На головну сторінку

Мирослава Дуфанець



Автор віршів, пісень та музики на різну тематику. Невелика кількість віршів була надрукована в регіональних газетах, пісні на релігійну тематику виконуються в місцевому Храмі. Пише сценарії для проведення місцевих святкувань на яких читає власні твори.

Перейти до списку пісень >>

Народилась: 11.09.1955
Місце народження: Тернопільська обл. Тернопільський р-н., с. Смиківці

Біографія

Мирослава Дуфанець (Козуб) – народилась 11 вересня 1955р. в с. Смиківці, Тернопільського району в сімї Євгена та Михайлини Козуб. В сімї було четверо дітей Марія (найстарша), Мирослава, Євгенія та наймолодший син Богдан. Батько Євген Козуб (1931 – 1978р.) працюючи на залізниці був досить талановитою людиною походив з родини музикантів – вмів грати на багатьох музичних інструментах (скрипка, труба, баян). Дід Мирослави Антон Козуб не маючи музичної освіти володів бездоганним музичним слухом і був засновником та керівником аматорського гурту "Троїсті музики" в який входили його сини – Євген Козуб (баян), Ярослав Козуб (скрипка), Мирослав Козуб (бубни). До гурту також запрошували талановитих односельців які по мірі можливості його доповнювали. Мати Мирослави Дуфанець – Михайлина Козуб (1932 р.н.) походить з родини Бутковських володіє чудовим голосом (сопрано), знає безліч народних пісень та казок на яких були виховані її діти, онуки, та правнуки. Ще в ранньому дитинстві Мирослава мала змогу перейняти ази музики, співу та мистецтва у своїх рідних та близьких людей. Часті репетиції діда Антона з синами закарбувалися в пам'яті Мирослави назавжди, як і мамин голос який заповнював усю хату і виливався на подвір'я приємно вражаючи дитячу душу. Все що робила мати Мирослави – робила з піснею хоч життя було нелегким з чотирма дітьми. Мабуть саме мати привила юній Мирославі любов до поезії, співу та мистецтва. Маючи непогану дошкільну підготовку Мирослава успішно закінчує Смиковецьку восьмирічну школу, згодом продовжує своє навчання в середній школі № 11 м. Тернопіль. В цей період починає писати вірші. Після закінчення середньої школи поступала у Теребовлянське училище культури, але не пройшла по конкурсу та продовжила навчання в бухгалтерській школі м. Тернополя. Освоївши спеціальність бухгалтера почала трудову діяльність в колгоспі "Заповіт Ілліча" на посаді бухгалтера машинно-тракторного парку. Працюючи в колгоспі продовжує заочно навчатись у Копиченецькому технікумі бухгалтерського обліку пише вірші, пісні та мелодії до них. Маючи чудовий перший голос як і її мати співає в дівочому вокальному ансамблі (дуетом з молодшою сестрою Євгенією) згодом продовжую співати в аматорському хорі с. Смиківці якому присвоюють статус народного хору. У 1977році Мирослава виходить заміж за Євгена Дуфанця (інженер, перший фермер в с. Смиківці, юрист та адвокат).

Народжує і виховує разом з чоловіком двох дітей – старшого сина Віталія та молодшого Петра. Після розпаду Радянського союзу та здобуттям Україною незалежності продовжує працювати на фермерському господарстві чоловіка Євгена Дуфанця. Під час чергової економічної кризи у 1999р. їде закордон в Італію як і тисячі інших жінок на заробітки і там не залишає її пісня і поезія. Після повернення на Батьківщину продовжує писати вірші, співає в церковному хорі, стає членом місцевої організації "Просвіта", бере активну участь в організації концертів, вечорів та інших культурно масових дійств рідного села.

Не знайшли пісні, але самі маєте текст чи аудіо? Додавайте її сюди або надсилайте на емейл!
Таким чином ви долучитеся до розвитку сайту та поділитеся улюбленим текстом з іншими!


Примітки:

Душевні струни доброти.

Душевні струни доброти
Торкнулись капельки краси
Любові пісня в ніжності родилась
Душа ніби в Йордані обновилась

І вже не бачу темряви ні зла
Все розтопила та любов жива
І хочеться лиш душі прикрашати
Любов'ю як красою повивати

І сіяти лише одне добро
Щоб виполоти, випалити зло
Любов'ю чистою гарячою як жар
Щоб сам Господь потішився з за хмар

Мирослава Дуфанець

Дані ввів(-ла): Віталій Дуфанець  06.10.2013
Відредаґовано: 16.10.2013
Переглядів: 879



  Виправлення та доповнення     ПРАВИЛА!     ДЕ СКАЧАТИ mp3 ?!
[cховати]


  Адреса цієї сторінки: https://www.pisni.org.ua/persons/3046.html

 ВХІД
Е-мейл: 
Пароль: 
  Забули пароль?
  
  ПІДПИШІТЬСЯ! ГРУПИ У СОЦМЕРЕЖАХ
FB