На головну сторінку

Гарячі Шкварки




Перейти до списку пісень >>

Засновано: 17.09.2009
Місце заснування: Київ

Історія

Гурт "Гарячі Шкварки" був заснований у вересні 2009 року Олійником Михайлом, до якого увійшли музиканти: Олійник Михайло (сопілка, туба), Каравай Роман (акордеон), Каравай Дмитро (акордеон) та Собіпан Ярослав (ударні). Дебютом для колективу "Гарячі Шкварки" став виступ на Першому Національному каналі у програмі "Фольк мюзік".

Поступово склад музикантів змінювався і збільшився до семи чоловік. Були запрошені: Бойчук Дмитро (вокал), Вдовиченко Андрій (гітара), Храпун Вячеслав (труба), Ярослав Товарянський (бас).

Ми поєднуємо українську пісню з елементами театральності, народним гумором, різними стилями музики та втілюємо це у власних аранжуваннях народних пісень.

Енергійні, молоді і гарячі – такі тепер сучасні козаки з гурту "Гарячі шкварки". Переймаючи прадавній запальний дух, вони продовжують основну справу козацького роду – захист Батьківщини та її традицій. Хоч ці хлопці не служать в армії (а чи вона оберігає державу?), роблять вони це в дуже своєрідний спосіб. Кажуть, що перші козаки були характерниками, чи то ворожбитами. Отож "Шкварки" й собі навчилися заворожувати... Заворожувати запалом, пристрастю, ритмами, рухами, грою і на решті...МУЗИКОЮ. Грають хлопці переважно народні пісні. Але виконанні ними з величезною майстерністю обробки, вражають різноманітністю стилів і жанрів, які чудово пасують до рідних серцю пісень. Роковий "Запорізький марш", свінґова "Розпрягайте хлопці коней", "Ой чий то кінь стоїть" - у латиноамериканському стилі, запальний рок-н-рол, реґґі та нестримні коломийки не залишать Вас байдужими. Ноги, як зачаровані (а хто зна?) так і рвуться до танцю.

"Ми й не думали, що українська музика може бути ТАКОЮ!!!" - перша реакція слухачів на творчість "Гарячих шкварок". Хлопцям не бракує таланту та професіоналізму (адже всі вони професійні дипломовані музиканти). Але найкраща їхня риса – це відданість своїй справі та нестримна творча енергія. Повірте – їм буде чим Вас здивувати! У планах гурту – альбом авторських пісень.

Українська музика для хлопців – це не тільки спосіб вираження, це - стиль життя. Вишиті сорочки, шаровари,чиста українська мова, любов до власної літератури та історії – все це їхня сутність, без чого вони не уявляють свого існування. "Українська музика має гучно лунати на увесь світ" - основне творче кредо колективу. "Гарячі шкварки" впевнені, що українська музика здатна зачарувати і пробудити гордість за нашу культуру не тільки в нас, українців, її можуть сприймати, слухати та наспівувати далеко поза межами нашої країни. "Гарячі шкварки" - справжні козаки, патріоти, дотримають свого слова. А, отже, всім буде гаряче!!!

Стефанія Петрук, музикознавець.


Сторінки в інтернеті:
  • Гарячі Шкварки - офіційна сторінка

  ПІСНІ
НазваСлова / МузикаАльбомA Файли  Рік  #
 Вуйко М. Олійник / М. Олійник не вказано     786
 Галя народні / М. Олійник не вказано     870
 Аби побачити пояснення малюнків у колонці "Файли", підведіть курсор мишки до малюнка.      
Не знайшли пісні, але самі маєте текст чи аудіо? Додавайте її сюди або надсилайте на емейл!
Таким чином ви долучитеся до розвитку сайту та поділитеся улюбленим текстом з іншими!


Дані ввів(-ла): Михайло (нереєстр.)  22.10.2011
Відредаґовано: 06.06.2012
Переглядів: 2310



  Виправлення та доповнення     ПРАВИЛА!     ДЕ СКАЧАТИ mp3 ?!
[cховати]


  Адреса цієї сторінки: https://www.pisni.org.ua/persons/2511.html

 ВХІД
Е-мейл: 
Пароль: 
  Забули пароль?
  
  ПІДПИШІТЬСЯ! ГРУПИ У СОЦМЕРЕЖАХ
FB