На головну сторінку
Дізнатися більше

Піккардійська Терція



Піккардійська Терція

Перейти до списку пісень >>

Альбоми:
  • Піккардійська Терція (1994)
  • Сад ангельських пісень (1997)
  • Я придумаю світ (1999)
  • Ельдорадо (2002)
  • Tercija Pikardijska (2002)
  • Антологія. Том 1 (2003)
  • Українська колекція (2003)
  • З Неба до Землі (2004)
  • Антологія. Том 2 (2006)
  • Етюди (2009)

Засновано: 24.09.1992
Місце заснування: м. Львів

Історія

Точкою відліку та народження "Піккардійської терції" є 1992 рік. Первісний формат – дванадцятиголосий мішаний хор студентів Львівського державного музичного училища ім. С.Людкевича. Після природного відбору репетиціями та вокальними експериментами залишилося лише четверо добровольців, готових працювати далі, – Володимир Якимець, Ярослав Нудик, Богдан Богач та Андрій Капраль. Аби ніколи не бракувало оптимізму свій колектив назвали терміном, запозиченим в українського композитора Анатолія Кос-Анатольського – "пікардійська терція", який означає мажорний зворот у фіналі музичного твору. Аби все таки відрізнятися від терміну, в назві подвоїли літеру к.

Згодом до квартету доєдналися ще двоє музикантів – Андрій Базиликут та Роман Турянин. Головна мета, яка об'єднала учасників колективу, – відточувати майстерність співу a capella (без інструментів) та експериментувати з різноманітними музичними стилями.

24 вересня 1992 року відбувся перший виступ "Піккардійської терції" у Львівському національному університеті ім. І. Франка (перше визнання публіки). Єдина заміна в складі учасників відбулася 1996 року: замість Андрія Базиликута до колективу доєднався Андрій Шавала, який до того тринадцять років співав у "Трембіті".

1993 р. формація стає дипломантом фестивалю "Червона Рута" в Донецьку, 1994 р. – на музичному фестивалі "Доля" в Чернівцях журі одноголосно визнає секстет найкращим у всіх жанрах. Того ж 1994 р. формація підписала п'ятирічний контракт із мистецьким об'єднанням "Дзиґа". Із того часу незмінним менеджером стає Роман Климовський, завдяки якому учасники формації досі займаються виключно творчими питаннями. Упродовж 1994 р. – 1995 р. "піккардійці" були учасниками "Таврійських ігор". 1995 р. – чергова перемога – гран–прі телевізійного пісенного фестивалю "Мелодія" за виконання пісні "Пустельник". 1996 р. вийшов дебютний компакт–диск "Сад ангельських пісень", режисерами якого стали Руслана Лижичко та Павло Грабовський. За дизайн обкладинки, розроблений львівським художником Євгеном Равським, та якість поліграфії незалежні експерти визнали компакт–диск найкращим на той час в Україні.

2000 р., вперше за час існування міжнародного фестивалю акапельного співу Vokal total у Мюнхені (Німеччина) організатори запросили творчий колектив зі Східної Європи – "Піккардійську терцію". Vokal total – такий собі неформальний тест на справжність та життєздатність акапельної музики – скласти його та водночас оцінити результати своїх колег вважають за честь акапельні виконавці з усієї Європи. Через рік секстет знову "порушив" правила авторитетного фестивалю – попри постійну ротацію учасників, формацію запросили на сцену вдруге. А от третій раз "піккардійці" вийшли на сцену Vokal total вже 2008 року.

2006 р. "Піккардійська терція" представляла своєю творчістю Україну перед депутатами Європейської комісії в Брюсселі (Бельгія). 2007 р. в Сопоті (Польща) формація виступила на престижному фестивалі "Top trendy", а День незалежності України того ж року "піккардійці" відзначили грандіозним спільним концертом з Русланою, Ал ді Меолою у супроводі симфонічного оркестру "Leopolis".

2007 р. "Піккардійська терція" відсвяткувала знаковий ювілей – "15 акапельних років" на сцені. Підсумком плідної співпраці всіх учасників вокальної формації стали понад 300 пісень найрізноманітніших музичних стилів (поп, рок, класика, фольк, джаз, кантрі, духовна музика, рок–н–рол, блюз). Хоча на 95% репертуар україномовний, однак в активі "піккардійців" є пісні 12 мовами світу. Не меншою є й географія виступів – секстет дуже часто запрошують до Польщі, Німеччини, Іспанії, Італії, Франції, Канади та США, залишили свій вокальний автограф і в Сингапурі, Бельгії та Швейцарії.

Музичні критики охрестили творчість "Піккардійської терції" як інтелектуальну – таку, що прививає аудиторії добрі смаки, остання ж віддячує великою любов'ю – практично всі сольні концерти відбуваються з аншлагами, незалежно від географії виступу. 7 жовтня 2007 року на виступі, присвяченому 15 акапельним рокам, у національному палаці "Україна" вокальна формація отримала привітання від Президента України Віктора Ющенка, у якому було зазначено: "Ціную ваш внесок у розвиток української культури, унікальну вокальну традицію та служіння благородній справі єднання суспільства навколо неповторного пісенного мистецтва – животворного джерела духовності нації".

