На головну сторінку

ДельТора




Перейти до списку пісень >>

Засновано: 2002

Історія

Гурт "ДельТора" існує як вираження через багатоінструментальну рок-музику світоглядних та музичних ідей засновника колективу Євгена Янкевича. Сам Євген почав писати пісні, які виконував під гітару, ще з літа 1991 р. Як автор-виконавець, Євген у домашніх умовах потім ці пісні періодично записував на магнітофон і з них було скомпоновано 12 чи 14 "альбомів".

Праця була досить плідною з точки зору кількості – на весну 2005 р. Євген є автором більш ніж 400 пісень, десь 85 % яких були написані в період до 1998 р. Якість же творів та їх спрямованість була досить різна (від брутального панку до епічних філософських балад), переважна більшість текстів написана російською мовою. Євген у той час орієнтувався на творчість відомих тоді "Кіно", "Аліси", "Акваріуму", "Гражданской обороны" та "Наутілусу-Помпіліусу".

Деяка зміна світогляду та музичних смаків сталася, коли десь у липні 1993 р. Євген познайомився з творчістю гурту "Пікнік", а в травні 1994 – "Кому Вниз". Захотілось грати щось потужне, щире і світле. Було декілька спроб створити гурт, але завжди щось не складалося, бо бракувало досвіду. У той же час 2001 р. Євген стає фіналістом "Червоної Рути" і призером Всеукраїнського мистецького фестивалю "Зоряний Вітер", який проводить Пласт – Національна Скаутська Організація України. Відбувається чергова зміна життєвих пріоритетів. Євген вступає до Пласту і чітко орієнтується у стилі музики, яку б він хотів грати. Це буде арт-рок, подекуди з сильним впливом традиційного харду і етно-елементами. Тексти пісень стають виключно українськомовними. Музичними орієнтирами стають: з вітчизняних гуртів – ті ж "Кому Вниз", а також "Вій" і "Сад"; з російських – невмируще "Кіно" і містичний "Пікнік", а з англомовних – легендарні "Пінк Флойд" і "Джетро Тал". Внутрішнє наповнення більшості текстів теж змінюється – це українські філософія і містика, роздуми про християнські і загальнолюдські цінності через приклади з повсякденного життя. Таким чином вималювалася ідея гурту, лишилося її втілити в життя.

У вересні 2002 р. вперше було зібрано гурт і розпочалися репетиції. Вже у листопаді "ДельТора" вперше виступає на сцені відбіркового конкурсу "Червона Рута", призів не виграє, але привертає до себе увагу деяких поважних критиків і цінителів. Далі гурт дає ряд концертів, найвизначнішим з яких є концерт у Кіровограді на початку лютого 2004 р. та Київський "Рок-Булава" в жовтні 2004 р. і виступає на декількох фестивалях, зокрема на "Зоряному вітрі" (2003 р., 2004 р.), а також на декількох "Мазепа-Фест" (2004 р., 2005 р., 2006 р., 2007 р.). У травні 2006 р. гурт їде до Великобританії, де дає концерт разом із гуртом "Абрау Дюрсо" у Польському культурному центрі. 2006 р. ДельТора разом із гуртом "Сад" роблять невелике турне по п'яти обласних центрах України. У травні 2006 р. з тим же гуртом "Сад" виступають засновниками всеукраїнського дійства "Проща до Тараса". Також з 2005 р. "ДельТора" є постійним учасником дійств пам'яті Героїв бою під Крутами, зокрема фестивалю "Монотипія Духу" (м. Кіровоград). У червні 2006 р. гурт був учасником фестивалю "Фестини у Євгена", де виступали разом з "Плачем Єремії" та "Рутенією". Восени 2007 р. відбувається чергова зміна складу гурту, незмінним лишається засновник колективу і автор більшості текстів та музики Євген Янкевич. Також повноцінному звучанню гурту допомагають інтегровані музиканти з паралельного проекту "Свобода" Ігор Мирось (електрогітара) та Сергій Комар (ударні).

ДельТора:

  • Євген Янкевич – вокал, акустична гітара
  • Дмитро Скрильник – бас
  • Вячеслав Кирнос – другий бас
  • Тарас Сухенький – клавіші
  • Алла Федорченко – бек-вокал
  • Олена Каплуновська – перкусія
  • Вячеслав Родіонов – сопілка

Джерело: http://deltora.org.ua
Сторінки в інтернеті:
  • ДельТора - офіційна сторінка

  ПІСНІ
НазваСлова / МузикаАльбомA Файли  Рік  #
 Ворон Є. Янкевич / Є. Янкевич не вказано     539
 Затоплена церква Є. Янкевич / Є. Янкевич не вказано     394
 Катакомби Є. Янкевич / Є. Янкевич не вказано     554
 На дванадцяту ніч Є. Янкевич / Є. Янкевич не вказано     365
 Плакав ангел Є. Янкевич / Є. Янкевич не вказано     737
 Сокира Перуна Є. Янкевич / Є. Янкевич не вказано     640
 Спис Лоенгріна Є. Янкевич / Є. Янкевич не вказано     336
 Хочеться бути Є. Янкевич / Є. Янкевич не вказано     327
 Аби побачити пояснення малюнків у колонці "Файли", підведіть курсор мишки до малюнка.      
Не знайшли пісні, але самі маєте текст чи аудіо? Додавайте її сюди або надсилайте на емейл!
Таким чином ви долучитеся до розвитку сайту та поділитеся улюбленим текстом з іншими!


Дані додано:  09.02.2011
Відредаґовано: 10.02.2011
Переглядів: 1504



  Виправлення та доповнення     ПРАВИЛА!     ДЕ СКАЧАТИ mp3 ?!
[cховати]


  Адреса цієї сторінки: https://www.pisni.org.ua/persons/2277.html

 ВХІД
Е-мейл: 
Пароль: 
  Забули пароль?
  
  ПІДПИШІТЬСЯ! ГРУПИ У СОЦМЕРЕЖАХ
FB