На головну сторінку

Василь Басараба




Перейти до списку пісень >>

Народився: 19.03.1948
Місце народження: село Біла Криниця, Рівненського району на Рівненщині

Біографія

Василь Наумович Басараба народився 19 березня 1948 року в селі Біла Криниця Рівненського району на Рівненщині. Закінчив Київський державний університет імені Т. Г. Шевченка. Живе в Рівному. Працює на ниві журналістики - співробітник обласної газети "Вільне слово". Його поетичнні та прозові твори друкувалися в періодиці, в альманахах "Вітрила", "Погорина", колективних збірниках "Добридень", "Пісня і праця", "Будівничі", квартальнику "Поезія" та інших виданнях.. Окремими вийшли збірки поезій "У країні Україні" (1991), "Воля" (1999), "Калинова кров" (2001), "Прісне і і ще присмачене" (2002), збірка віршів для дітей "Ожинова стежина" (1995), краєзнавча книга "Нобель на озері Нобель" (2003).

Берестечко - це символ прагнення українського народу до волі, незалежності, втілення гордості й незалежності духу. Не обійшов цю тему і поет Василь Басараба. Він відобразив цю героїчну подію в поемі "Калинова кров". Поема складається з 7 розділів, кожний з яких має свою назву й виокремлену тематичну спрямованість. Поема емоційна, пронизана глибоким болем за долю рідної землі, оспівує нескореність нашого духу, викриває нинішніх володарів, котрі, ховаючись за личиною добропорядності, грабують Україну. Поема висвітлює одну зі знаменитих сторінок нашого минулого, свідчить про нескореність українського народу. Щирим болем за долю України, глибокою спорідненістю людини з рідною землею сповнена поема "Калинова кров". У ній над усе - споконвічне прагнення українського народу до волі, власної держави, справжньої, а не декларованої незалежності. Василь Басараба, навертаючи поемою "Калинова кров" нашу пам'ять до історичного минулого, примушує запитатись - хто ми є тепер і чому такими стали? "Калинова кров" займає гідне місце в українській поезії.

Автор книжок поезій "У країні Україні", "Воля", "Калинова кров", гумору "Прісне і присмачене", краєзнавчого нарису "Нобель на озері", збірки для дітей "Ожинова стежина", повісті й оповідання "Оксамитовий вітер"

Окремими книжками вийшли збірки поезій:

  • "У країні Україні" (1991),
  • "Воля" (1999),
  • "Калинова кров" (2001),
  • "Прісне і присмачене" (2002),
  • збірка віршів для дітей "Ожинова стежина" (1995),
  • краєзнавча книжка "Нобель на озері Нобель" (2003),
  • книга прози "Оксамитовий вітер" (2005) та інші.
  ПІСНІ
НазваСлова / МузикаАльбомA Файли  Рік  #
 Українська мова В. Басараба, С. Осипчук / С. Осипчук      1961
 Аби побачити пояснення малюнків у колонці "Файли", підведіть курсор мишки до малюнка.      
Не знайшли пісні, але самі маєте текст чи аудіо? Додавайте її сюди або надсилайте на емейл!
Таким чином ви долучитеся до розвитку сайту та поділитеся улюбленим текстом з іншими!


Дані додано:  26.02.2016
Відредаґовано: 10.02.2017
Переглядів: 2513



  Виправлення та доповнення     ПРАВИЛА!     ДЕ СКАЧАТИ mp3 ?!
[cховати]


  Адреса цієї сторінки: https://www.pisni.org.ua/persons/3324.html

 ВХІД
Е-мейл: 
Пароль: 
  Забули пароль?
  
  ПІДПИШІТЬСЯ! ГРУПИ У СОЦМЕРЕЖАХ
FB