На головну сторінку

Оксана Яворська



Молода українська співачка

Перейти до списку пісень >>

Народилась: 05.09.1992
Місце народження: місто Теребовля, Тернопільської області

Біографія

Богом і природою в кожній людині закладене бажання до знань. Так, будучи ще малою Оксана Яворська тягнулася до всього нового і невідомого. Тому мама з раннього дитинства водила її на всі можливі гуртки, які були в маленькому містечку Теребовля, що в Тернопільській області. В шестирічному віці, на одному з занять танців під час перерви, Оксанка заспівала пісеньку, яку чула по телевізору. Вчителі одразу відмітили її особливий талант до музики і розповіли про цей випадок місцевому композитору Василю Сороці, який прослухавши дівчинку, вирішив подарувати їй авторську пісню. І не помилився, тому що талант Оксанки почав проявляти себе щороку з більшою силою. ЇЇ чарівний голос викликав радість на обличчях людей які її слухали. Всі свої знання вкладав у неї вчитель вокалу дитячого будинку творчості – Мазур Ігор Володимирович . Неабияку схильність до музики відзначали вчителі музичної школи, яку відвідувала дівчинка. Все це допомогло Оксані неодноразово здобувати перемогу на всеукраїнських і міжнародних конкурсах. Таких як: "Кришталевий жайвір", "Золоті домісольки", "На берегах Нічлави", "Таланти твої, Україно" та багато інших.

Музика була її пристрастю, Оксана в мріях бачила себе на одній сцені з відомим на той час артистами. Ішла до цієї цілі впевнено напружено, щодня наполегливо працювала над вдосконаленням свого голосу. Коли настав час визначатися з майбутньою професією, на відміну від своїх однолітків, які постали перед нелегким вибором, Оксана твердо знала ким хоче стати в цьому житті. Це непереможне бажання завело її в творчу майстерню непересічної особистості, відомого композитора, заслуженого діяча мистецтв Домшинського Володимира Васильовича. Після цієї знакової зустрічі питання з вибору університету було вирішене, адже про інших вчителів Оксана і чути не хотіла. Тому вступила до Інституту мистецтв ПНУ ім.В.Стефаника на спеціальність "Естрадний спів". Зі старанням і наполегливістю вона навчається протягом п'яти років, за цей період знайомиться з багатьма відомими музикантами. Крім занять з вокалу велике зацікавлення у Оксани викликали і теоретичні дисципліни у професора Павліковського Володимира Антоновича, що спонукало її вступити в аспірантуру, де б вона змогла продовжити підвищувати свій інтелектуальний і професійний рівень вже як менеджер музичного мистецтва. Тому вона, успішно здавши всі іспити, вступає на спеціальність теорія та історія культури, де її науковим керівником є Калениченко Анатолій Павлович - завідувач відділу музикознавства та етрномузикології ІМФЕ ім. М.Т.Рильського НАН України, один із засновників фестивалю "Червона рута".

Та це – не до кінця виконане поставлене завдання. Набравшись глибоких знань у своїй професії, вона захотіла передати їх молодшому поколінню, яке тільки почало вивчати ази вокалу. У 2016 році вона заснувала творчу вокальну майстерню "Співай" у м. Івано-Франківськ. Так вона стала навчати своїх вихованців. Кожного зі своїх учнів Оксана Яворська розкриває як особистість, навчає – ніколи не зупинятися перед труднощами, наполегливо та енергійно йти до наміченої мети. Зараз, Оксана є відомою співачкою в Україні. Бере активну участь в багатьох музичних проектах не тільки Івано-Франківська та області, а й по всій Україні. Дитяча мрія стати "Зіркою естради" в Оксани здійснилася. Життєрадісна та оптимістична, уважна та доброзичлива – вона, ще має безліч великих планів на майбутнє, про які ми з вами згодом дізнаємось.
Сторінки в інтернеті:
  • https://www.facebook.com/OksanaYavorskaSinger/

Не знайшли пісні, але самі маєте текст чи аудіо? Додавайте її сюди або надсилайте на емейл!
Таким чином ви долучитеся до розвитку сайту та поділитеся улюбленим текстом з іншими!


Дані ввів: УкраїнськіПісні  16.03.2019
Відредаґовано: 18.03.2019
Переглядів: 418



  Виправлення та доповнення     ПРАВИЛА!     ДЕ СКАЧАТИ mp3 ?!
[cховати]


  Адреса цієї сторінки: https://www.pisni.org.ua/persons/3611.html

 ВХІД
Е-мейл: 
Пароль: 
  Забули пароль?
  
  ПІДПИШІТЬСЯ! ГРУПИ У СОЦМЕРЕЖАХ
FB