На головну сторінку

Чарівні струни




Перейти до списку пісень >>

Засновано: 1973
Місце заснування: Львів

Історія

Український народний ансамбль бандуристів "Чарівні струни (Чарівні струни та голоси України)" заснований 1973 року Іриною Содоморою у Львові. "Чарівні струни" переможці та учасники багатьох регіональних, національних та міжнародних фестивалів.

1991 рік - ансамбль виборов перше місце на українському Міжнародному фестивалі "Громада" та мистецькому фестивалі бандуристів. "Чарівні струни" постійно беруть участь в культурних заходах, що проводить Львівська Залізниця. 1990 року ансамбль гастролював по містах США. 1995 рік - "Чарівні струни" отримали найвищу оцінку журі Міжнародного дитячого фольклорного фестивалю "The Gallic Circle". У 1996 році українському ансамблю бандуристів "Чарівні струни" присвоєно звання "народного ансамблю України". Цього ж року ансамбль став лауреатом Міжнародного фестивалю "The day's of bandura music". 1997 року "Чарівні струни" представляли Україну на фестивалі "The Days of Ukrainian Culture" в Польщі. 1996 рік - ансамбль був нагороджений Почесним Дипломом Кабінету Міністрів України за участь у Київському концерті Заслужених Майстрів Мистецьких та Художніх Колективів Львівської області. 1999 рік - "Чарівні струни" беруть активну участь у Великому фестивалі Слов'янських Мистецтв у Парижі під час днів української культури у Франції. У 2000 році ансамбль посів перше місце у Всеукраїнському арт-фестивалі бандуристів у Дубно. Липень 2000 року - "Чарівні струни" виступають для Папи Римського під час його візиту в Україну. 2001 рік - ансамбль бере участь у циклі виступів на честь Тараса Шевченка в Хорватії та Угорщині та на Міжнародному Фестивалі Студентської Пісні у Франції. Того ж року "Чарівні струни" отримали Першу премію на Конкурсі Народної Творчості та почесне право звукозапису своїх пісень на Національній Радіостанції України в Києві. У 2002 році ансамбль у Франції відсвяткував 11-ту річницю незалежності України. Протягом 2003 - 2009 років "Чарівні струни" беруть участь у багатьох престижних фестивалях (Франція, Тайвань, Реюньйон, Корсика). Франція, 21 - 22 травня 2005 рік - ансамбль представляє Україну під час візиту Президента України Віктора Ющенка, присвяченому встановленню пам'ятника Королеві Франції Анні, та приймає участь у культурній програмі "Дні України в Європі". У репертуарі українського народного ансамблю бандуристів "Чарівні струни" класична, сучасна і традиційна музика та пісні. Можна сказати, що ансамбль "Чарівні струни" - посол української культури за кордоном.
Сторінки в інтернеті:
  • Чарівні струни - офіційна сторінка

Не знайшли пісні, але самі маєте текст чи аудіо? Додавайте її сюди або надсилайте на емейл!
Таким чином ви долучитеся до розвитку сайту та поділитеся улюбленим текстом з іншими!


Дані додано:  18.01.2010
Відредаґовано: 20.01.2010
Переглядів: 1353



  Виправлення та доповнення     ПРАВИЛА!     ДЕ СКАЧАТИ mp3 ?!
[cховати]
1. Віктор Задворнов (гість) 30.06.2010 19:30    
Під час урочистостей з нагоди святкування газети "Львівський залізничник" вперше почув чудовий спів "Чарівних струн" під керівництвом пані Ірини Содомори. Злинув майже тиждень, а у пам’яті - по-справжньому чарівний спів. Певен, багато львів’ян навіть не здогадуються про те, що поруч із ними дивотворять справжні співачки. Не одна, а чималенький гурт. Хай же про Вас знають в усьому світі. Добре б було почути Вас у Києві! Щастя, приязні, успіхів!
0/0



  Адреса цієї сторінки: https://www.pisni.org.ua/persons/1794.html

 ВХІД
Е-мейл: 
Пароль: 
  Забули пароль?
  
  ПІДПИШІТЬСЯ! ГРУПИ У СОЦМЕРЕЖАХ
FB