута" у жанрі "Авторська пісня". 1993-1998рр. - гастрольні тури по Україні та Європі разом із іншими переможцями "Червоної Рути", які супроводжувались достатньо великим та неочікуваним успіхом – Європа щиро вітала молодого талановитого музиканта. 1993-2007 безліч теле- та радіоефірів, в яких Олександр демонстрував власну творчість та висвітлював проблеми адаптації інвалідів.

В 1997р. Олександр одружився . Дружина Оксана стала його музою, а також подарувала сина Ростислава. Зараз Ростислав Войтко – студент Київського інституту музики ім. Глієра, чудово освоїв саксофон та клавішні. З 1998р. – Олександр зосередився на авторській студійні роботі. Видав 2 компакт-диски - "Залишився тільки дим", "На якій планеті", хоча матеріалу має набагато більше. Також, має надію коли - небудь все це видати. Серед музичних вподобань Олександра переважає все "приджазоване". Співпрацює з багатьма естрадними виконавцями – Ірина Шинкарук, Лері Вінн, "Чорнобривці" - ось далеко не повний список. 2008-2010 працює на південних узбережжях Чорного моря в складі різних груп, головним чином, в якості гітариста.

Зараз, на жаль, концертною діяльністю практично не займається у силу різних причин. Брав активну участь у запису по меншій мірі доброго десятка альбомів інших виконавців в якості аранжувальника, гітариста, вокаліста, звукорежисера. Із задоволенням згадує роботу над альбомом пісень , між іншим, художника Анатолія Шевченко. Рідко, але співпрацює з поетами. Так з'явилися спільні роботи - пісні на вірші Ольги Косюк, Ніни Воронюк, Володимира Шинкарука, Віктора Герасименко. Як зазначає сам Олександр – заняття творчістю сприяло суспільній реабілітації, насамперед ставши платформою для спілкування з оточуючими, допомогло знайти друзів та добровільних помічників, професію, шлях у житті, морально затвердитися, підвищити самооцінку, та й врешті решт знайти можливість заробітку в складних економічних умовах.
Сторінки в інтернеті:
  • https://www.facebook.com/oleksvoytko

  ПІСНІ
НазваСлова / МузикаАльбомA Файли  Рік  #
 Вуличний музика О. Войтко / О. Войтко     225
 З Днем народження О. Войтко / К. Тетруєв     535
 Новий рік О. Войтко / К. Тетруєв     337
 Покаяння В. Ткаченко / О. Шхалахов не вказано     1034
 Рушають батальони на схід О. Войтко / О. Войтко не вказано     800
 Шикі-тіки-та!
 (новорічна 2020)
О. Войтко / О. Войтко не вказано     361
 Я прийду О. Войтко / О. Войтко не вказано     252
 Аби побачити пояснення малюнків у колонці "Файли", підведіть курсор мишки до малюнка.      
Не знайшли пісні, але самі маєте текст чи аудіо? Додавайте її сюди або надсилайте на емейл!
Таким чином ви долучитеся до розвитку сайту та поділитеся улюбленим текстом з іншими!


Дані ввела: Оксана  17.12.2019
Відредаґовано: 24.12.2019
Переглядів: 769



  Виправлення та доповнення     ПРАВИЛА!     ДЕ СКАЧАТИ mp3 ?!
[cховати]


  Адреса цієї сторінки: https://www.pisni.org.ua/persons/3645.html

 ВХІД
Е-мейл: 
Пароль: 
  Забули пароль?
  
  ПІДПИШІТЬСЯ! ГРУПИ У СОЦМЕРЕЖАХ
FB