На головну сторінку

Віктор Погуляй



Лауреат премії Григорія Сковороди за 2015 рік

Перейти до списку пісень >>

Народився: 02.12.1959
Місце народження: с.Калиновиця, Варвинський р-н, Чернігівська обл.
Адреса: м. Прилуки, Чернігівська обл.

Біографія

Віктор Погуляй - активний учасник Майдану з перших його днів, виступав понад 40 разів зі сцени Євромайдану. Виступав у КМДА та київській консерваторії, з початку Майдану до сьогодні створив понад 70 пісень.

У березні 2014 року на Майдані була проведена презентація другої збірки Віктора Погуляя "Поезія народжена Майданом". Брав участь в численних телепрограмах Києва, Чернігова, Прилук, багатьох фестивалях та державних урочистостях. У зоні АТО дав більше 20 концертів, виступав також перед воїнами в шпиталях та реабілітаційних центрах. У травні 2015 року став членом Міжнародної літературно-мистецької Академії України. У серпні 2015 року став лауреатом міжнародної літературної премії імені Григорія Сковороди "Сад божественних пісень".

Віктор Олександрович Погуляй народився 2 грудня 1959 року в селі Калиновиця Варвинського району Чернігівської області. З 1967 р. по 1977 р. навчався у Прилуцьких середніх школах №13 та №7. 1978 року вступив до Ніжинського державного університету (факультет іноземних мов), який закінчив у 1986 р. (спеціальність - викладач англійської та німецької мов).

За сімейними обставинами 1982 року взяв академічну відпустку та працював викладачем англійської мови у восьмирічній школі села Парафіївка Ічнянського районуну Чернігівської обл. Протягом 1983 р. - 1985 р. проходив строкову службу в лавах радянської армії в Туркестанському військовому окрузі. З 1986 по 1988 роки працював вчителем англійської та німецької мов у середній школі с. Сухополова Прилуцького р-ну Чернігівської обл. 10 січня 1989 р. за співбесідою з головою Прилуцького міськвиконкому перейшов на роботу в Прилуцький міськвиконком на посаду відповідального секретаря у справах неповнолітніх Прилуцького міськвиконкому.

З весни 1989 р. разом зі своїми однодумцями в приміщенні творчої майстерні члена спілки художників СРСР п. П. Мироненка проводив зустрічі, де обговорювалися політичні питання в країні в цілому і в Україні зокрема. Всі зустрічі проводилися при повній конспірації. Восени було прийнято рішення легалізуватися і створити Товариство української мови імені Тараса Шевченка, що і було зроблено на установчих зборах Товариства в актовому залі НГВУ "Чернігівнафтогаз", де В.О. Погуляя було обрано головою новоствореного Товариства. Наступного ж дня 27 жовтня 1989 р. як "антисовєтчику" в категоричній формі було запропоновано написати заяву про звільнення за власним бажанням з посади відповідального секретаря і перейти на роботу до середньої школи №4.

1990 року за ініціативи членів Товариства української мови імені Тараса Шевченка м. Прилуки та підтримки Центрального проводу Руху, було проведено установчі збори по створенню Прилуцького осередку Руху, членами якого стали усі члени Товариства і які обрали п. В.О. Погуляя головою осередку. Проводив агітаційну роботу серед населення та розповсюджував символіку та листівки Руху. Було проведено декілька велелюдних мітингів в місті та районі. Влітку з 19 по 23 серпня зустрів ГКЧП на міській площі з мегафоном в руках і закликами не коритися ГКЧП, а протистояти йому.

В.О. Погуляй був одним з ініціаторів закриття райкому та міськкому комуністичної партії, як поплічників ГКЧП, пізніше входив до складу комісії з розслідування діяльності КПРС та її співпраці з ГКЧП. Приймав безпосередньо активну участь в усіх політичних акціях та зборах Руху усіх рівнів. Восени 1990 р. склав повноваження голови Прилуцького осередку Руху на користь заступника п. В.С.Лабазова, та, залишаючись членом Руху, з 6 вересня 1990 р. був обраний головою Прилуцької міської організації УРП. З 1991 р. по жовтень 2013 р. був приватним підприємцем.

Віктор Погуляй – поет, автор-виконавець пісень та сучасних балад про героїчне минуле народу України, про героїку наших днів на Донбасі... Не залишаються осторонь і наболілі теми: корупційні оборудки можновладців, зниження рівня життя громадян, вихолощення рідної мови з ефірів російським язиком.... Як небайдужа і патріотична людина був активним учасником Майдану з перших його днів ще на Європейській площі. Виступав в КМДА та Музичній філармонії під час протистоянь на Майдані, понад 30 виступів зі сцени Євромайдану до падіння зека, понад 10 виступів – після, в березні 2014 року була проведена презентація другої збірки віршів та пісень "Поезія народжена Майданом" на Євромайдані. З 19.12.2013 р. і до сьогодні створив понад 70 пісень,

Брав участь в телепрограмах Києва, Чернігова, Прилук, самотужки створено відео кліпи на свої пісні та викладено їх в youtube... В зоні АТО разом з "Народно філармонією" дав двадцять концертів. Виступав в шпиталях та реабілітаційних центрах перед нашими воїнами...

В травні 2015 р. став членом Міжнародної літературно-мистецької Академії України. У серпні 2015 р. став лауреатом міжнародної літературної премії імені Григорія Сковороди "Сад божественних пісень". В. Погуляй дає регулярні концерти в зоні АТО, численні виступи на урочистостях та фестивалях в Прилуках, Чернігові, Ніжині та Києві.
Сторінки в інтернеті:
  • Віктор Погуляй - офіційна сторінка
  • https://www.youtube.com/channel/UCw77RUiD12OG0cI16ktAY8g
  • https://www.facebook.com/Pohulyay

  ПІСНІ
НазваСлова / МузикаАльбомA Файли  Рік  #
 Дзвінок з фронту В. Погуляй / В. Погуляй не вказано     696
 Добровольці В. Погуляй / В. Погуляй не вказано     839
 Закохався наш козак! В. Погуляй / В. Погуляй не вказано    459
 Козак В. Погуляй / В. Погуляй не вказано     359
 Козацька слава В. Погуляй / В. Погуляй не вказано     1357
 Кров не водиця В. Погуляй / В. Погуляй не вказано     686
 Люстрація В. Погуляй / В. Погуляй не вказано    442
 Ми - кіборги! В. Погуляй / В. Погуляй не вказано     2038
 Аби побачити пояснення малюнків у колонці "Файли", підведіть курсор мишки до малюнка.      
Не знайшли пісні, але самі маєте текст чи аудіо? Додавайте її сюди або надсилайте на емейл!
Таким чином ви долучитеся до розвитку сайту та поділитеся улюбленим текстом з іншими!


Дані ввів(-ла): Віктор Погуляй  03.04.2017
Відредаґовано: 30.08.2018
Переглядів: 1020



  Виправлення та доповнення     ПРАВИЛА!     ДЕ СКАЧАТИ mp3 ?!
[cховати]


  Адреса цієї сторінки: https://www.pisni.org.ua/persons/3454.html

 ВХІД
Е-мейл: 
Пароль: 
  Забули пароль?
  
  ПІДПИШІТЬСЯ! ГРУПИ У СОЦМЕРЕЖАХ
FB