2008 року вокальна формація "Піккардійська терція" стала лауреатом Національної премії України ім. Т. Шевченка, а на завершення свого шістнадцятиріччя випустила десятий за ліком альбом "Етюди". Музичні критики визнали його як найбільш зрілий та креативний продукт "піккардійців". 2010 року вокальна формація випустила свій перший DVD із записом живого концерту у Львівській опері.

Піккардійська Терція:

Андрій Капраль (великий імпровізатор) не любить бути другим або, збав Боже, третім. Тому вчитися на соліста почав заздалегідь – першу сольну партію Андрій Капраль заспівав 20 січня 1975 у пологовому будинку Львова. Подальшу майстерність співака відточував на кухні під інструментальний супровід, використовуючи баняки замість барабанів, мітли – як гітари, жарівки – як мікрофони. Свій репертуар складав із пісень, які слухав по радіо чи телебаченню. Упродовж 14 років Андрій офіційно вчився, тому має на руках документи про закінчення музичної школи, Львівського державного музичного училища ім. С. Людкевича та Вищого державного музичного інституту ім. М. Лисенка. Утім неофіційно він вчиться досі – щодня експериментуючи над своїм вокалом, привносячи в свої партії відтінки емоцій, діапазон яких приблизно такий самий, як і голос Андрія. У своєму співі він хоче слухачам дарувати увесь світ прекрасних звуків. Саме "Терції" завдячує знайомству зі своєю дружиною, яка прийшла на їх спільний концерт із "Мертвим півнем" і "Плачем Єремії". Із-поміж усіх вокалістів обрала Андрія, пообіцявши друзям, що буде з ним зустрічатися. Андрій не заперечував, тому зараз дає настанови двом своїм донечкам у яких октавах краще плакати, а які більше пасують для сміху.

Андрій Шавала не міг не співати. З самого народження – 3 квітня 1967 р. (Львів) він щодня був слухачем майстер–класів рідного батька, який мав прекрасний голос і бездоганно володів багатьма музичними інструментами. В музичній школі опанував техніку гри на баяні, а з 1978 р. вчився використовувати за призначенням кларнет у духовому оркестрі "Орлятко". Після закінчення 8 класу школи постала проблема вибору: стати спортсменом, художником чи музикантом. Саме Доля, на його думку, покерувала та максимально посприяла вступу до Львівського музично–педагогічного училища ім. Ф. Колесси, а згодом привела в іншу alma mater – Державну заслужену хорову капелу "Трембіта". Згодом Доля виконала свій черговий службовий обов'язок: якось Славко Нудик, який також співав у "Трембіті", дав послухати чорновий запис презентаційного альбому "Піккардійська Терція", а коли 1996 р. треба було замінити вибулого вокаліста Андрія Базиликута, то звернувся саме до Андрія Шавали. Після свого першого героїчного подвигу (заради вдалого концерту у Львівському органному залі за місяць вивчив свої партії 30 пісень із репертуару "ПТ") став першою та останньою "заміною" "піккардійців". Зі своєю дружиною Оксаною Андрія Шавалу звели та ж Доля та однокурсники. Видимими наслідками знайомства стали донечка Ірина та син Максим.

Володимир Якимець (непомильний камертон, у народі – Дональд) народився 28 липня 1974 р. у Львові. Перший сольний концерт відбув у яслах на кухні, куди його директивно забрали кухарки, аби прослухати колядки. Відтак, першим гонораром стали смачні запіканки. До музичної школи Дональд вступив раніше, ніж до загальноосвітньої – відсвяткувавши п'ятиріччя, почав опановувати фах піаніста. Наступною професійної сходинкою стало навчання у Львівському державному музичному училищі на факультеті теорії музики, а згодом – у Вищому державному музичному інституті ім. М. Лисенка (факультет хорового диригування). На третьому курсі Дональд вирішив займатися самоосвітою та власноруч забрав документи з консерваторії. Аби теорію, яку викладали в музучилищі, закріпити на практиці, 1992 року він разом із однодумцями заснував мішаний хор. Після нетривалої селекції залишився квартет – Дональд, Славко Нудик, Андрій Капраль та Богдан Богач, який невдовзі розширився до секстету під назвою "Піккардійська Терція". 16 років Володимир максимально урізноманітнює репертуар – із–поміж трьох сотень пісень, які співає "Піккардійська Терція", третина – створена на його музику, понад 70% усіх вокальних творів – аранжовані. Наразі єдиний кавалер у формації.

