На головну сторінку

Наталя Земна



Наталя Земна
надав Микола Рудаков

Перейти до списку пісень >>

Народилась: 05.01.1942
Місце народження: с. Крехаїв, Чернігівщина
Адреса: Київ

Біографія

Наталя Земна (справжнє ім'я: Наталія Петрівна Зубицька, дівоче прізвище: Ющенко) — талановита поетеса, відомий український лікар-травознай, цілителька. Президент Товариства природолікування "Зелена планета".

Народилася 5 січня 1942 року у с. Крехаїв Чернігівської області. Зростала у сім'ї травознаїв, змалку цікавилася рослинним світом. Перші знання про лікування травами отримала від мами та бабусі. Має три вищі освіти: 1979 року закінчила Київський інститут культури, у 1981 — Московський інститут літератури, а у 1993 році — Інститут нетрадиційної медицини у Києві та курси при Українській асоціації народної медицини.

Поштовхом до глибокого дослідження властивостей лікарських трав та занять народною медициною став випадок з особистого життя Наталі Земної: у зрілому віці їй діагностували хворобу серця, яка, за словами лікарів, вимагала негайного оперативного втручання. Не давши згоди на операцію, Наталя Земна почала самостійно лікуватись травами і подолала недугу.

Після одруження з Данилом Никифоровичем Зубицьким (1924 — 2003), народним цілителем у третьому поколінні, який за роки практики створив більше 200 препаратів на основі лікарських рослин і прийняв понад 200 тисяч пацієнтів, протягом семи років (з 1991 по 1998) працювала у "Аптеці народних ліків". Там власноруч виготовляла близько ста лікарських засобів, обіймала посади консультанта, а згодом — заготівельника лікарських трав і завідувачки, щодня приймаючи сотні пацієнтів.

Нині Наталя Земна є керівником мережі аптек "Зелена планета" та Товариства природолікування "Зелена планета". Майже щодня вона проводить прийоми хворих в різних регіонах України; її діагностичні методи базуються на багатовіковому досвіді української народної медицини. Лікарі й фармацевти "Зеленої планети" постійно вдосконалюють свої знання про рослинний світ України, щороку виїжджаючи на збір рослинної сировини в екологічно чисті райони.

Наталя Земна постійно вивчає рослинний світ, досліджує лікувальні властивості рослин. Дослідницька робота дала змогу створювати лікарські засоби із цілющих трав. Наталя Земна є автором (у співавторстві та особисто) багатьох лікарських засобів.

В творчому доробку Наталі Земної 5 збірок поезій: "Ранок на Десні" (1994 р.), "Серце у траві" (1995 р.), "Дзвони душі" (1996 р.), "Три любові" (2000 р.), "Покоси" (2003 р.). Також Наталя Земна спільно з Г. Смиком переклала українською мовою книгу болгарських фітотерапевтів Д. Памукова і Х. Ахтарджієва "Аптека живої природи" (Київ, видавництво "Урожай", 1991 р.) в якій йдеться про поширення, ознаки, хімічний склад, фармакологічну дію і застосування найпопулярніших у Болгарії лікарських рослин. Наталя Земна ратує за виховання у дітей любові до природи, розвитку екологічного мислення з перших років життя, ознайомлення з лікарськими травами. Саме тому в її творчому доробку присутні такі книги, як "Абетка Зеленої планети", "Королева квітів" (Тернопіль, видавництво "Богдан", 2002 р.) та багато ще не надрукованих творів, що вводять маленьких читачів у світ рослин, заохочують їх зацікавленість у ньому.

Наталя Земна веде широку культурно-просвітницьку діяльність: з 1993 р. на Українському радіо виходить її авторська програма "Зелена планета", а до 2008 року на хвилях Національної радіокомпанії України звучала авторська передача Наталі Земної "Сім'я — фортеця моя". У 2008 році став видаватися її авторський щотижневик "Газета "Зелена планета".

