На головну сторінку

8 червня відбувся перший в Україні "Бій Саксофоністів"


8 червня відбувся перший в Україні "Бій Саксофоністів". Звісно, боксерських трусів не міряв і музичними інструментами одне одного не бив. Відбулося музичне змагання молодих київських саксофоністів у форматі рок-концерту.

Розігрівали публіку перед боєм гурт "Доріан Грей" та поп-фанк-джаз гурт "Проти Ночі". Саме "Проти Ночі" є автором ідеї та організатором "Бою Саксофоністів".

На "Бій Саксофоністів" прийшло близько 150 осіб. Що їх сюди привело?

Маласла Катерина, студентка НАУКМА, щиро зізналася: "На "Бій" мене привела любов до саксофонів. Також зацікавила участь "Проти Ночі" – я раніше чула їх тільки у записах, тому стало цікаво послухати вживу. Бачила афішу десь в Могилянці, неодноразова натикалася на афіші в Живому Журналі – друзі з френд-стрічки про це писали. Змагання мені дуже сподобалось, але звук можна було налаштувати краще – іноді було чутно тільки барабани".

Змагання почалося близько 8 години вечора. На сцену вийшли двоє суперників – Діма Саксофонов та Омні. Три раунди вони виконували свої композиції під акомпанемент музикантів "Проти Ночі". В цей самий час на другому поверсі сцени танцювали swing. Цікаво, що, крім змагання, організатори прагнули опанувати взаємодію різних видів мистецтв – музики, театру, танцю і одягу. Атмосфера ненапружених джазових вечірок початку ХХ століття створювалася руками молодого київського дизайнера Юліанни Соболевої.

Лідер гурту Олександр Кравченко розповів: "Ідея "Бою Саксофоністів" прийшла майже випадково. Одного разу ми обговорювали переваги і недоліки різних музикантів – і мені в голову прийшла думка поєднати джаз і рок у вигляді такого музичного змагання. Ми порадилися і таки пішли на цю авантюру. Принциповою була позиція щодо кількості учасників – не більше двох, щоб створити справжній конфлікт на сцені. Здається, експеримент таки вдалий – публіка задоволена".

Після кожного раунду глядачі визначали переможця аплодисментами. Наприкінці 3 раунду, коли от-от мав визначитися переможець, на сцену вибігла маленька дівчинка з саксофоном, підійшла до мікрофону, зіграла гамму – і зірвала шквал оплесків. Дитяча безпосередність перемогла…


Ірина Славінська
  

Статтю додано:  09.06.2008
Переглядів: 562
  Коментарі     ПРАВИЛА!     ДЕ СКАЧАТИ mp3 ?!
[cховати]


  Адреса цієї сторінки: https://www.pisni.org.ua/articles/198.html

 ВХІД
Е-мейл: 
Пароль: 
  Забули пароль?
  
  ПІДПИШІТЬСЯ! ГРУПИ У СОЦМЕРЕЖАХ
FB