На головну сторінку

Юрій Пересунько


Ім'я на сайті: Нова традиція
Роль у клюбі:
Народився: 28 квітня 1948 року
Спеціальність: журналіст


Вніс пісень: 32, з них з акордами: 0
Вніс файлів: 35
Коментарів: 1
Загальний внесок, балів: 861

Зареєструвався на сайті: 20 лютого 2011 року
Востаннє був тут: 08.04.2020 21:16
Входів на сайт: 92
Персональні пісеники: Для перегляду увійдіть будь ласка в систему
 

Про себе:

За тисячі кілометрів від України, на Далекому Сході 1972 року молодий випускник факультету журналістики Київського держуніверситету імені Тараса Шевченка (на той час офіцер радянської армії) Юрій Пересунько поклав на музику прекрасний вірш Василя Симоненка "Ти і я". Можливо, це була б перша і остання його музична спроба, якби через десяток років доля не звела його з улюбленцем українців, співаком Назарієм Яремчуком. Саме у виконанні Назарія світ вперше почув цю пісню. Вона поклала початок міцній і нескінченній чоловічій дружбі. Нескінченній, бо, на глибоке переконання Юрія Пересунька, саме заповіт Назарія -- творити музику, а ще натхненна поезія Олександра Шарварка дали поштовх музичному "вибуху", який високо оцінили і професійні композитори, і співаки. Так з’явився пісенний альбом "Криниці любові" у виконанні популярних українських артистів.

Якщо перший альбом об’єднував пісні, виконані в традиційній для української сучасної естради манері, то "Переправа" стала своєрідним викликом безкінечним розмовам про те, що українського (українською мовою) шансону не може бути за визначенням. До цього альбому увійшли пісні – роздуми, балади, новели про життя, про тривоги сучасного світу, про ціну дружби і любові, про випробування, які випадають на долю людини, з якими вона мусить впоратися сама, попри всі спокуси і катаклізми. Автор текстів більшості цих пісень -- поет Юрій Терещенко.

Серед пісень, що не увійшли до цих двох альбомів особливо вирізняється українська тарантела --"Шева" -- пісня про українського хлопця, який став футбольною зіркою у київському "Динамо" і досяг найвищого успіху разом з італійським клубом "Мілан". (Пісня виконана українською та італійською мовами). Оригінальна мелодія з ліричним заспівом і динамічним приспівом відтворюють атмосферу багатотисячних стадіонів уболівальників. На конкурсі пісень про Київ була відзначена "Київська величальна", яка увійшла до окремого збірника..

Нині у творчому доробку автора близько 200 пісень на слова українських поетів, які чекають своїх аранжувальників і виконавців.

Юрій Пересунько -- Заслужений журналіст України. Працював завідуючим відділу газет "Комсомольское знамя" та "Сільські вісті, головним редактором "Молодої гвардії", "Спортивної газети" та журналу "Україна".

Музичні уподобання:

безмежні


Переглядів: 196
 ВХІД
Е-мейл: 
Пароль: 
  Забули пароль?
  
  ПІДПИШІТЬСЯ! ГРУПИ У СОЦМЕРЕЖАХ
FB