На головну сторінку

Академічний хор Ніжинського училища культури і мистецтв




Перейти до списку пісень >>

Засновано: 2000
Місце заснування: м. Ніжин

Історія

Засновник та незмінний керівник колективу Дорохіна Любов Олексіївна — кандидат мистецтвознавства, доцент Ніжинського державного університету ім. Миколи Гоголя, відмінник освіти України, кавалер ордену НМАУ ім. П. Чайковського "За видатні досягнення у музичному мистецтві", член Національної всеукраїнської музичної спілки.

Хормейстер хору — викладач І категорії Могильна Ірина Григорівна.

Концертмейстер — викладач вищої категорії Єрмак Ганна Валентинівна.

Академічний хор НУКіМ є лауреатом багатьох конкурсів та фестивалів, зокрема:

  • І та ІІ Міжнародних фестивалів української творчості у діаспорі "Покровські калинові грона" та Лауреат обласного фестивалю духовної музики "Свято хору",
  • XVIII Всеукраїнського фестивалю (в номінації "Найкращий світський хоровий колектив із музичних училищ та консерваторій) (м. Дніпропетровськ 2011)
  • І премії XIX Всеукраїнського фестивалю (в номінації "Найкращий світський хоровий колектив") духовних піснеспівів "Від Різдва до Різдва" (м. Дніпропетровськ 2012).
  • Всеукраїнської хорової асамблеї української духовної музики (м. Київ, 2012),
  • XIV Всеукраїнського Різдвяного фестивалю "Велика коляда" (м. Львів, 2013),
  • Всеукраїнського конкурсу ім. Я. Степового (м.Харків, 2013).
  • В 2013 році Академічний хор НУКіМ отримав Диплом І ступеня та звання Лауреата на Міжнародному фестивалі-конкурсі "Славянский венец" (Болгарія)

Традиційно Академічний хор презентує своє мистецтво на міському Різдвяному фестивалі духовної музики "Христос рождається — славимо Його" та "Ніжинському Хор-фесті", присвяченому творчості М. Леонтовича, звітних та тематичних концертах в Ніжині та Чернігові. Академічний хор Ніжинського училища культури і мистецтв учасник авторських концертів, присвячених творчості Лесі Дичко, Олександра Некрасова, Степана Спеха.

За особливі успіхи у розвитку та поширенні національної музичної культури й активний внесок у збагачення української мистецької скарбниці нагороджений почесними Дипломами фестивалів, Почесною грамотою "Кавалер Відзнаки" Чернігівського та Сумського єпархіального управління УПЦ Київського Патріархату та Грамотою Митрополіта Киівського і всієї України, Предстоятеля Української Православної Церкви Володимира.

В репертуарі хору твори вітчизняних та зарубіжних композиторів-класиків, сучасна музика та духовні твори, обробки народних пісень. Більше 20 перекладень та аранжувань хорових творів, адаптованих під кількісний та якісний склад академічного хору НУКіМ зроблено хормейстером Іриною Могильною.
Сторінки в інтернеті:
  • Академічний хор Ніжинського училища культури і мистецтв - офіційна сторінка
  • http://www.youtube.com/channel/UCDrO9ooAyS0g08lsaE9EYAA

Не знайшли пісні, але самі маєте текст чи аудіо? Додавайте її сюди або надсилайте на емейл!
Таким чином ви долучитеся до розвитку сайту та поділитеся улюбленим текстом з іншими!


Дані ввела: Irina_29  21.01.2014
Відредаґовано: 29.08.2018
Переглядів: 2277



  Виправлення та доповнення     ПРАВИЛА!     ДЕ СКАЧАТИ mp3 ?!
[cховати]


  Адреса цієї сторінки: https://www.pisni.org.ua/persons/3085.html

 ВХІД
Е-мейл: 
Пароль: 
  Забули пароль?
  
  ПІДПИШІТЬСЯ! ГРУПИ У СОЦМЕРЕЖАХ
FB