На головну сторінку

Фолькнери




Перейти до списку пісень >>

Засновано: 2009
Місце заснування: Київ

Історія

Фолькнери – етно-альтернативний гурт, заснований Володимиром Мулярем та Яриною Квіткою в 2009 році. Гурт базується в Києві. Учасники – мандрівні музиканти, подорожують по країні та світу на велосипедах, збираючи автентичні пісні. Далі – "реінкарнують" їх, надаючи оригінального звучання або, як хтось каже, "партачать" їх. Свою унікальність гурт вбачає в поєднанні автентики та модерних драйвових ритмів, етно та альтернативних стилів музики.

Учасники:

  • Володимир Муляр (ударні, губна гармошка, гітара, бек-вокал)
  • Ярина Квітка (вокал, колісна ліра)
  • Юля Совершенна (вокал, барабан)
  • Ірина Вірясова (баян)

Гурт дебютував у 2010 році з відео-кліпом на пісню "Випливало утєня" на фестивалі "Трипільське коло" (режисер – Оксана Казьміна, оператор – Макс Гуцу). Фактично з цього моменту активно концертують, були запрошені на відомі фестивалі: "АртПоле", "Трипільське коло", "Terra Heroica", "Рожаниця", "Країна Мрій Різдвяна", "Mikołajki Folkowe" (Польща), "Рок-Коляда", "Країна Мрій", "Трипільські зорі", "Festiwal Folkloru Polskiego 46. Sabałowe Bajania" (Польща), "Letnija Akademijа Filmowa w Zwierzyńcu" (Польща), "Muzyczne Dialogi nad Bugiem" ( Польща).

Крім музичної діяльності Фолькнери щороку на роверах їздять в культурно- етнографічні експедиції з проектом "Двоколісні хроніки", мета якого – популяризація української культури, збирання пісенного фольклору для власного репертуару, а також пропаганда екологічного туризму. У своїх велоекспедиціях музиканти накрутили вже 6811 км та зняли три фільми про подорожі:

  1. "Двоколісні хроніки: Мармурове кільце" (43 хв.). Фільм з'явився після першої експедиції, яка відбувалася у вересні-жовтні 2010 р. Володимир Муляр та Ярина Квітка проїхали 3300 км за 75 днів трьома країнами (Румунія, Болгарія, Туреччина).
  2. "Двоколісні хроніки – 2: Країна скарбів" (47 хв.). Другий фільм Фолькнерів з експедиції 2011 року (серпень-вересень). Троє учасників – Володимир Муляр, Ярина Квітка та Юлія Совершенна – за 44 дні проїхали всю Україну від Ужгорода до Луганська (2011 км) і привезли з собою понад 500 автентичних пісень, велика частина яких є унікальними та маловідомими.
  3. "Двоколісні хроніки – 3: Від Бескидів до Апеннін". Фільм ще на стадії монтажу. В цій експедиції Володимир Муляр та Ярина Квітка за 20 днів (липень 2012 р.) проїхали 1500 км, 5 країн ( Польща, Словаччина, Австрія, Словенія, Італія).

Досягнення:

  1. Фолькнери стали кращим етно-колективом 2011 року на міжнародному фестивалі "Mikołajki Folkowe" в Любліна (Польща). Крім 1-го місця гурт в результаті народного голосування з великим відривом переміг у номінації "Приз глядацьких симпатій".
  2. Дебютний фільм "Двоколісні хроніки: Мармурове кільце" став призером усіх міжнародних кінофестивалів, в яких брав участь: "Юшут", "Грань", "Сто дорог" (2012 рік).
  3. Другий фільм Фолькнерів "Двоколісні хроніки – 2: Країна скарбів" став кращим телевізійним фільмом на фестивалі "Золоте курча – 2012".
  ПІСНІ
НазваСлова / МузикаАльбомA Файли  Рік  #
 Весна красна (народна пісня) не вказано    3421
 Випливало утєня (народна пісня) не вказано    741
 Гойдалка (народна пісня) не вказано    1705
 Да зима наша бєла (народна пісня) не вказано    1093
 Іван (народна пісня) не вказано    1931
 Как і малада загуляла (народна пісня) не вказано     323
 Карчата (народна пісня) не вказано    4527
 Ой, летіло помело через наше село (народна пісня) не вказано    1374
 Пас Василько стадом коні (народна пісня) не вказано     313
 Розова-бєрьозова
 (На куль стала)
народні / Фолькнери не вказано    4441
 Таді шугай таді
 (пісня записана в Ужгородському районі)
(народна пісня) не вказано     1541
 Чайнушки (народна пісня) не вказано    416
 Аби побачити пояснення малюнків у колонці "Файли", підведіть курсор мишки до малюнка.      
Не знайшли пісні, але самі маєте текст чи аудіо? Додавайте її сюди або надсилайте на емейл!
Таким чином ви долучитеся до розвитку сайту та поділитеся улюбленим текстом з іншими!


Дані ввела: Фолькнери  26.10.2012
Відредаґовано: 08.04.2013
Переглядів: 2969



  Виправлення та доповнення     ПРАВИЛА!     ДЕ СКАЧАТИ mp3 ?!
[cховати]


  Адреса цієї сторінки: https://www.pisni.org.ua/persons/2838.html

 ВХІД
Е-мейл: 
Пароль: 
  Забули пароль?
  
  ПІДПИШІТЬСЯ! ГРУПИ У СОЦМЕРЕЖАХ
FB