Богдан Богач (володар низьких октав) – наймолодший за віком "піккардієць" – народився 15 травня 1975 р. у Львові в сім'ї музикантів. Почав співати раніше, аніж говорити. Із шести років у музичній школі навчався опановувати скрипку та розуміти симфонічну музику. Відтак, логічним продовженням стало навчання у Львівському державному музичному училищі ім. С. Людкевича на кафедрі хорового диригування (вибір згаданої спеціальності легко пояснити, адже батьки Богдана – досвідчені диригенти). Був біля витоків створення "Піккардійської Терції". Роки, проведені в училищі, вважає найкращою вокальною та життєвою школою (викладачі часто дивилися крізь пальці на постійні роз'їзди перспективного колективу, а пропуски лекцій дозволяли відробляти черговою новою піснею або цікавою обробкою). Далі студіював фах диригента у Вищому музичному інституті ім. М. Лисенка. Із дружиною, за фахом художницею, виховує двох донечок.

Роман Турянин (заслужений сміхотворець) з'явився на світ Божий 5 травня 1970 р. у Мукачево (Закарпатська область). Дитинство було перенасичене музичною грамотою, спільними гастролями з батьками та безкінечними візитами додому вокальних метрів Закарпаття. У семирічному віці Роман почав опановувати ази правильних акордів на фортепіано в музичній школі. Наступною професійно–освітньою точкою стало Мукачівське педагогічне училище, де Роман встигав не лише відвідувати лекції на музичному відділі, а й "відмітитися" в усіх студентських експериментах – жоден ансамбль чи ВІА не обходився без його участі. Вимушена дворічна творча перерва, пов'язана зі службою в армії сформулювала питання: "чи є життя без музики?". Тестування військом пройшов, відповідь дав правильну. Тому 1991 р. у Вищому музичному інституті імені М. Лисенка на диригентському факультеті з'явився активний першокурсник Роман Турянин. Постійні пошуки як реалізувати свої творчі амбіції, врешті привели його 1993 р. до "Піккардійської терції", яка досі є єдиним записом у трудовій книжці. Пов'язав свою долю зі скрипалькою Надією. Відтак, удома змушений узгоджувати гастрольні графіки – коли виступатиме на сцені, а коли – доглядатиме за синами Василем і Юрієм та донечкою Марічкою.

Славко Нудик (вокаліст-тенісист) народився 7 лютого 1968 р. у Львові. Перші уроки музикування не залишили по собі приємних спогадів: музичний інструмент – баян – був дещо завеликий та дещо заважкий. Відтак, аби це виправити треба було або піти в спортзал, або в...шкільний хор. Славко вибрав останнє. Згодом був вступ та успішне закінчення початкової музичної школи. Перші муки творчості застали Славка в особистому робочому кабінеті, який дістався в спадок від діда. Із холодної осені 1986 р. упродовж двох років майбутній піккардієць служив, а згодом відбував покуту як токар-фрезерувальник. Протягом 1989 р. –1993 р. Славко Нудик вчився у Львівському державному музичному училищі, де і запізнав своїх колег по вокалу й сцені – Володимира Якимця, Андрія Капраля та Богдана Богача. З дружиною Лідою (за фахом вчителькою математики) виховує троє дітей – сина Романа та донечок близняток Соломію і Ярину.
Сторінки в інтернеті:
  • Піккардійська Терція - офіційна сторінка
  • http://www.tercia.net.ua/

