На головну сторінку

Павло Кармалюк



Народний артист СРСР
Співак, педагог

Перейти до списку пісень >>

Дати життя: 24.12.1907 - 08.05.1986
Місце народження: с.Осівці на Житомирщині
Адреса: м.Львів

Біографія

Кармалюк Павло Петрович народився в с. Осівці Коростишівського району Житомирської області в сім'ї селянина-бідняка. Закінчив вокальний факультет Київської державної консерваторії (1941).

З перших днів війни-соліст фронтового ансамблю пісні і танцю Київського особливого військового округу. Після лікуванная в госпіталі працював у Саратовському театрі опери і балету (1943). З 1944 р.-соліст Львівського державного академічного театру опери та балету імені І. Франка, де створив галерею яскравих образів.

З успіхом виступав на концертній сцені. Був прекрасним виконавцем народної пісні, популяризатором і першим виконавцем творів багатьох композиторів. Артистичну діяльність поєднував з плодотворною викладацькою роботою на кафедрі сольного співу Львівської державної консерваторії імені М. Лисенка. Він виховав плеяду співаків, які з успіхом працюють у багатьох театрах.

Неодноразово обирався депутатом Львівської міської Ради народних депутатів. Нагороджений орденом "Знак Пошани", багатьма медалями, Грамотами Президій Верховних рад України, Казахстану, Молдови.

Не знайшли пісні, але самі маєте текст чи аудіо? Додавайте її сюди або надсилайте на емейл!
Таким чином ви долучитеся до розвитку сайту та поділитеся улюбленим текстом з іншими!


Дані ввів: Микола Рудаков  10.03.2013
Відредаґовано: 05.05.2013
Переглядів: 709



  Виправлення та доповнення     ПРАВИЛА!     ДЕ СКАЧАТИ mp3 ?!
[cховати]


  Адреса цієї сторінки: https://www.pisni.org.ua/persons/2962.html

 ВХІД
Е-мейл: 
Пароль: 
  Забули пароль?
  
  ПІДПИШІТЬСЯ! ГРУПИ У СОЦМЕРЕЖАХ
FB