На головну сторінку

Борис Харитонов



Борис Харитонов
надав Микола Рудаков
Заслужений артист України
Актор естради,театру та кіно,поет

Перейти до списку пісень >>

Дати життя: 06.09.1934 - 28.07.2018
Місце народження: селище Ладан на Чернігівщині
Адреса: м.Київ

Біографія

Харитонов Борис Степанович народився 6 вересня 1934 року в с. Ладан Прилуцького району на Чернігівщині. Важке дитинство перервано війною. Його першим виступом був концерт перед пораненими бійцями. В одинадцять років залишились удвох з мамою – батько пішов в іншу сім'ю. За сімейними обставинами виїхали на Західну Україну – Львів. Тут з 1946 року зростав талант майбутнього митця. Драматичний гурток в школі, залізничному технікумі. Хлопчаком розпочав своє самостійне життя токарем. Потім служба в армії, згодом ( з 1956) в Ансамблі пісні і танцю Прикарпатського військового округу.

З 1957 року – на професійній сцені – артист розмовного жанру. Того ж року вступає до Київського театрального інституту. Студентом знімався в кінофільмах "Фортеця на колесах", "Ключі від неба", "Іванна". За сумісництвом працює конферанс'є в оркестрі МВС України . Студентом брав участь як ведучий престижних концертів, вечорів. Він – ходяча історія української естради, дружив зі знаменитостями. Про це він підготував нотатки майбутньої книги.

По закінченню в 1961 році інституту отримав диплом: "Артист драми і кіно". Працював в Київській філармонії – читець, ведучий.

Його загальний творчий стаж – більше півсторіччя. Працював актором ТЮГу, в військовому ансамблі Групи військ у Німеччині, Київському мюзик - холі, "Укрконцерті", Театрі естради..

Борис Степанович Харитонов об'їздив з концертами півсвіту, працював з популярними колективами і виконавцями: ВІА "Кобза", Петро Топчій, Олександр Таранець. З ними побував в усіх куточках колишнього Союзу а також в Угорщині, Болгарії.

Найвищими атестаційними комісіями у Києві і Львові йому присуджено найвищу категорію – "Артист розмовного жанру" та "Майстер художнього слова".

Але він людина творчо обдарована різносторонньо. Він автор сценаріїв та пісень, режисер концертних програм та "капустників", вистав.

Має багато записів на радіо та телебаченні. В пісенній творчості співпрацює з композиторами Ю.Рожковим, , В.Микитиним,О.Бурміцьким та іншими.

Одне з найсерйозніших його захоплень – журналістика. Був військкором багатьох військових видань. Прийнятий до Національної спілки журналістів України. Цього ж року побачила світ книга-збірка "Останній діалог".До ювілею (2014) митець видав четверту збірку вибраних творів "усе Відверто".

Свого часу майстерністю володіння словом ділився зі студентами рідного інституту, з молодими артистами, яких завжди підтримував в буденних справах і на художніх радах.

Має вже заслужений відпочинок – пенсію. Та хіба може творча натура "всидіти" на пенсії... тож пішов працювати в Київський театр "Золоті ворота". Тут розкрились нові грані його таланту. З успіхом виконує ролі в виставах Театру, який на Міжнародному фестивалі в Единбурзі (Шотландія) здобув минулого року найвищий рейтинг – п'ять зірочок, а Б.Харитонов удостоєний диплома "За кращу чоловічу роль". Заслужений артист України (1997).

Проживав і помер в Києві,похований на Софіївсько-Борщаговському кладовищі.

Підготував Микола Рудаков <
Сторінки в інтернеті:
  • Кино-Театр.РУ.БорисХаритонов
  • (044)228-30-92

  ПІСНІ
НазваСлова / МузикаАльбомA Файли  Рік  #
 Весняний вальс Б. Харитонов / О. Марцинківський, Ю. Рожков     1567
 Вишгород - місто моє Б. Харитонов / І. Брязун     595
 Земляки Б. Харитонов / Л. Колодуб     655
 Зоре моя Б. Харитонов / О. Марцинківський     1719
 Мій голуб Б. Харитонов / Мар'ян Гаденко    970
 Молімося за Україну! Б. Харитонов / В. Микитин     1745
 Привітальна "Кобзи" Б. Харитонов / О. Семенов     966
 Прощальний бал Б. Харитонов / І. Шведова     1157
 Я люблю тебе! Б. Харитонов / О. Марцинківський     1685
 Аби побачити пояснення малюнків у колонці "Файли", підведіть курсор мишки до малюнка.      
Не знайшли пісні, але самі маєте текст чи аудіо? Додавайте її сюди або надсилайте на емейл!
Таким чином ви долучитеся до розвитку сайту та поділитеся улюбленим текстом з іншими!


Дані ввів: Микола Рудаков  18.05.2012
Відредаґовано: 10.02.2021
Переглядів: 2350



  Виправлення та доповнення     ПРАВИЛА!     ДЕ СКАЧАТИ mp3 ?!
[cховати]


  Адреса цієї сторінки: https://www.pisni.org.ua/persons/2678.html

 ВХІД
Е-мейл: 
Пароль: 
  Забули пароль?
  
  ПІДПИШІТЬСЯ! ГРУПИ У СОЦМЕРЕЖАХ
FB