  ПІСНІ
НазваСлова / МузикаАльбомA Файли  Рік  #
 Берег ріки О. Шевченко / О. Шевченко не вказано     33102
 Весільний марш Б. Стельмах / І. Білозір не вказано      35840
 Вінниця Піккардійська Терція / Піккардійська Терція не вказано     380
 Вперто іди О. Покальчук / В. Якимець Ельдорадо   2002 2392
 Гаю, гаю, зелений розмаю (народна пісня) Антологія. Том 2      2006 10601
 Гей, соколи Томаш Падура / Томаш Падура не вказано    10847
 Горіла сосна
 (Пародія відомої весільної пісні)
(народна пісня) Піккардійська Терція 5 1994 18290
 Гуцулія. Тіні забутих предків. Б. Лепкий /  не вказано     4789
 Джерело Б. Стельмах / І. Білозір, В. Якимець не вказано 5   7488
 Дороги Р. Скиба / В. Якимець Ельдорадо   2002 3728
 Ельдорадо Едгар По, Ю. Покальчук / В. Якимець Ельдорадо   2002 4313
 Загадкова В. Цибулько / В. Якимець, Я. Нудик, А. Капраль Ельдорадо   2002 4093
 Заспіваєм ще хоч раз
 (Переклад з польської пісні гурту "Czerwone gitary")
Северин Краєвський / Піккардійська Терція Етюди   2009 5259
 Йшли корови із діброви (народна пісня) не вказано 5  19374
 Кантрі О. Шевченко /  Я придумаю світ    1999 6256
 Капелюх В. Івасюк / В. Івасюк не вказано 5     12242
 Капелюх * В. Івасюк / В. Івасюк не вказано 4   7173
 Коли розлучаються двоє Генріх Гейне / М. Лисенко не вказано       25690
 Колискова для Аліси Льюїс Керолл / В. Якимець не вказано 5   6500
 Коломбіна Піккардійська Терція / Піккардійська Терція Етюди   2009 1064
 Львів M. Hemar / M. Hemar Ельдорадо   2002 7146
 Львів *
 (Tyle jest miast)
M. Hemar / M. Hemar не вказано +   2921
 Маланка  не вказано 4  36222
 Мелодія пізньої осені  Сад ангельських пісень   1997 3297
 Містичний вальс Дзвінка Сумарук / В. Якимець Я придумаю світ   1999 4438
 Молитва на Різдво
 (проект #ПісніВійни)
Зиновій Медюх / Зиновій Медюх не вказано     42937
 Моя любов / Я. Нудик не вказано     10467
 Навіки А. Підлужний / А. Підлужний не вказано    1954
 Нехай Роберт Бернс / Я. Нудик не вказано 5   11629
 Нехай і холод, і вітри Роберт Бернс / Піккардійська Терція не вказано 4  23163
 Нехай і холод, і вітри * Роберт Бернс / Я. Нудик не вказано 5   5005
 Нова радість стала
 (одна з найвідоміших колядок)
(народна пісня) не вказано 3      185113
 Новорічна
 (Сієм, сієм, посіваєм)
М. Міщенко / І. Білозір не вказано    5027
 Ой ходять пави... народні / Я. Нудик Я придумаю світ  1999 2866
 Останній літній дощ Олеся Садова / В. Якимець Етюди   2009 3337
 Пісня про Львів  не вказано    6347
 Пливе кача
 (Проект "Наші Партизани")
(народна пісня) Ельдорадо 4   2002 171161
 Повір очам В. Кудрявцев / В. Івасюк не вказано     5030
 Пустельник
 (пісня з репертуару гурту "Пікардійська терція")
Дзвінка Сумарук / В. Якимець не вказано 5  26682
 Сад ангельських пісень В. Цибулько / Я. Нудик не вказано    8358
 Світи місяченько  Антологія. Том 2   2006 4918
 Світи, місяченьку (народна пісня) не вказано     89956
 Святий Яне (народна пісня) Сад ангельських пісень     1997 2562
 Слова, слова, слова Л. Рубальська / В. Якимець не вказано    6655
 Спитай В. Коротич / В. Морозов не вказано +  10974
 Спомин. Шаляла ІІ Г. Аполінер / Я. Нудик Я придумаю світ   1999 2924
 Ставок заснув / Г.Пфейль Антологія. Том 2  2006 5580
 Старенький трамвай
 (авторський варіант)
О. Шевченко / О. Шевченко Піккардійська Терція 5  1994 63234
 Старенький трамвай О. Шевченко / О. Шевченко Піккардійська Терція 3 1994 24604
 Сумна я була (народна пісня) Піккардійська Терція 41994 8711
 Сядеш у поїзд Магда Чапінська / Северин Краєвський не вказано    17390
 Сядеш у поЇзд *
 (Remedium)
Agnieszka Osiecka / Seweryn Krajewski не вказано 3   3270
 Талісман М. Вороний / Піккардійська Терція Піккардійська Терція 5 1994 9414
 Там де Тереза Угрин / Піккардійська Терція Піккардійська Терція   1994 2906
 Ти на землі - Людина
 (Ти знаєш, що ти людина)
В. Симоненко / В. Морозов Ельдорадо 42004 21925
 Ти ніколи... В.Цибулько / В. Якимець Ельдорадо   2002 3177
 Трамвайні етюди Піккардійська Терція / Піккардійська Терція Етюди   2009 1851
 Туман яром (народна пісня) Піккардійська Терція 5   1994 34732
 Усе тобі
 (До Клімени, за Верленом)
Я. Нудик, П. Верлен / Піккардійська Терція Я придумаю світ   1999 4847
 Хоральна прелюдія народні / В.Кікта Я придумаю світ   1999 2317
 Червоненький бурячок (народна пісня) не вказано 4    6200
 Через річку по помості невідомий / невідомий Антологія. Том 2   2006 804
 Чорноморець (народна пісня) Антологія. Том 2  2006 8472
 Я в чужині дивлюся на небо... народні / Я. Нудик Я придумаю світ   1999 16995
 Я вчора потрапив на небо О.Сливинський / А.Стрельбицький Етюди   2009 1219
 Я поїду
 (Бо я їду до моря...)
О. Шевченко / О. Шевченко Піккардійська Терція    1994 5469
 Я придумаю світ
 (Пустельник ІІ)
О. Стасик / В. Якимець, музична цитата А. Скулте не вказано 3   7282
 Я спитався… / Піккардійська Терція не вказано     2945
 Baby SASHKA / SASHKA не вказано    1293
 Shizgara
 (пародія)
Роббі Ван Луувен, народні / Роббі Ван Луувен Я придумаю світ   1999 12031
 Szalała st. Apoliner / Я. Нудик не вказано     9789
 Аби побачити пояснення малюнків у колонці "Файли", підведіть курсор мишки до малюнка.      
Не знайшли пісні, але самі маєте текст чи аудіо? Додавайте її сюди або надсилайте на емейл!
Таким чином ви долучитеся до розвитку сайту та поділитеся улюбленим текстом з іншими!


