На головну сторінку

Оксана Хожай



Заслужена артистка України
українська співачка

Перейти до списку пісень >>

Дати життя: 31.01.1965 - 17.03.2013
Місце народження: м. Київ

Біографія

Народилася в Києві, незабаром після цього батьки переїхали в Чернігівську область. Музичну освіту одержала в школі при Київській консерваторії ім. М.Лисенка для особливо обдарованих дітей. Після школи вступила в театральний інститут ім. Карпенка-Карого на акторське відділення. Уже в студентські роки була ведучої і брала активну участь у телевізійному конкурсі "Неожиданный Дождь". Неоднаразово була запрошена в музичну телепрограму "Утренняя Почта". Оксана - єдина представниця від України в професійній французькій трупі світового вар'єте "Мулен Руж"; співала з живим оркестром в Угорщині, Німеччині, Австрії і Болгарії. У 1988-ом року записала з поп-групою "Визит" обробку народної пісні "Калина". У 1992 - шлягер "Снежный человек". У 1993 році випущений альбом "Бандера". У 1995 - альбом "Дождь, що супроводжується однойменним кращим кліпом 1995 року, уперше - у чорно-білому стилі. Улітку 1997 року фірма "Western Thunder" растиражувала альбом на касеті: вихід альбому супроводжувався прем'єрою відеокліпу "Ту-ру-ру", що став першим на Україні кліпом з елементами комп'ютерної графіки.

З літа 1999 року співробітничає з державним циганським театром "Романс" Ігоря Крикунова. У грудні того ж року пройшла прем'єра спектаклю "Цыгане", де Оксана виконала головну роль. У лютому 2000 року починає співробітництво з продюсером, співаком і композитором Олександром Чукаленко ("Барон" Music Step). У парі з продюсером (лейбл J.R.C) випустила перший компакт-диск "Холодный рассвет". За допомогу благодійним організаціям нагороджена Орденом Святого Станіслава 5 ступеня, є Кавалерійською дамою Ордена. Оксана Хожай унікальна в усьому, що підтверджує ще і її блискуча перемога української версії телешоу "Званый ужас" у 2008 році. У 2008 і 2010 роках її сингл "Молчать" увійшов у топ-20 хіт-парада, проведеного українським музичним порталом "Я — звезда" разом з радіостанцією "Мusісрадио".

У серпні 2012 року в Оксани діагностували рідку невиліковну хворобу — синдром Шегрена (ураження слинних та слізних залоз), що стала причиною смерті співачки.
Сторінки в інтернеті:
  • http://ohozhay.ya-zvezda.com/
  • http://ru.wikipedia.org/wiki/Хожай,_Оксана_Борисовна

  ПІСНІ
НазваСлова / МузикаАльбомA Файли  Рік  #
 Так чи не так невідомий / невідомий не вказано     532
 Аби побачити пояснення малюнків у колонці "Файли", підведіть курсор мишки до малюнка.      
Не знайшли пісні, але самі маєте текст чи аудіо? Додавайте її сюди або надсилайте на емейл!
Таким чином ви долучитеся до розвитку сайту та поділитеся улюбленим текстом з іншими!


Дані додано:  24.03.2013
Відредаґовано: 09.04.2013
Переглядів: 1654



  Виправлення та доповнення     ПРАВИЛА!     ДЕ СКАЧАТИ mp3 ?!
[cховати]


  Адреса цієї сторінки: https://www.pisni.org.ua/persons/2968.html

 ВХІД
Е-мейл: 
Пароль: 
  Забули пароль?
  
  ПІДПИШІТЬСЯ! ГРУПИ У СОЦМЕРЕЖАХ
FB