На головну сторінку
Дізнатися більше

Олена Кулик



Заслужена артистка України

Перейти до списку пісень >>

Народилась: 15.02.1954

Біографія

Кулик Олена Андріївна (Яковлєва) народилася 15 лютого 1954 року в селі Малі Миньки Народицького р-ну Житомирської обл.

В 1972 році закінчила Житомирське культурно-освітнє училище з відзнакою. В 1976 році з відзнакою закінчила Київський Державний інститут культури, де навчалася по класу вокалу у відомої співачки Людмили Третяк.

1976р. - лауреат Першого Всесоюзного конкурсу молодих виконавців, 1980р. - лауреат Першого Всесоюзного фестивалю самодіяльної художньої творчості та лауреат міського огляду-конкурсу солістів-вокалістів, присвяченого 1500-річчю м. Києва.

З 1981 - 1988р. – солістка-вокалістка ФЕА "Калина" Укрконцертую.

З 1988 - 1994р. – солістка-вокалістка "Фольклорного театру української пісні Берегиня" .

В 1993р. – присвоєна категорія "Провідний майстер сцени"

З 1994 - 1996р. – художній керівник та солістка-вокалістка ансамблю "Злагода" Благодійного фонду "Злагода".

З 1995р. - по т.ч. – засновник, генеральний директор та солістка "Київського академічного ансамблю української музики "Дніпро"

Співачка веде активну концертну діяльність в м.Києві, Україні та за кордоном. Приймає участь у важливих загальнодержавних культурних заходах, урядових концертах,офіційних прийомах, загальнодержавних культурно-мистецьких заходах у м.Києві, селах, містах та обласних центрах України. Представляє Україну у важливих міжнародних мистецьких акціях на рідній землі та за кордоном – святкування Днів культури України, Днів Незалежності України, всеукраїнських та міжнародних фестивалях і конкурсах: Бухаресті (Румунія), Гоорі, Амстердамі, Утрехті, (Нідерланди), Сочі, Тюмені, Москві, Твері, Санкт-Петербурзі (Росія), Самарканді (Узбекистан), Белфорті (Франція), Ганновері, Мюнхені, Берліні (Німеччина), Сопоті (Польща), Стокгольмі (Швеція), Кишиневі, Бєльцах (Молдова), Азорські острови (Португалія) та ін.

Ім'я Олени Кулик добре відоме шанувальникам української народної творчості. Дзвінке, ліричне, теситурно-високе народне сопрано з сріблястим відтінком та широким динамічним діапазом, володіння бездоганною народно-професійною манерою співу зі збереженням самобутнього колориту саме Житомирського Полісся, досконала вокальна техніка та вдало підібраний репертуар вигідно вирізняє співачку в ефірному просторі. Записи її пісень, які ввійшли до фонду Національного радіо, радіопередачі та інтерв'ю за її участю, музичні фільми та відеокліпи часто виходять в ефір на центральних каналах телерадіомовлення України.
Сторінки в інтернеті:
  • Олена Кулик - офіційна сторінка
  • http://youtube.com/user/ensembleDNIPRO

Не знайшли пісні, але самі маєте текст чи аудіо? Додавайте її сюди або надсилайте на емейл!
Таким чином ви долучитеся до розвитку сайту та поділитеся улюбленим текстом з іншими!


Дані ввів(-ла): дніпро   28.11.2012
Відредаґовано: 29.12.2012
Переглядів: 1457



  Виправлення та доповнення     ПРАВИЛА!     ДЕ СКАЧАТИ mp3 ?!
[cховати]


  Адреса цієї сторінки: https://www.pisni.org.ua/persons/2868.html

 ВХІД
Е-мейл: 
Пароль: 
  Забули пароль?
  
  ПІДПИШІТЬСЯ! ГРУПИ У СОЦМЕРЕЖАХ
FB