Дані додано:  10.03.2003
Відредаґовано: 13.10.2010
Переглядів: 79537



  Виправлення та доповнення     ПРАВИЛА!     ДЕ СКАЧАТИ mp3 ?!
[cховати]
60. teslychko (користувач) 05.12.2010 21:14    
В четвер, 02.12,в м.Мукачів відбувся концерт гурту. Я мав за честь бути присутнім (вперше) на цьому справжньому диві. Емоції настільки розрослися, що другу частину виступу я співав разом з вами (звичайно з місця)!Це було справжнє,роникаючи до глибини душі цілюще мистецтво.
Маючи професійний звязок з музикою (ДШМ), в мене так і виривається з середини вигукнути - ви безсумнівно НАЙКРАЩІ !!! Щиро дякую вам за ту неповторну атмосферу справжнього свята.
P.S. І ще раз "ЗДНЕМ НАРОДЖЕННЯ".
0/0

59. Katrusia (користувач) 13.05.2010 19:06    
Привіт!Дуже подобається їхня творчість!Відвідую концерти,коли приїжджають у місто!11.05 2010 вони були неперевершені!Сиділа на першому ряді!Не пожаліла грошей!Після концерту ще придбала диски!Кожен день слухаю їхні пісні!Вони надихають мене!Піднімають настрій!
0/0

58. Оксана (гість) 13.05.2010 09:39    
Всім привіт!!! Нещодавно (11.05.2010р.)в м. Луцьку відбувся виступ ПК... Враження неперевершенні. Весь виступ я не могла відірватись від їхнього виступу. Захоплююсь їхньою майстерністю. З нетерпінням буду чекати їхнього виступу ще.
0/0

57. Nika (гість) 25.12.2009 12:55    
Тернополь. 23декабря . Билеты -подарок мужа на Мыколая. Но он знал, что дарит: никогда не пропускаю ваших концертов. Суппер!!! Но...В мастерстве ударных теряется красота голосов. Возможно, я - ретроград, и все же ....
0/0

56. Скіф (гість) 25.12.2009 11:58    
Концерт "ПТ" пройшов в Тернополі на "УРА!!!"
Шалений успіх!Ось шлях розвитку української музики та культури.Слава Україні!Слава гурту ПТ!!!
0/0

55. Анжела (гість) 23.12.2009 21:49    
"...Терція" - неперевершений аккорд в нашій, українській культурі. Хай хтось спробує "перецибнути"!... Навряд- чи вийде...
0/0

54. Даринка (користувач) 23.12.2009 00:05    
Мені потрібні ноти пісні "Сад ангельських пісень"
0/0

53. Дарія (гість) 05.12.2009 13:41    
Я маю всі пісні Пікардійської терції
Це мій любий гурт
0/0

52. Полина (гість) 30.11.2009 09:37    
Не могу зайти на официальный сайт коллектива. Помогите разобраться в чём дело, пожалуйста
0/0

51. Romchenko (гість) 17.09.2009 20:14    
Всім привіт ! Допоможіть з акордами (а ще краще акорди+ноти)пісні "Дороги".
+1/0

50. semenenko 08.04.2009 23:14    
друзі, допоможіть знайти ноти гурту)
0/0

49. Ксю (користувач) 28.09.2008 22:37    
Буду вельми вдячна за акорди до пісні "Кантрі". Пробувала сама підібрати, але не то...
0/0

48. koma (гість) 25.09.2008 23:57    
А тут -
http://vkontakte.ru/groups.php?act=s&gid=1835039
клуб шанувальників ПТ! приєднуйтесь спілкуйтесь!
0/0

47. Menestrel (гість) 31.07.2008 12:35    
УВАГА! Змінилася адреса офіційного сайту "Піккардійської терції". Нова адреса: http://www.tertsia.com/

webmaster: дякую, виправлено
0/0

46. Menestrel (гість) 14.04.2008 13:04    
Кожного разу, як слухаєш їхній спів, розумієш, що немає, мабуть, у музиці звуку живішого за людський голос - звісно, коли він здатен відтворити необхідні відтінки настрою та почуттів.

http://infostore.org/info/2729122?p=0&s=2

For all...
0/0

45. Святослав (гість) 08.04.2008 14:54    
Привіт всім!!! Хочу поділитися з вами своєю великою радістю - я зумів організувати сольний виступ вокальної формації "Піккардійська Терція" у свому рідному місті Калуш. Переповнений зал, неперевершений спів, бурні овації, аплодисменти стоячи - все це відбувалось 06 квітня 2008 року у м. Калуш, ПК "Юність". Тривалість заходу - 2,5 год, мені і виконавцям було достатньо, а от решті аудиторії - явно замало, але то нічого. Тепер, після успішного завершення цього заходу, я отримав великий стимул до роботи і готую новий концерт, про який розповім пізніше. Па-па.
0/0

44. campanella (член клубу) 28.02.2008 16:46    
Ура! Піккардійська Терція здобула Національну премію імені Т.Г.Шевченка!
0/0

43. СкаженаБілка (користувач) 25.11.2007 23:59    
Допоможіть знайти ноти до пісень ПК!!! Величезне прохання! Будьласочка!!! Наперед дякую.
0/0

