На головну сторінку

Гарік (Григорій) Кричевський



Заслужений артист України (2004)
Український автор-виконавець пісень у стилі російського шансону.

Перейти до списку пісень >>

Народився: 31.03.1963
Місце народження: м. Львів

Біографія

Народився 1963 року у Львові. У сім'ї лікарів: батько стоматолог, а мати — педіатр. 1968 року вступив до музичної студіїн за класом фортепіано. В 14 років організував вокально-інструментальний ансамбль (ВІА), де грав на бас-гітарі, в той же час написав перші пісні. 1980 року закінчив середню школу. Якийсь час працював санітаром швидкої допомоги, а 1982 року вступив до Львівського державного медичного інституту. Грав у інститутському ВІА та в оркестрі Палацу молоді "Романтик". Після закінчення інституту до 1991 року працював лікарем-рентґенологом в діагностичному центрі.

З 1989 по 1990 записав перші домашні концерти (які, щоправда, не збереглися). З 1992 по 1994 записав альбоми "Киянка" (рос. "Киевлянка") та "Привокзальна". В той же період виїхав до Німеччини. 1995 року повернувся в Україну для професійної гастрольної діяльності. З 1995 по 2007 роки записав альбоми "Выходной", "Улицы нашего города", "Пальчики", "Свобода", "Родная", "Календарная осень". Учасник програм "Шлягер року". Мешкає та працює в Києві.

Більшість пісень написав російською мовою, за виключенням пісні "Львівський дощ". Пісню "Батько" (рос. "Отец") написав на вірші Петра Маги.

У 2012 році виступив у ролі ведучого в серіалі "Круті 90-ті" на телеканалі "НТН". Співпрацював із такими аранжувальниками, як Роман Луговий, Володимир Бебешко, Дмитро Гершензон та Анатолій Говорадло. На концерті пам'яті В'ячеслава Хурсенка виконував його пісні. Гарік Кричевський згадав останню зустріч з В'ячеславом Хурсенком: "Ми стояли в концертному холі, з гітарами, і грали одне одному нові пісні. Рівних йому не було і я не міг зрозуміти, чому він не стоїть в перших рядах". Співак переконаний, що через 50 років пісні Хурсенка будуть співати, аранжувати і вони житимуть. "А в нас, так завжди, за життя тебе ніхто не помічає, а після смерті шанувати починають", – каже Кричевський. Також, це єдиний виконавець, якого інші музиканти слухали в машині, – вважає співак.
Сторінки в інтернеті:
  • Гарік (Григорій) Кричевський - офіційна сторінка
  • http://krichevsky.info/

Не знайшли пісні, але самі маєте текст чи аудіо? Додавайте її сюди або надсилайте на емейл!
Таким чином ви долучитеся до розвитку сайту та поділитеся улюбленим текстом з іншими!


Дані ввів(-ла): Антон (нереєстр.)  06.12.2012
Відредаґовано: 29.12.2012
Переглядів: 1738



  Виправлення та доповнення     ПРАВИЛА!     ДЕ СКАЧАТИ mp3 ?!
[cховати]


  Адреса цієї сторінки: https://www.pisni.org.ua/persons/2873.html

 ВХІД
Е-мейл: 
Пароль: 
  Забули пароль?
  
  ПІДПИШІТЬСЯ! ГРУПИ У СОЦМЕРЕЖАХ
FB