На головну сторінку

Народний ансамбль Запорізької міліції Пернач



Народний ансамбль Запорізької міліції
Народний ансамбль Запорізької міліції "Пернач" - лауреат та дипломант багатьох Всеукраїнських та Міжнародних конкурсів, фестивалів та літературно-мистецьких свят.

Перейти до списку пісень >>

Засновано: 10.10.1989
Місце заснування: Запоріжжя

Адреса: 69057, м. Запоріжжя, вул. Матросова, 29

Історія

Народний ансамбль Запорізької міліції "Пернач" розпочинався у листопаді 1989 року, як художня самодіяльність з нагоди професійного свята "Дня міліції".

У 1990 році на першому пісенно-поетичному фестивалі працівників МВС України в м. Запоріжжі колектив нагороджується Дипломом Лауреата. У 1991 році ансамбль - дипломант Всеукраїнського свята козацького мистецтва "Хортиця-91". У 1992 році за рішенням Президії Ради федерації незалежних Профспілок України ансамблю було присвоєно звання "Народний самодіяльний колектив".

Протягом 14 років з 1992 по 2006 рік ансамбль приймає участь у Всеукраїнському і міжнародному літературно-мистецькому святі "Лесині джерела" в м. Новоград-Волинському. Місцева газета "Лесин край" щорік відмічає, що ансамбль "Пернач" має на Поліській землі свою глядацьку аудиторію і його виступи - це значний внесок у розвиток та пропаганду українського пісенного мистецтва і, зокрема, Запорізького козацького краю.

У 1994 році колектив з успіхом прийняв участь у святі Козацької звитяги в м. Старокостянтинові на Хмельниччині.

У березні 1995 року на конкурсі-огляді 7-ми областей України в місті Миколаєві, який проводило Міністерство внутрішніх справ України, ансамбль "Пернач" завоював лауреатський диплом II ступеню серед фольклорних колективів і єдиний серед усіх учасників отримав Приз глядацьких симпатій. В цей же місяць "Пернач" посів 1 місце у огляді-конкурсі народної творчості УМВС України в Запорізькій області і отримав Диплом Лауреата.

У 1997 році ансамбль гідно представляє Україну в Болгарії на святкуванні Днів України в Болгарії і 1000-річчя слов'янської писемності, а у 1999 році - в Білорусі на святкуванні Дня Республіки Білорусь. У цей же час колектив визнається "Найкращим творчим колективом року" за версією регіональної програми "Зоряний шлях".

Протягом 2000-2007 років міліцейський творчий колектив 7 разів брав участь в святкуванні Днів Польської і Української національних культур в республіці Польща у містах Ломжа, Білосток, Більськ-Підляський.

Ансамбль має у своєму репертуарі крім українських ще і російські, польські, болгарські та білоруські пісні.

У 2006 році Народний ансамбль Запорізької міліції "Пернач" як колектив, який зробив гідний внесок в розвиток дружби між братніми українським і польським народами, був запрошений в м. Краків, в якості гостя, на зустріч з Папою Римським Бенедиктом ХVI.

На фестивалях міліцейської творчості в м. Ялті у 2001 р., в м. Луганську і Донецьку у 2006-2007рр. колектив нагороджувався лауреатськими дипломами в номінації "Самодіяльний народний колектив".

У 2007 році ансамбль стає переможцем на Всесвітньому фольклорному фестивалі у Польщі "Мрангово-13". У 2008 році ансамбль приймає участь у 7-му фестивалі польської культури у місті Луцьку. У 2009 році ансамблю присвоєно звання Заслужений колектив Українського козацтва. У 2010 році "Пернач" стає переможцем програми "Фольк-music" на Першому Національному телевізійному каналі України. У 2012 році "Пернач" як один з найкращих народних колективів України приймає участь у великому концерті до Дня Незалежності України на Майдані Незалежності у м. Києві. У жовтні 2012 року – дипломант Міжнародного фестивалю козацької пісні "Гайда" у місті Мінськ (Республіка Білорусь). У 2013 році ансамбль підтвердив звання "Народного самодіяльного колективу". У 2014 році прийняв участь у міжнародних заходах, присвячених ювілею Т.Г.Шевченка, які відбулися на славетному о.Хортиця.
Сторінки в інтернеті:
  • Народний ансамбль Запорізької міліції Пернач - офіційна сторінка
  • Народний ансамбль Запорізької міліції Пернач - офіційна сторінка
  • http://smotri.com/video/view/?id=v2285490df11

Не знайшли пісні, але самі маєте текст чи аудіо? Додавайте її сюди або надсилайте на емейл!
Таким чином ви долучитеся до розвитку сайту та поділитеся улюбленим текстом з іншими!


Примітки:

ансамбль відкритий для авторів та співробітництва.

Дані ввів(-ла): Олена Піддубна  17.09.2014
Відредаґовано: 20.01.2015
Переглядів: 530



  Виправлення та доповнення     ПРАВИЛА!     ДЕ СКАЧАТИ mp3 ?!
[cховати]


  Адреса цієї сторінки: https://www.pisni.org.ua/persons/3146.html

 ВХІД
Е-мейл: 
Пароль: 
  Забули пароль?
  
  ПІДПИШІТЬСЯ! ГРУПИ У СОЦМЕРЕЖАХ
FB