42. campanella (член клубу) 21.11.2007 23:52    
Ура! Скоро Піккардійська Терція знову виступатиме в Києві! 19.01.08 0 19.00. в Національній опері відбудеться Різдвяний концерт (на здобуття Шевченківської премії!)
Замовлення квитків на www.olvia.com.ua
0/0

41. Андрій (гість) 19.10.2007 23:02    
Сьогодні був перший концерт в Хмельницькому!!! Я просто вражений. СУПЕР!!!
0/0

40. V.B. (член клубу) 09.10.2007 11:41    
До ювілею Піккардійської Терції сайт http://www.pikkardiyska-tercia.nm.ru/, переїзджає на новий хостинг та змінює домен. Крім того, частково змінюється дизайн та поповнюються розділи. Цей сайт залишається дзеркалом, але інформація тут більше НЕ ОНОВЛЮЄТЬСЯ. Отже усі свіжі новини за новою адресою: http://www.tercia.net.ua

PS. Сьогодні о 19:00 в Львівському оперному театрі відбудеться ювілейний концерт Піккардійської Терції!
0/0

39. Галинка (гість) 04.10.2007 20:27    
Мені дуже подобається гурт "Пікардійська терція". Дякую за текст пісні, в якій є слова ...jeżeli chcesz szczęśliwym być, jedż do Lwowa...
0/0

38. Дмитро (гість) 14.09.2007 18:40    
Хто небудь!!! Допоможіть, терміново. Ніде не можу знайти ноти Пікардійскої терції, а дуже потрібно!!! Справа в тому, що я вхожу до складу камерного квартету, співаємо переважно власні обробки народних пісень і деякі власні - життєво необхідно додати до репертуару Пікардійську терцію, мене найбільш цікавить Пустельник. Якщо у когось є дані ресурси, буду дуже вдячний!!!
0/0

37. V.B. (член клубу) 29.08.2007 11:39    
Serce się z dala trudzi,
Szuka cię w dali znów,
O miasto beztroskich ludzi,
Rozśpiewanych, pogodnych słów -
To przecie ta piosenka twa -
Jeśli kochać się, to we Lwowie.
Wszędzie jest dosyć bezcennej fantazji.
Tyle jest gwiazd,
Tyle jest miast,
Wszędzie dobrze i źle po połowie,
Idź w świat, gdzie chcesz,
Rób, co umiesz, jak wiesz -
Lecz jak kochać się - to we Lwowie.
Przed ratuszową bramą
Leżą kamienne lwy,
Wiedzą, że zawsze tak samo
Marzy młodość i kwitną bzy.
Z zielonych drzew
Płynie ten śpiew -
Jeśli młodym być - to we Lwowie.
Wszędzie jest dosyć wiosennej okazji
Do uśmiechów, do łez, do bezsennej fantazji.
Tyle jest gwiazd,
Tyle jest miast,
Wszędzie znajdą cię piosnki tej słowa,
Idź w świat, gdzie chcesz,
Rób, co umiesz, jak wiesz -
Chcesz być młodym znów - wróć do Lwowa.
Muzyka gra,
Żal w sercu łka,
Chcesz szczęśliwym być - wróć do Lwowa.
Wszędzie jest dosyć bezcennej okazji
Do uśmiechów, do łez, do bezsennej fantazji.
Tyle jest miast,
Tyle jest gwiazd,
Lata płyną i srebrzy się głowa.
Idź w świat, gdzie chcesz,
Rób co umiesz, jak wiesz.
Chcesz znów młodym być - wróć do Lwowa.

0/0

36. V.B. (член клубу) 27.08.2007 13:39    
Виступ ПК у Львові на день Незалежності був неймовірний... а "Старенький трамвай" зазвучав у новому аранжуванні плюс усі нові композиції, окрім "Шаляли" та "Шізгари".
0/0

35. Галинка (гість) 17.08.2007 21:11    
Допоможіть знайти текст пісні "Піккардійської терції" польською мовою "...jeżeli chcesz szczęśliwym być, jedż do Lwowa". Буду дуже вдячна.
0/0

34. campanella (член клубу) 06.08.2007 21:17    
7 жовтня 2007 року о 19.00 в палаці "Україна" в Києві відбудеться концерт "Піккардійської терції", присвячений 15-річчю творчої діяльності колективу.
Замовити квитки можна на www.olvia.com.ua
0/0

33. Nevermore (гість) 30.07.2007 15:43    
M., dzięki za linka do FTP! Przez ladnych pare lat szukalam tych piosenek w necie!
0/0

32. Лесик (гість) 23.06.2007 18:17    
де можна дістати ноти до "талісмана".Я трохи підібрав, але всеж оригінал краще.
0/0

31. RedeviLL (гість) 15.06.2007 20:22    
Слова до пісні "Полудніца": )

Słońce Ziemią kołysze
Chmury z nieba wytarło
Zasię słychać jak w ciszy
Z kłosów sypie się ziarno
Babom łydki bieleją
W podkasanych spódnicach
Ziemia, pęka nadzieją
Rodzi się południca