У 2009 році відновився випуск щомісячного авторського журналу Наталі Земної - "Золоцвіт. Бібліотечка", у кожному випуску якого публікуються понад 100 рецептів траволікування, розповідається про профілактику та лікування різноманітних недуг.

З 2009 року Наталя Земна веде авторську рубрику "На здоров'я" в передачі "Знак якості" та бере участь у ток-шоу "Знахарі", які виходять на телеканалі "Інтер". Регулярно транслюються програми за участі цілительки на регіональних телеканалах, зокрема "Щоденник здоров'я" на черкаському ТРК "Вікка" та — у прямому ефірі — "Позвоните доктору" на каналі "Маріупольске телебачення".

З 2010 року спеціально для розміщення в Інтернет Наталя Земна записує відеоролики, в яких дає рекомендації з лікування різних захворювань пацієнтам, що звернулися до цілительки через всесвітню мережу. У 2011 році в YouTube був запущений офіційний канал Наталі Земної, де транслюються відеоролики з рецептами і порадами щодо природного оздоровлення.

В 1997 році Указом президента України Наталя Земна була нагороджена орденом "За заслуги" III ступеня за вагомий особистий внесок в економічний, науково-технічний і соціально-культурний розвиток України.

Цілительську та просвітницьку діяльність Наталі Земної високо оцінила Українська Православна Церква Київського Патріархату, нагородивши її орденом Святого Рівноапостольного князя Володимира III ступеня (2002 р.).

Цілителька також є лауреатом премії "Дружба" Міжнародного гуманітарного фонду імені О. С. Пушкіна, яку отримала у 1993 р. Роком пізніше, у 1994-ому, наукова діяльність Наталі Земної була відзначена премією ім. В. І. Вернадського, що з 1973 року встановлена Національною академією наук України. В 1995 р. Наталя Земна стала першим лауреатом заснованої в Україні премії імені Євпраксії, що присуджується за успішне застосування методів народної медицини. Ім'ям Наталі Земної названо одну з малих планет.
Сторінки в інтернеті:
  • http://uaestrada.org/poeti_pisnjari/zubytska-zemna-nataliya

  ПІСНІ
НазваСлова / МузикаАльбомA Файли  Рік  #
 Вишнева заметіль Н. Земна / В. Волощук     1237
 Пісня про серце Н. Земна / В. Волощук     2490
 Пора кохання Н. Земна / В. Волощук     941
 Аби побачити пояснення малюнків у колонці "Файли", підведіть курсор мишки до малюнка.      
Не знайшли пісні, але самі маєте текст чи аудіо? Додавайте її сюди або надсилайте на емейл!
Таким чином ви долучитеся до розвитку сайту та поділитеся улюбленим текстом з іншими!


Дані ввів: Гориславець  25.11.2011
Відредаґовано: 02.07.2012
Переглядів: 10342



  Виправлення та доповнення     ПРАВИЛА!     ДЕ СКАЧАТИ mp3 ?!
[cховати]
2. Микола Рудаков (член клубу) 15.12.2012 19:20    
Пане Модераторе!Добавте сюди пісні написані разом з композитором Л.Попернацьким:
"Материнка","Трійця".Вони є на сайті
0/0

1. Микола Рудаков (член клубу) 10.06.2012 11:25    
Пісні Н.Земної:

Пора кохання. Н.Земна/В.Волощук
Пісня про серце. Н.Земна /В.Волощук
Зачекайте,літа!Н.Земна/В.Волощук
Навздогін за птахами.Н.Земна/В.Волощук
Вишнева заметіль.Н.Земна/В.Волощук
Мамина казка.Н.Земна/Валерій Іванцов
+1/0



  Адреса цієї сторінки: https://www.pisni.org.ua/persons/2544.html

 ВХІД
Е-мейл: 
Пароль: 
  Забули пароль?
  
  ПІДПИШІТЬСЯ! ГРУПИ У СОЦМЕРЕЖАХ
FB