На головну сторінку

Берег Бонанзи




Перейти до списку пісень >>


Історія

Все почалося в другій половині 90-их років. Молодий студент педагогічного університету Антон ГУТИРЯ, а в народі просто "Антоніо", почав захоплюватись українським рок-н-ролом. Почав писати пісні і співати їх друзям. Доспівався: став дипломантом Червоної Рути в жанрі акустичної музики. В якийсь момент йому набридає "бринькання під гітару" і він вирішує створити власний повноцінний музичний колектив. Ця ідея сподобалася його друзяці Ростиславу МАМАДЛОІКОВУ, або просто "Мамон", який вже тоді досить гарно грав на своїй новенькій електрогітарі "LedStar". З тих пір вони нерозлучно мандрують космічним ефіром у пошуках нової музики. Перший колектив мав назву не менш оригінальну ніж зараз - "Товариш Пес". У 1997 хлопці навіть спромоглися зробити якісний запис на студії у Андрія БУТОРІНА. Правда тільки одну пісню, але хто ж про то знає...

Колектив існував недовго. Залишившись удвох хлопці не втрачають надію і продовжують займатися музикою... на студії. На протязі 2002-2004 років дует "Берег Бонанзи" записує 8 студійних треків. Деякі з тих пісень й досі транслюються в ефірі радіостанцій, а забійник "Пападос" у 2004 році завдяки ФДР-радіоцентру облетів не тільки всю Україну, а й потрапив навіть у Канаду! В тому ж році формується склад команди: до дуету приєднується барабанщик Володимир "Малий" ЯЦУРА, басист Михайло ШИМРАЄВСЬКИЙ, бек-вокаліст Євген "Їжак" РОМАНАНКО ТА жива духова секція (труба, тромбон і саксофон). Цим складом Бонанзи дебютували на Всеукраїнському фестивалі "Мазепа-Фест". Продюсер фестивалю - музичний критик і журналіст Сашко ЄВТУШЕНКО - назвав їх відкриттям фестивалю.

Потусувавши трохи по українському музичному простору, хлопці вирішують, що робити в Полтаві їм нічого і вирішують спробувати долю в києві. Юрко ЗЕЛЕНИЙ з ФДР-радіоцентру про їхній переїзд писав наступне: "Полтавська ватага Берег Бонанзи, відома за своїм забійником "Пападос", мастить воза на Київ. Переїзд гурту повним складом музики пов'язують насамперед з тим, що в рідному місті хлопці не бачать майбуття для творчого розвою та зростання: місцевий радіопростір гуртом практично нехтує, а для живих виступів майданчиків в Полтаві катма. До того ж дається взнаки, що всі муз?ки при своїх роботах, а тому не надають належної уваги репетиціям, відточенню навичок тощо. "А так заїдемо в якусь Тарасівку під Києвом, завеземо туди барабанну установку і будемо цілий день тарабанити," - відкриває мрії гітарист гурту Євген Їжак. Жити Берег Бонанзи планує з виступів, дякувати в столиці нагоди грати за плату значно більше, ніж в рідній Полтаві - хлопці навіть мають намір навмисно повивчати якісь класичні блюзові речі. Наразі ж полтавчани ведуть підготовчі роботи: налагоджують у Києві зв'язки, промацують ґрунт тощо. Не виключено, що задля прискорення свого потрапляння до столичного інформаційного простору хлопаки заколотять спільний проект разом з якимось знаним ім'ям, скажімо з Тартаком, з яким ватага вже встигла запізнатися".

За рік київської "еміграції" зірками вони звісно ж не стали, та зате їхній професійний рівень помітно зріс. "Берег Бонанзи тепер звучить набагато виразніше: крім хлоп'ячої агресії в їхній музиці з'явилася музика. За рік їм вдалося пограти у київських клубах, погратися в київську конкуренцію, а це може слугувати непоганою школою. Крім того, до них приєдналися нові, старші музиканти, здається, з Надзвичайного Такотожа і Арахнофобії (басист). Берег Бонанзи вже навіть мають свій хіт - пісню "Пападос", яка увійшла до цьогорічного диску "Мазепа-фест-2005", - таку думку з приводу гурту висловив київський журналіст на прізвисько "Fish" після їхнього виступу на III Всеукраїнському рок-фестивалі "Мазепа-Фест".

Наразі "Берег Бонанзи" знову засіли у студію звукозапису, але на цей раз на столичну - "Глорія". До речі, саме на цій студії Руслана записувала свої "Дикі танці", а Гайдамаки, з якими Бонанзи вже досить давно дружать, тільки-но закінчили там запис свого третього альбому. На даний момент музиканти вже записали дві пісні: "Нариси бурси" - про ексцеси, які можуть статися з вами, якщо ви живете в гуртожитку вітчизняного навчального закладу, та "На Україні дощ" - цю пісню "Антоніо" присвятив прекрасним українським дівчатам. І слід зазначити, що Сергій КУРОЧКІН виправдав сподівання та надії хлопців - пісні вийшли дуже вдалими.

Склад гурту:

  • Антон Гутиря (Антоніо) - вокал, автор музики та текстів
  • Ростислав Мамадлоіков (Мамон) - гітара
  • Володимир Яцура (Малой) - барабани
  • Михайло Шамраэвський (Мішаня) - бас-гітара
  • Євген Романенко (Їжак) - бек-вокал, арт-менеджер
  ПІСНІ
НазваСлова / МузикаАльбомA Файли  Рік  #
 Дерево А. Гутиря / А. Гутиря не вказано     431
 Корида А. Гутиря / А. Гутиря не вказано     379
 Морячок А. Гутиря / А. Гутиря не вказано     1588
 На Україні дощ А. Гутиря / А. Гутиря не вказано     428
 Нариси бурси А. Гутиря / А. Гутиря не вказано     437
 Падати А. Гутиря / А. Гутиря не вказано     320
 Попадос А. Гутиря / А. Гутиря не вказано     2091
 Поросята А. Гутиря / А. Гутиря не вказано     407
 Аби побачити пояснення малюнків у колонці "Файли", підведіть курсор мишки до малюнка.      
Не знайшли пісні, але самі маєте текст чи аудіо? Додавайте її сюди або надсилайте на емейл!
Таким чином ви долучитеся до розвитку сайту та поділитеся улюбленим текстом з іншими!


Дані додано:  10.10.2009
Відредаґовано: 14.10.2009
Переглядів: 1121



  Виправлення та доповнення     ПРАВИЛА!     ДЕ СКАЧАТИ mp3 ?!
[cховати]


  Адреса цієї сторінки: https://www.pisni.org.ua/persons/1685.html

 ВХІД
Е-мейл: 
Пароль: 
  Забули пароль?
  
  ПІДПИШІТЬСЯ! ГРУПИ У СОЦМЕРЕЖАХ
FB