Ptaki w jej warkoczach drzemią
Gdy spękana Słońcem ziemia
Jak to wola co od Boga
Chodzi gdzieś po swoich drogach

Nikt nie dowie się o tym
Dokąd idzie, skąd przyszła
Czyje ciężkie żywoty
Dźwiga na koromysłach
Idzie dalej wciąż dalej
Gdzieś na chwilę przystanie
Baba świecę tam pali
Chłopskie tam umieranie

Ptaki w jej warkoczach drzemią
Gdy spękana Słońcem ziemia
Jak ta wola co od Boga
Chodzi gdzieś po swoich drogach


Przyjdzie do mnie gdy lato
Za lat ile sam nie wiem
Przyjdzie stanie przed chatą
Powie: "Czas już na Ciebie"
Dzieci ziemią obdzielę
Zrobię jeszcze póki co
I w pachnącą niedzielę
Pójdę za południcą
Pójdę za południcą
Odejdę z południcą ...

0/0

30. M. (гість) 24.04.2007 00:26    
Kocham tę muzykę! Daje mi tak dużo radości, zawsze poprawia nastrój.
Dużo mp3 znalazłam tutaj: ftp://ftp.uar.net/pub/music/Ukrainian%5C/!HOBE/P/Pikkardijska%20tercija/

Pozdrawiam całą Ukrain1;!
0/0

29. Лета Іван (гість) 06.04.2007 21:55    
Може у когось є слова до пісні "Полудніца"? Буду дуже вдячний.
0/0

28. bohdanko (модератор) 23.03.2007 18:54    
Читайте статтю-відгук про концерт "INSO Львів" та "Піккардійської Терції" (Львів, 16.03.2007) - від О.Кришталевої: Чому ми такі вишукано щасливі?
0/0

27. назар (гість) 14.03.2007 20:54    
Все супер, тільки б побільше пісень з акордами до гітари!
0/0

26. Назар (гість) 22.11.2006 16:23    
Люди привіт!скажіть будь-ласка як або де можна знайти розписку нот до колядок "Пікардійської терції"?? Я буду дуже вдячний!
0/0

25. V.B. (член клубу) 02.10.2006 17:25    
Як на мій смак, перший том "Антології", на момент свого виходу, став кращим альбомом "Піккардійської Терції". Вважав його таким дотепер – і чекав на видання другої частини. Навіть дещо хвилювався, чи не буде вона гіршою, ніж перша. І ось, вийшов "Фолк" – тепер не хвилююся. Цей альбом не просто не гірший, він – абсолютно інший. Згадую зараз, як вперше почув спів "Терції" десь із десяток років тому – здавалося тоді, що втілені ангели співають. Згодом стало більше інших вражень. Але зараз, на цьому альбомі – знову чую ті голоси. Майже. Бо тепер це голоси ангелів, які сповна пізнали земне людське життя, його сміх, сльози, страх, любов, зраду, прощення і прощання – пізнали, та не забули про своє небесне коріння. І саме тому можуть своє знання підняти й очистити – і донести. Тут знайшлося місце для хлоп’ячої усмішки, але в цілому я б назвав альбом – строгим. Тобто, тут немає зайвих рухів, самі лише чисті, точні лінії – і саме в цьому їхня краса. Така, що не впадає в око, не ріже блиском. Проста – але така вірна. І ще. Пісні, що їх тут заспівано, цілком можна назвати "земними" за змістом. Але, тим не менш, це – справжній духовний спів. За внутрішнім наповненням. Отже, пропоную замислитись і щодо нашого земного життя. Його цінність теж визначається не стільки змістом, переліком зовнішніх подій, скільки наповненням...
Видавець: UKRmusic
Номер за каталогом: UM-CD 055
Рік видання: 2006

www.umka.com.ua
0/0

24. V.B. (член клубу) 18.09.2006 17:38    
Привіт усім! Маю бажання сказати усім, що цієї неділі (17.09) я у придбав у м.Львові новий СD Піккардійської Терції - Антологія. Том 2. Фольк. Шукайте, і знайдете!!!
0/0

23. violiner (користувач) 29.08.2006 14:56    
Ці рядочки з біографічної довідки є просто золотим зразком україномовного тексту. Автору - Шевченківську премію, а текст - до підручників з рідної мови

webmaster: вже повиправляв...
0/0

22. campanella (член клубу) 23.07.2006 22:32    
10 листопада 2006 року о 19.00 в Національному палаці "Україна" (Київ) відбудеться концерт "Піккардійської терції" (презентація нового альбому "Антологія. Том 2"
Замовлення квитків на сайті www.olvia.com.ua (квитки 15-400 гр.)
0/0

21. ZUBR (гість) 17.07.2006 22:48    
може хтось має чи знає де є колядка у виконанні Пікардійської терції "Ой радуйся земле" але щоб була повна версія. Буду дуже вдячний
0/0

20. Оксана (гість) 28.01.2006 15:55    
Не підкажете, де можна знайти ноти "Талісмана" для ф-но???
0/0

