На головну сторінку

Іван Брязун



Іван Брязун
надав Микола Рудаков
Співак,композитор,педагог

Перейти до списку пісень >>

Дати життя: 05.01.1941 - 16.10.2019
Місце народження: с.Новоселівка на Запорожжі
Адреса: м.Київ

Біографія

Брязун Іван Іванович народився 5 січня 1941 року на славному Запорожжі. Отож, мабуть, недарма статуру і голос має козацький. Співав з дитинства, бо ріс у співочому селі Новоселівці,що неподалік Гуляйполя. Незважаючи на воєнне лихоліття та повоєнну скруту, його земляки завжди співали, гуртуючись вечорами на вулицях, вигонах. Тож пісня запала в душу з перших років свідомого життя. Творчий дебют відбувся під час служби в армії. На огляді солдатської художньої самодіяльності його помітили і запросили до Ансамблю пісні і танцю Київського військового округу, де згодом Іван Брязун став солістом.

А потім — здобуття професійних навичок у Київській консерваторії у класі народного артиста України Василя Козерацького. По закінченні навчання три роки працював у Львівській опері, про що з теплотою згадує й понині. Тут співав провідні партії у виставах "Наталка Полтавка", "Запорожець за Дунаєм", "Русалка", " Циганський барон" та багатьох інших. І.Брязун - співак від Бога. Захоплююсь його творчістю, громадською позицією, високим професіоналізмом, мудрою виваженістю, непоказним патріотизмом.

Більше чверті віку (з 1974) працював він солістом Київської Національної філармонії. Об'їздив всю Україну і півсвіту. Здобув велику популярність, шану і любов слухачів.

За кордоном вперше побував (ще студентом) у складі славнозвісного хору імені Г. Верьовки. Два місяці виступали українські митці на сценах Канади і Мексики. А потім, як соліст, Іван Брязун співав у Польщі, Чехії, Словаччині, Бельгії, Франції, Німеччині, Росії, Білорусі, в країнах Балтії... Уже тоді переконався, що українська пісня має неабиякий вплив на зарубіжного слухача. Для неї не існує кордонів і митниць. Пісня завжди кликала Івана Брязуна в дорогу. Без перебільшення можна сказати, що його знають у кожному місті і селі. Але, на жаль, співак, якого люблять в Україні і далеко за її межами, не здобув належного офіційного визнання в рідній державі. Але, на думку самого Івана Івановича, хоча і не здобув ніяких відзнак від держави, щира вдячність глядачів — то найвища йому нагорода. З величезним задоволенням він працює зараз у школах Києва і області. Залучення школярів до української класики, орієнтація їх на серйозні національні музичні твори, врешті, естетичне їх виховання - то насолода для справжнього митця, яким є Іван Брязун.

В його репертуарі багато українських народних пісень, російських та неаполітанських, пісень інших народів світу. Він - універсальний артист, бо співає класичні і естрадні твори, як під супровід оркестру чи фортепіано, так і сам акомпанує на баяні.

Івана Брязуна хвилює засилля на нашій сцені непрофесіоналів, "фанерників", "шептунів". Його турбує, що у важкі часи, коли багатьом людям недоступне спілкування з піснею у концертних залах, то вона має більше звучати на радіо, телебаченні. На превеликий жаль, цього бракує сьогодні. Комерціалізація робить свою чорну справу, забиваючи голови і душі юних шлягерами-одноденками.

Але за натурою Іван Брязун - оптиміст. Сповідуючи ідеї добра і краси, часто безоплатно виступає за програмами діяльності Міжнародного доброчинного фонду "Українська хата"- в селах, школах, військових частинах, пансіонатах для літніх людей. Працює і з творчою молоддю - постійний член журі Всеукраїнського фестивалю мистецтв "Майбутнє України – діти". Пише і сам музику.

Лауреат Всесоюзних та республіканських конкурсів.Лауреат Міжнародної премії за доброчинність МДФ "Українська хата"(2012).

Похований в колумбарії Байкового кладовища Києва.

Підготував Микола Рудаков


Сторінки в інтернеті:
  • http:www.facebook.com/xata

  ПІСНІ
НазваСлова / МузикаАльбомA Файли  Рік  #
 Вишгород - місто моє Б. Харитонов / І. Брязун не вказано     595
 Гімн демократичної молоді світу Л. Ошанін / А. Новіков не вказано     1224
 Журавлі Расул Гамзатов / Ян Френкель не вказано     394
 Любіть Україну В. Сосюра / Богдана Фільц, І. Брязун не вказано     5779
 На безіменній висоті М. Матусовський / Веніамін Баснер не вказано     20850
 Пісня про Дніпро Є. Долматовський / Марк Фрадкін не вказано     21130
 Священна війна В. Лебедєв-Кумач / О. Олександров не вказано    4348
 Три танкісти Б. Ласкін / Д. Покрас, Данило Покрас не вказано     2581
 Я люблю тебе, життя! К. Ваншенкін / Е. Колмановський не вказано     1199
 Аби побачити пояснення малюнків у колонці "Файли", підведіть курсор мишки до малюнка.      
Не знайшли пісні, але самі маєте текст чи аудіо? Додавайте її сюди або надсилайте на емейл!
Таким чином ви долучитеся до розвитку сайту та поділитеся улюбленим текстом з іншими!


Дані ввів: Микола Рудаков  18.05.2012
Відредаґовано: 06.01.2021
Переглядів: 1982



  Виправлення та доповнення     ПРАВИЛА!     ДЕ СКАЧАТИ mp3 ?!
[cховати]


  Адреса цієї сторінки: https://www.pisni.org.ua/persons/2679.html

 ВХІД
Е-мейл: 
Пароль: 
  Забули пароль?
  
  ПІДПИШІТЬСЯ! ГРУПИ У СОЦМЕРЕЖАХ
FB