На головну сторінку

Афанасій Медражевський



Заслужений працівник культури України
Хоровий диригент, композитор, педагог

Перейти до списку пісень >>

Народився: 21.03.1941
Місце народження: с. Баланівка на Вінниччині
Адреса: м.Вінниця

Біографія

Медражевський Афанасій Теофілович народився 21 березня 1941 року в селі Баланівка Бершадського району Вінницької області у співучій селянській родині. Самотужки навчився грати на гармошці, співав у шкільному та сільському хорах. У 1964 році закінчив Вінницький педагогічний інститут, в 1969 році - з відзнакою Вінницьке музичне училище (диригентсько-хоровий відділ, клас викладача А. Ц. Мархлевського), а у 1976 році закінчив Одеську консерваторію (диригентсько-хоровий факультет, клас професора Г. С. Ліознова).

Із 1970 року і впродовж багатьох років він керівник хорової капели "Надбужанка" Вінницького національного медичного університету імені М. І. Пирогова, яка під його орудою у 1972 році стала лауреатом (срібна медаль) республіканського фестивалю, у 1977 році-золота медаль, 1985 році-знову золота медаль. Із 1971 року А. Т. Медражевський - викладач, старший викладач, а згодом - завідуючий відділом хорового диригування Вінницького училища культури і мистецтв імені М. Д. Леонтовича. Кращі випускники класу Афанасія Медражевського: В. Король - заслужений артист України, С. Шевчук, І. Голодюк, М. Кашицин, О. Залізняк, Т. Пірус, Ю. Кондратюк, А. Волошина, О. Островська та інші.

З 1993 року А. Т. Медражевський керівник народного хору "Дзвін", який у цьому ж році успішно виступає на Всесвітньому конгресі українських націоналістів у Палаці культури "Україна" в м. Києві. Хор "Дзвін" став дипломантом та лауреатом багатьох конкурсів та фестивалів. У творчому доробку Афанасія Медражевського біля двохсот вокально-хорових творів, пісень у співдружності з українськими поетами, популярними виконавцями - серед яких квартети "Явір" та "Гетьман".

Він видав дві авторські збірки: "Пісні та хори" (Вінниця, 2011 рік) та "Вокально-хорові твори" (Вінниця, 2015 рік). За багаторічну роботу, плідну і творчу педагогічну та концертну діяльність А. Т. Медражевський відзначений рядом нагород. Він - лауреат двох мистецьких премій: ім. М. Трублаїні (1981 р.) та М. Леонтовича (1984 р.). Удостоєний почесного звання "Заслужений працівник культури України" (1997).

  ПІСНІ
НазваСлова / МузикаАльбомA Файли  Рік  #
 Ой, яворе, явороньку В. Козак / Афанасій Медражевський     2249
 Аби побачити пояснення малюнків у колонці "Файли", підведіть курсор мишки до малюнка.      
Не знайшли пісні, але самі маєте текст чи аудіо? Додавайте її сюди або надсилайте на емейл!
Таким чином ви долучитеся до розвитку сайту та поділитеся улюбленим текстом з іншими!


Дані ввів: Микола Рудаков  13.08.2023
Відредаґовано: 14.08.2023
Переглядів: 192



  Виправлення та доповнення     ПРАВИЛА!     ДЕ СКАЧАТИ mp3 ?!
[cховати]


  Адреса цієї сторінки: https://www.pisni.org.ua/persons/3902.html

 ВХІД
Е-мейл: 
Пароль: 
  Забули пароль?
  
  ПІДПИШІТЬСЯ! ГРУПИ У СОЦМЕРЕЖАХ
FB