19. Юрко (гість) 13.01.2006 02:29    
Дуже багато музики "Піккардійської терції" та інших Укр. виконавців можна знайти тут ftp.univ.kiev.ua та тут ftp.uar.net в розділах "українські виконавці"
Якщо не можете качати - пишіть. дещо змоу вислати на ваш і-мейл. але для цього у вас має бути швидкісний інтернет. В іншому разі заморитесь приймаючи листи з піснями
0/0

18. V.B. (член клубу) 15.12.2005 18:16    
Я ще досі шукаю CD "Tercja Pikardyjska" на польській мові або його копію. Прошу відгукнутися всіх небайдужих! Пишіть на адресу: keliot@pochta.ru Дякую.
0/0

17. V.B. (член клубу) 15.12.2005 18:03    
Окрім двох сайтів "Піккардійської терції", які подаються вгорі, є ще польський - http://www.tercjapikardyjska.art.pl/. Там можна знайти декілька їхніх творів в МР3-форматі. Бажаю успіхів!
0/0

16. Андрій Бєсєдін (гість) 31.10.2005 00:27    
Ну так де на офіційному сайті текст Шаляли?
Ткніть, будь-ласка, мене в нього писком.
Знайшов отут:
http://www.kwbturow.com.pl/kultura/spiewnik/hej_szalala.php
але там на куплет менше, ніж співає Терція
0/0

15. campanella (член клубу) 22.10.2005 21:22    
24 грудня в Національній опері України відбудуться Різдвяні концерти "Піккардійської терції" (о 16.00 і о 19.00). Квитки можна замовити на сайті olvia. com.ua!


bohdanko (модератор): Дякую. Інформацію буде додано у Новини/Анонси сайту.

0/0

14. Brabadu (гість) 23.09.2005 14:10    
А хто підкаже де знайти акорди на "Сядеш у поїзд" та "Берег Ріки"???
0/0

13. campanella (член клубу) 30.08.2005 21:18    
До речі, на офіційному сайті ПК, про який писала вчора, з'явилися альбоми піккардійців, де можна "зкачати" і тексти пісень, і муз. файли. Є там і останній їхній польський альбом. Бажаю успіхів!
0/0

12. Vic (гість) 30.08.2005 01:08    
На офіційному сайті Піккардійців є і Шаляла, і Пустельник і багато чого іншого: www.tertsia.info
0/0

11. evil.boy (гість) 27.07.2005 18:03    
tylko że ja tu nic nie rozumiem ;P Ma ktoś jakieś mp3 tercji do ścią gnięcia? wysyłac na evil.boy@poczta.fm :PPPP PZDr
0/0

10. Олексій (гість) 10.07.2005 23:34    
Купа добротної україньської музики в мп3 лежить на www.muzon.com
Піккардійці теж там звичайно е, всі альбоми здаеться. Швидкість не велика, але можна закачати бесплатно.
Тримайтесь.
0/0

9. Іринка (гість) 27.06.2005 23:36    
точно, знайдіть Шалялу! Вона така класна!!
0/0

8. V.B. (член клубу) 31.05.2005 16:31    
Для тих, кому подобається цей колектив, знає напевне про існування альбому під назвою: "Tercja Pikardyjska". Допоможіть знайти цей CD, або його копію. Дякую.
0/0

7. Руслан (гість) 27.05.2005 11:07    
Ваша творчість - це спасіння для тонучих в напливі російської попси. Спасибі, що Ви є!
0/0

6. Edelvays (гість) 05.05.2005 16:01    
Музика, пісні, виконавська майстерність "Піккардійської терції" надихає, з'являється почуття легкості, радості... Словами це не описати! Дуже люблю і шаную цей гурт!!! Бажаю хлопцім наснаги та музи!
Хочеться почути їх та побачити. Можливо хтось знає коли буде їхній концерт у Києві? Буду вдячна за інформацію!
0/0

5. Сережа (гість) 08.04.2005 14:51    
Допоможіть найти слова пісні Пікардійська терція -
Шаляла ( гуральська народна пісня ) з альбому Пікардійська терція .Українська колекція.Рок легенди України.
0/0

4. Vitalik (гість) 10.03.2005 17:37    
Dopomozhit' znajty pisnju Pikkardijs'koji Terciji - SHAL'ALA.Budu vd'achnyj!!!
0/0

3. Анюша (гість) 14.01.2005 14:27    
Дякую за музику до пісень!
0/0

2. Алена (гість) 14.12.2004 11:33    
Я обожнюю пісню Пустельник. Допоможіть її дістати. Буду дуже вдячна!
0/0

1. Орест (гість) 07.10.2004 23:05    
Якщо я не помиляюсь, але пана Нудика звати Славко
0/0



  Адреса цієї сторінки: https://www.pisni.org.ua/hview.php?id=33

 ВХІД
Е-мейл: 
Пароль: 
  Забули пароль?
  
  ПІДПИШІТЬСЯ! ГРУПИ У СОЦМЕРЕЖАХ
FB