На головну сторінку

Семен Торбенко



Відомий український естрадний співак.

Перейти до списку пісень >>

Народився: 28.04.1950
Місце народження: с. Голиково Олександрівського району Кіровоградської області
Адреса: Київ

Біографія

Семен Віталійович Торбенко народився 28 квітня 1950 року в багатодітній сім'ї простих селян Віталія Васильовича та Лідії Павлівни у мальовничому селі Голиково Олександрівського району Кіровоградської області.

Від батька Віталія Васильовича йому дістався чудовий голос. Він завжди із великим задоволенням брав участь у різних концертах аматорів. Був солістом академічної хорової капели Кіровоградського педінституту, диригентом якої був Семен Дорогий, а потім Володимир Воловенко. Брав участь у концертах оркестру народних інструментів Кіровоградського будинку вчителя, керівником якого був декан музично-педагогічного факультету Кіровоградського педінституту Ігор Заруба. Декілька років займався вдосконаленням вокалу із викладачами музпедфакультету Валентиною Масловою та концертмейстером Ларисою Гайдай.

Після переїзду до Києва у 1989 році доля звела Семена Торбенка з заслуженою артисткою України Людмилою Харлампієвною Третяк, яка стала його вчителем по вокалу. Співак має дуже різноманітний репертуар. Та найбільше любить виконувати українські народні пісні, що стали животворним джерелом його творчості.

Семен Торбенко – володар широкого вокального діапазону: від ліричного тенора до баритона. Концертний репертуар співака складається з популярних арій та естрадних пісень, включаючи пісні народів України та зарубіжжя.

У 1974-1975 рр. – соліст ансамблю Центральної групи військ у Чехословаччині. Співак високої сценічної культури, виконавець сучасних творів українських композиторів та поетів. За вірність та відданість пісні, за великий внесок на вівтар української культури йому було присвоєно в 1999 році звання "Заслужений артист України".

На сьогоднішній день співаком на студії записано більше сотні пісень на вірші поетів Дмитра Луценка, Миколи Сингаївського, Степана Галябарди, Миколи Луківа, Григорія Булаха, Олега Попова, Зої Кучерявої, Володимира Матвієнка, Катерини Вишинської, Віталія Кушнірука, Анатолія Фіглюка та інших.

Творчі шляхи поєднали Семена Торбенка з композиторами Валерієм Іванцовим, Євгеном Пухлянком, Олександром Бурміцьким, Андрійом Білоусовим, Василем Волощуком, Павлом Дворським та Остапом Гавришем.

Протягом творчого шляху видано п'ять авторських альбомів: "На крилах пісні", "Білий етюд", "Пісні Перемоги", "Песни, опаленные войной" та "Нам дороги эти позабыть нельзя". Чарівний голос співака чули Росія, Югославія, Чехословаччина, Португалія, Мальта, Греція, Італія, Туреччина.
Сторінки в інтернеті:
  • http://uaestrada.org/spivaki/torbenko-semen

  ПІСНІ
НазваСлова / МузикаАльбомA Файли  Рік  #
 Без тебе я Д. Луценко / Т. Стаматі-Оленєва не вказано     1105
 Кохай одну О. Попов / В. Волощук не вказано     634
 Любові моєї святий оберіг А. Фіглюк / П. Дворський не вказано     906
 Маки червоні В. Матвієнко / Є. Пухлянко не вказано    2033
 Аби побачити пояснення малюнків у колонці "Файли", підведіть курсор мишки до малюнка.      
Не знайшли пісні, але самі маєте текст чи аудіо? Додавайте її сюди або надсилайте на емейл!
Таким чином ви долучитеся до розвитку сайту та поділитеся улюбленим текстом з іншими!


Дані ввів: Гориславець  29.04.2014
Відредаґовано: 29.08.2018
Переглядів: 1775



  Виправлення та доповнення     ПРАВИЛА!     ДЕ СКАЧАТИ mp3 ?!
[cховати]


  Адреса цієї сторінки: https://www.pisni.org.ua/persons/3113.html

 ВХІД
Е-мейл: 
Пароль: 
  Забули пароль?
  
  ПІДПИШІТЬСЯ! ГРУПИ У СОЦМЕРЕЖАХ
FB