На головну сторінку

Ансамбль "Дніпро"



Київський академічний ансамбль української музики "ДНІПРО" -лауреат міжнародних конкурсів, володар Гран-Прі 2002р.(Росія). Професійний молодіжний колектив, створений в 1995р. з метою збереження, розвитку та популяризації самобутньої української народної музики та пісні, піднесення їх на якісно новий професійний рівень, вибудови оригінального мистецького напрямку на основі українського "етно".

Перейти до списку пісень >>

Засновано: 1995

Історія

Творчий склад ансамблю (9-11 чол.) – артисти з вищою музичною освітою, солісти – лауреати міжнародних фестивалів та конкурсів, заслужені артисти України. Очолюють ансамбль "Дніпро" з дня його заснування генеральний директор та солістка заслужена артистка України Олена Кулик і художній керівник, диригент, соліст-скрипаль, аранжувальник, член національної Ліги українських композиторів заслужений артист України Любомир Матейко.

Концертні програми ансамблю:

"Жива Вода" – українська традиційна народна та сучасна музика і пісня в авторських версіях та аранжуваннях: народні пісні, авторські, що стали народними, історичні балади, романси, календарні та обрядові солоспіви, жартівливі пісні, інструментальні авторські композиції, фантазії, коломийки, жартівливі, танцювальні мелодії.

"Ті, що походять від Сонця" - фолк-метаморфози в стилі українського модерну: цілісна композиція з 9 окремих номерів ("Інтро...", "Свят-Коло", "Прийди, Весно", "Аркан", "Гул Землі", "Велика журба", "Зелений шум", "Люлі-люлі", "Золотий Обруч"). Музика заслуженого діяча мистецтв України В. Павліковського. Відеоверсія твору (42хв.) з використанням балетної групи, комп'ютерної графіки, світлових спецефектів, сценографії демонструється на каналах телебачення "1 Національний", ДТРК "Культура", ТРК "Київ", Всесвітня служба УТР, КГТРК "Київ" та ін. Твір отримав високу оцінку глядачів, преси та фахівців як оригінальний, молодіжний, єдиний в Україні в цьому жанрі етно-проект.

"І заспівали звуки!.." ( українські народні музичні інструменти, що ми знаємо про них? ) - театралізоване музично-обрядове дійство для учнів загальноосвітніх та спеціалізованих шкіл, ліцеїв, гімназій.

"Земля моя казкова – Україна" – етно-музична молодіжна програма (сучасна українська музика і пісня в авторських версіях та імпровізаціях).

"Концерт-забава" - музичне оформлення урочистих подій та свят: яскраво-динамічні, темпераментні мелодії, задушевні пісні, добродушний жарт, весільні і козацькі марші, улюблені та популярні мелодії світу , легка танцювальна музика до Вашого смаку, настрою та бажання. В концертних програмах використовуються більше 30 музичних інструментів, як традиційно-народні так і класичні: цимбали, ліра, бандура, скрипки, альт, контрабас, кларнет, акордеон, кобза, коза, козобас, панфлейта, дримба, фрілка, флояра, кавал, тилинка, трембіти, сімейства сопілок, окарин та рогів, барабани, бубни, литаври, ксилофон, бухало, бугай, дзвіночки, трикутники, коси, рублі, тріскачі, сімейства колокал та дерев'яних коробочок, дзвони оркестрові та ін.

Оригінальні костюми колективу: від традиційно-вишиваних до авторських, з використанням трипільських та скіфських мотивів.

Аудіо-диски ансамблю: "Жива Вода" (2000р.), "Ті, що походять від Сонця" (2006р.), готується до випуску "Трой-Зілля".

DVD: "Ті, що походять від Сонця" (2010р., 41хв.);

Відеофільми:

  • "Український ансамбль народної музики "Дніпро" ("1 Національний" 1998р., 20хв);
  • "Споконвічна музика "Дніпра" (ДТРК"Культура" 2010р., 49 хв.);
  • "Ану, хлопці, веселої" (ДТРК"Культура" 2010р., 1год.41 хв.)

Музика та пісня ансамблю "Дніпро" постійно звучать на каналах Національного радіо України та в ефірах телеканалів.

Впродовж творчої діяльності ансамбль "Дніпро" бере активну участь в урядових концертах, офіційних прийомах, загальнодержавних культурно-мистецьких заходах у м.Києві, селах, містах та обласних центрах України. Представляє Україну у важливих міжнародних мистецьких акціях на рідній землі та за кордоном – святкування Днів культури України, Днів Незалежності України, всеукраїнських та міжнародних фестивалях і конкурсах: Бухаресті (Румунія), Гоорі, Амстердамі, Утрехті, (Нідерланди), Сочі, Тюмені, Москві, Твері, Санкт-Петербурзі (Росія), Самарканді (Узбекистан), Белфорті (Франція), Ганновері, Мюнхені, Берліні (Німеччина), Сопоті (Польща), Стокгольмі (Швеція), Кишиневі, Бєльцах (Молдова), Азорські острови (Португалія) та ін. Адреса: Україна, м.Київ-01010, вул. Московська, 3 т/ф: (044) 254-52-67 (066) 707-88-60, Ел.пошта: pr@dnipro-art.com.ua Сайт:dnipro-art.com.ua
Сторінки в інтернеті:
  • Ансамбль "Дніпро" - офіційна сторінка
  • http://youtube.com/user/ensembleDNIPRO
  • http://dnipro.ya-zvezda.com

Не знайшли пісні, але самі маєте текст чи аудіо? Додавайте її сюди або надсилайте на емейл!
Таким чином ви долучитеся до розвитку сайту та поділитеся улюбленим текстом з іншими!


Дані ввів(-ла): Оксана Кулик (нереєстр.)  28.11.2012
Відредаґовано: 07.12.2012
Переглядів: 1671



  Виправлення та доповнення     ПРАВИЛА!     ДЕ СКАЧАТИ mp3 ?!
[cховати]


  Адреса цієї сторінки: https://www.pisni.org.ua/persons/2867.html

 ВХІД
Е-мейл: 
Пароль: 
  Забули пароль?
  
  ПІДПИШІТЬСЯ! ГРУПИ У СОЦМЕРЕЖАХ
FB