На головну сторінку

Гурт Старунці



Народний аматорський гурт

Перейти до списку пісень >>

Засновано: 1990
Місце заснування: руня

Адреса: Івано-Франківська обл. Богородчанський р-н, с. Старуня

Історія

Народному аматорському чоловічому гурту "Старунці" виповнилося 20 років творчої діяльності. Їх об"єднала любов до музики, до чудової української пісні. Не зважаючи на те, що народилися та мешкали до певного часу в різних районах нашої області, вони повинні були зустрітися, щоб на початку становлення незалежності України створити чудовий самобутній гурт.

То хто ж вони, справжні патріоти України, люди, перед ким можна поклонитися, з кого можна брати приклад любові до свого народу, самопожертви ради кращої його долі. Можна сказати, що їх знають і люблять усі, хто знає і любить українську пісню.

Незмінним керівником гурту "Старунці" з початку створення є лауреат премії ім. М.Яцківа 2008 році у номінації "Культура і мистецтво", композитор, автор і виконавець власних пісень – Василь Федорович Григорук. Його пісні: ліричні та повстанські, весільні та релігійні,присвячені афганцям і чорнобильцям звучать не тільки на районній сцені,а дуже полюбилися слухачам радіо "Дзвони".

А його незмінним помічником і порадником є Борис Іванович Ясецький, вчитель музики в Старунській школі, композитор, людина щирої, відкритої душі.

Цих двох чудових музикантів об"єднала любов до рідного слова, до поезії місцевих авторів. І не дивно, що вони почали писати пісні на слова Марійки Гоголь із Саджави, уродженця Старуні Василя Михайловича Григорука, Михайла Заводовського, Володимира Сеньковського, Нестора Мартинця, на жаль, уже покійних, Василя Петришина і Надії Романів та інших літераторів, які у своїх творах оспівують красу та велич Карпат, всієї України, щедрість, патріотизм свого народу.

Активними учасниками гурту "Старунці" є Федір і Василь Печарські, Іван Хмарний і Степан Приймак, які постійно допомагають в становленні гурту, не жаліючи особистого часу. Вони несуть свої пісні в маси, прищеплюють любов до рідного слова, до рідної пісні, примножують здобутки своїх попередників, виховують молоде покоління справжніми патріотами своєї землі. "Старунці" виходять на сцену у вишиваних сорочках із незмінними народними інструментами, залишаючи у серцях та пам"яті людей згадку на все життя.

За високий художній рівень виконавської майстерності і активну діяльність по розвитку Українського національного мистецтва в 1995 році гурту було присвоєно високе звання "Народний", яке вони підтверджують своїми виступами не тільки на районній,а і обласній сцені. Гурт "Старунці" неодноразово перемагав на конкурсах "Червона рута", "Співаю тобі, Україно", був учасником фестивалів стрілецької та повстанської пісні,у Всеукраїнському фестивалі"Два береги, два крила України" про що свідчать числені подяки, грамоти і дипломи. Ось такі талановиті і чудові люди живуть у чарівній і неповторній Старуні, які з нагоди 20 – річного ювілею заслуговують найщиріші слова подяки від своїх шанувальників.

  ПІСНІ
НазваСлова / МузикаАльбомA Файли  Рік  #
 Не сумуй, підгірянко В. Григорук / В. Григорук не вказано     629
 Аби побачити пояснення малюнків у колонці "Файли", підведіть курсор мишки до малюнка.      
Не знайшли пісні, але самі маєте текст чи аудіо? Додавайте її сюди або надсилайте на емейл!
Таким чином ви долучитеся до розвитку сайту та поділитеся улюбленим текстом з іншими!


Дані ввела: Лідія  25.02.2011
Відредаґовано: 26.02.2011
Переглядів: 1242



  Виправлення та доповнення     ПРАВИЛА!     ДЕ СКАЧАТИ mp3 ?!
[cховати]
1. Лідія (користувач) 30.07.2011 22:57    
Цього року НАРОДНОМУ АМАТОРСЬКОМУ ВОКАЛЬНОМУ ГУРТУ"СТАРУНЦІ" буде 21 рік.
0/0



  Адреса цієї сторінки: https://www.pisni.org.ua/persons/2291.html

 ВХІД
Е-мейл: 
Пароль: 
  Забули пароль?
  
  ПІДПИШІТЬСЯ! ГРУПИ У СОЦМЕРЕЖАХ
FB