На головну сторінку

Василь Чепелюк



Народний артист України

Перейти до списку пісень >>

Народився: 14.04.1954

Біографія

Василь Адамович Чепелюк народився 14 квітня 1954 року в сільській родині у волинському селі Холоневичі Ківерцівського району. З третього класу був акомпаніатором у школі: спочатку грав на гармошці, а потім на баяні. У 1971 році, по закінченні загальноосвітньої школи, Василь Чепелюк вступив до Луцького культосвітнього училища на відділення хорового диригування. З цього періоду починався його професійний і творчий шлях як музиканта та співака. Вищу музичну освіту здобув у Київському інституті культури (1977р.).

Під час військової служби у 1977–1979 рр. Василь Чепелюк співав в ансамблі пісні і танцю Прикарпатського військового округу у м. Львові. Саме тут, в чудовому професійному колективі, зміцнів і сформувався його красивий за тембром, високий за діапазоном лірико-драматичний тенор. Завдяки тому, що ансамбль бував і в Луцьку, згодом, вже після служби, одержав запрошення у Волинський народний хор. З 1979 року почалась активна творча діяльність артиста-співака: був солістом Волинського народного хору, солістом "Волинянки", пізніше запрошений солістом-вокалістом Волинської обласної філармонії.

Василь Чепелюк не просто співає, а проживає на сцені ціле пісенне життя. Друзі, шанувальники таланту Василя Чепелюка знають його як співака широкого діапазону, у чиєму виконанні прекрасно звучать і народні пісні, й популярні сучасні, й арії з опер, які увійшли у скарбницю світової класики.

У 1989 році за значний особистий внесок у розвиток української культури та мистецтва, високопрофесійну майстерність Василю Чепелюку було присвоєно звання заслуженого артиста України. Він нагороджений почесними грамотами обласної Ради, облдержадміністрації, Міністерства культури України. А в 1993 році удостоєний почесного звання народного артиста України.

Василь Чепелюк – учасник багатьох державних мистецьких заходів, неодноразово презентував українське вокальне мистецтво у Франції, Німеччині, Польщі, Словаччині, Чехії, Югославії, Швеції, Данії та ін.

У даний час народний артист України Василь Чепелюк бере активну участь у обласних, всеукраїнських та міжнародних мистецьких заходах, є активним учасником оргкомітетів з проведення міжнародних фестивалів "Поліське літо з фольклором", "Берегиня", "Золота підкова", "Шоу-2000", "На хвилях Світязя" та ін.

Не знайшли пісні, але самі маєте текст чи аудіо? Додавайте її сюди або надсилайте на емейл!
Таким чином ви долучитеся до розвитку сайту та поділитеся улюбленим текстом з іншими!


Дані ввів(-ла): Надія Гейко  26.06.2011
Відредаґовано: 06.09.2011
Переглядів: 2091



  Виправлення та доповнення     ПРАВИЛА!     ДЕ СКАЧАТИ mp3 ?!
[cховати]


  Адреса цієї сторінки: https://www.pisni.org.ua/persons/2424.html

 ВХІД
Е-мейл: 
Пароль: 
  Забули пароль?
  
  ПІДПИШІТЬСЯ! ГРУПИ У СОЦМЕРЕЖАХ
FB