На головну сторінку

Київський академічний театр українського фольклору Берегиня



Лауреат Всеукраїнських і Міжнародних конкурсів та фестивалів

Перейти до списку пісень >>

Засновано: 1988
Місце заснування: м.Київ

Адреса: вул.Серафімовича,3-а м.Київ 02152

Історія

"Берегиня" була створена в 1988 році за ініціативою групи фольклористів під орудою Миколи Буравського,за підтримки спілок письменників та композитороів,Інституту фольклору та етнографії імені М.Рильського .

Театр "Берегиня" покликаний на високому професійному та художньому рівні інсценувати складні зразки фольклорної спадщини,розкривати особливості культурно-історичних традицій українського народу.

Сценічними засобами відтворюються народні обряди, звичаї, ритуали. Пов'язані воєдино слово,музика,пісня, танок експонують найбільш характерні риси українського народу: життєстверджуючий оптимізм,задушевну лірику,дотепний гумор... Творчий склад театру -понад 50 артистів: співаків, музикантів, танцюристів.

На Міжнародному конкурсі в Йоганнесбурзі (жовтень 1995) "Берегиня" завоювала 6 золотих сертифікатів, здобула цілковиту перемогу і стала лауретом. У квітні 1996 р. на Міжнародному конкурсі в Пхеньяні (КНДР) театр добився нового успіху: 2 золотих, 2 срібних призи, 2 премії та Головний кубок конкурсу за перемогу і званна лауреата.

На 1 Міжнародному конкурсі фольклорних театрів "Русский остров" в Москві (2005, травень) театр знову стає лауретом,виборовши перемоги в двох номінаціях:" За краще поєднання музичних та драматургійних елементів" та "За кращу жіночу роль"

При театрі діє дитячий фольклорний ансамбль "Берегинька", яким керує Надія Буравська, заслужена артистка України. Керівник інструментальної групи - Юрій Мілевський. Хореограф- Михайло Заварзін. Художній керівник - директор театру Микола Буравський, народний артист України.

Не знайшли пісні, але самі маєте текст чи аудіо? Додавайте її сюди або надсилайте на емейл!
Таким чином ви долучитеся до розвитку сайту та поділитеся улюбленим текстом з іншими!


Примітки:

Телефони:(044)550-13-79, 56055-26

Дані ввів: Микола Рудаков  26.09.2012
Відредаґовано: 17.03.2016
Переглядів: 1847



  Виправлення та доповнення     ПРАВИЛА!     ДЕ СКАЧАТИ mp3 ?!
[cховати]


  Адреса цієї сторінки: https://www.pisni.org.ua/persons/2785.html

 ВХІД
Е-мейл: 
Пароль: 
  Забули пароль?
  
  ПІДПИШІТЬСЯ! ГРУПИ У СОЦМЕРЕЖАХ
FB