На головну сторінку

Riffmaster




Перейти до списку пісень >>

Засновано: 01.05.2006

Історія

По закінченні музичної школи у молодого Андрія Антоненка постало питання вибору подальшої долі. В голові вже глибоко засіли "важкі" рифи, а професія диригента ніяк не посміхалася потенційному рокерові. Андрій почав ретельно вивчати гру на гітарі, і незабаром йому вже не приходили ніякі думки з приводу вибору професії, окрім як музичної. Тільки цим він збирався заробляти на життя, і в недалекому майбутньому Андрій зміг випробувати себе в бажаній сфері діяльності.

Перша серйозна перевірка таланту - це участь у складі вже легендарної на той час "великовагової" групи "Едем", яка вже до 18-річчя Антоненка гастролювала по всьому Союзу і збирала тисячі фанів у залах та на концертних майданчиках. Проба виявилася настільки вдалою, що через деякий час молодий гітарист став лідером колективу і багато в чому вирішував творчі завдання групи нарівні з іменитими музикантами.

В силу багатьох обставин ера "Едему" підійшла до свого логічного завершення. Хто виїхав за океан, хто розпрощався з музичною кар'єрою, проте це не влаштовувало скуштувавшого плід творчості і слави Андрія Антоненка, і в 1996 р. він спробував створити новий колектив, з новою програмою, у новому, більш сучасному, стилі, з новими музикантами. Таким чином була створена команда DAZ Machine.

Саме в цьому колективі Андрій Антоненко і став відомим як Riffmaster. Цей псевдонім дали йому друзі-музиканти за свій специфічний почерк роботи на гітарі й манеру створення рифів як головних елементів пісні. Досить довго Riffmaster виступав у цій команді, будучи творчим лідером і автором майже всіх треків. За кілька років Андрій і DAZ Machine видали чотири альбоми, деякі їхні пісні увійшли в топ-збірники, а деякі були задіяні як саундтреки до художніх фільмів.

З настанням нового століття Андрій Антоненко розмірковує про нові музичні обрії. Участь в гурті DAZ Machine не заважає йому створювати нову музику. Тематика пісень теж має дещо інший зміст. Піднімаючи соціальні теми в піснях для DAZ Machine, у своїх сольних творах Riffmaster торкається особистих, інтимних почуттів, що взагалі вважається на той момент рідкістю в рок-музиці України.

Продемонструвавши фахівцям та друзям декілька треків і почувши схвалення, Riffmaster записує пісні в студії, знімає перший кліп. Перипетії творчого та організаційного характеру в колективі DAZ Machine змушують Андрія тільки уважніше і ретельніше ставитися до своєї сольної кар'єри. З часом у музиканта з'являються більш реальні думки зайнятися нею впритул.

1 травня 2006 р. можна вважати початком існування проекту Riffmaster у музичному житті України. Ідею створення підтримали барабанщик Дмитро Біда і бас-гітарист Олексій Прусов. Підтягнувся харпер Ігор Набаранчук, з часом приєднався клавішник Данило Юделевич. З цим першим складом і виступив Riffmaster, презентуючи себе як окрему бойову одиницю у грудні 2006 р. в клубі "66" на Червоноармійській.

У піснях приховані авторські роздуми, переживання, також і комічні історії, випадки (в них можна відшукати як дорослу зрілість, так і підліткову безтурботність). Незважаючи на сюжетну різноплановість, загалом пісні виглядають повноцінною, цілісною, завершеною роботою, що наштовхнуло на думку про створення першого альбому.

Riffmaster:

  • Андрій Антоненко - тексти, музика, вокал, гітара
  • Віктор Лук'янов - ритм-гітара
  • Дмитро Біда - ударні
  • Олексій Курбаков - бас-гітарист
  • Ігор Набаранчук - губна гармошка
  ПІСНІ
НазваСлова / МузикаАльбомA Файли  Рік  #
 Земля
 (Перемога!)
О. Положинський, Riffmaster / О. Положинський, Riffmaster не вказано    3835
 Лист до душі А. Антоненко / А. Антоненко не вказано     1440
 Місяць А. Антоненко / А. Антоненко не вказано    1065
 Сенс А. Антоненко / А. Антоненко не вказано     3106
 Тихо прийшов, тихо пішов  не вказано +  38286
 Аби побачити пояснення малюнків у колонці "Файли", підведіть курсор мишки до малюнка.      
Не знайшли пісні, але самі маєте текст чи аудіо? Додавайте її сюди або надсилайте на емейл!
Таким чином ви долучитеся до розвитку сайту та поділитеся улюбленим текстом з іншими!


Дані додано:  26.08.2012
Переглядів: 3279



  Виправлення та доповнення     ПРАВИЛА!     ДЕ СКАЧАТИ mp3 ?!
[cховати]


  Адреса цієї сторінки: https://www.pisni.org.ua/persons/2759.html

 ВХІД
Е-мейл: 
Пароль: 
  Забули пароль?
  
  ПІДПИШІТЬСЯ! ГРУПИ У СОЦМЕРЕЖАХ
FB