На головну сторінку

Ket



Виконавиця революційних пісень

Перейти до списку пісень >>

Біографія

Сьогодні я ще раз переконалася, що справжні таланти є тут, серед нас! А там, на "великій" сцені все давно прогнило, все давно продали за гнилу "капусту".

Зовсім випадково мені пощастило почути пісні молодої української дівчини - Ket. Пісні, які запалюють, піднімають патріотичний дух! Що ж тут писати - їх треба почути, вслухатися в зміст пісні!!! І все стане зрозуміло!

Ket - Ось випадково побачила відео Твого виступу на "Бандерштаті". Наскільки захопили Твої пісні: виконання, тексти, патріотичний дух! Як давно Ти займаєшся творчістю? Хто пише тексти пісень? Музику, так розумію, Ти сама пишеш?

Що надихає на такі емоційні пісні?

- Дякую за позитивний відгук. Хоча сама вважаю, що мій виступ на Бандерштаті не найкращій. Дуже важко було з хриплим голосом виспівати навіть ті 4 пісні.

Творчістю займаюся 4 роки - пишу музику до своїх і чужих текстів та виконую їх на публіці. Ще з дитинства відчула у собі потяг до створення музики.

Автори пісень різні. Є пісні на А.Ахматову , М. Цвєтаєву, І. Маслова, М. Струкову, І. Франка, М. Вольвачівну. Музику пишу сама. Останнім часом обираю тексти старих забутих революційних пісень ("Шалійте, шалійте", наприклад) і вигадую свою музику. Є в мене російськомовні пісні: "Открой глаза", "Я призываю", "Безразличным людям", то тексти писала я сама ще рік назад.

Надихає мене перш за все теперішній стан українського суспільства, жага до змін і Революції. Просто слова не завжди людям чути, а от заспівавши - звертають увагу і може задумуються про те, що я співаю. Теми моїх пісень: революційна боротьба за свободу нашого українського народу, за національну і соціальну справедливість, заклик до кардинальних змін в суспільстві, починаючи з душі, кохання та інше.

- В Тебе музична освіта? На чомусь ще, крім гітари, граєш? Як що до професійного запису?..

- Я закінчила 8 років музичної школи по класу фортепіано. Були б можливості - був би і професійний студійний запис. Але нажаль спонсорів ніяких немає. Мої батькі - прості люди, і я не можу дозволити собі запис. Все упирається в фінансові питання.

- А пісня "В неволі скатований люто", здається - це студійний запис, чи я помиляюся? Теж Твоя музика?

- Ні, це також домашній запис, просто під мінусовку. Мінусовка чесно скачена з інтернету. Мелодія вокалу - моя.

- Виконуєш пісні на публіці - це на фестивалях, чи так, перед друзями?

- Я співала на двох великих фестивалях: на Бандерштаті і на Фестивалі Білого опору Європи у Львові 13 березня. Також було два сольних концерта в Києві (22 червня) і в Одесі (16 квітня). Ще виступала на невеликих закритих заходах, таких, як Вечір пам'яті Вусатого (чернігівський загиблий патріот) в Чернігові 27 вересня 2009 року, Вечір пам'яті Максима Чайки в Одесі (6 березня), Вечір революційної творчості в Тернополі (18 липня)...

- У пісні "Я объявляю войну" впізнаю себе "в молодості" :) Що ж на цю тему надихнуло?

- Ця пісня - повністю кавер. Її багато хто виконував. Я записала її в своєму виконанні взимку, коли в мене був доволі хиткий і депресивний стан. Я два роки вела повністю здоровий спосіб життя: не вживала алкоголь, не палила і була вегетеріанкою. Але восени через депресію і політичні переслідування мене і моїх товарищів зі сторони влади - я зірвалася, багато слухачів, які сприймали мене саме як співачку пропагандуючу здоровий спосіб життя, крім революційності, дуже засмутилися і писали мені шокуючих листів щодо цього. Слова: "Я объявляю протест, Я объявляю войну Всем тем, кто против меня, Всех их я вижу в гробу."

адресовані саме їм. Хотіла цим сказати, що я не змінилася і не відступила від своєї політичної активності і творчої діяльності. Зараз же я так само повністю утримуюсь від вживання алкоголю і тютюнових виробів, ну і звичайно ж вегетеріанка.

- Здоровий спосіб життя плюс вегетеріанство - супер!!! :)

А в групи, як солістку, не запрошують?

- Ні, не запрошують.) На жаль. Я дуже мрію про групу. І в майбутньому, скоріш за все, буду збирати музикантів сама. )

- Твоя творчість спрямована на те, щоб вказати вірний шлях народу, чи підняти дух?

- Я хочу привернути увагу суспільства до проблем, які може вирішити лише революція, закликати людей приєднуватись до політичної боротьби за свободу, а також, звичайно, надихнути і підбадьорити товаришів, які вже стоять в наших лавах.

- На Твою думку, революція призведе до позитивних змін в Україні? Яким повинен бути народ? У що вірити, коли навкруги все куплено та підмінено?

- Революція означає швидке прогресивне перетворення. Прогрес це зміни на краще, рух вгору, він не може бути поганим. Революція має перетворити народ у націю, справжню народну спільноту, об'єднання рівних і вільних людей. Я вірю, що свобода народу і людини можлива лише у власній незалежній країні і безкласовому суспільстві, де не буде визиску та поділу на багатих і бідних. Вірити треба в ідеали свободи і рівності, а щоб віра була справжньою за ці ідеали слід боротись і не боятись жертувати собою. Загальне добро стоїть перед особистим - в це мусить повірити кожен. Полюбити Україну понад усе, а ближнього трудящого українця як самого себе.

- Як оціниш музичну ситуацію в Україні? Чи можливо вибитись молодим талантам на "велику" сцену?

- Я не дуже слідкую за музичною ситуацією в Україні, чесно кажучи. Знаю, що мені з моїм репертуаром перспектив вибитися на "велику" сцену немає. Але я туди і не прагну насправді. В Україні дуже багато талановитих молодих людей, дуже. Дивлячись які пріорітети перед собою вони ставлять: якщо хтось ставить ціль - досягнути "великої" сцени, то я думаю, це реально, але це дорого коштує. Більшість, прагнучи до цієї мети, лишаються своєї відвертості, простоти, щирості, а дехто навіть честі, на жаль.

- Що скажеш про наші радіоефіри? Невже більшості слухачів подобається іншомовна попса?

- Я думаю, що більшість просто не думає про якість, сенс пісень, які пускають на радіоефірах. Вони віддають дань моді, слухаючи "пающіє труси", інше - не важливо.

"За Україну вперед!" З таким запалом, з такими піснями Тобі точно вдастся підняти дух кожного слухача!

Думаю, серед тих слухачів повинен знайтися і якись власник студії звукозапису, в якого на першому місці - таланти, а фінансова сторона - десь далі. Тож продовжуй співати у тому ж дусі! І перемога неминуча!

http://our-time.org.ua/ourtime_post.php?id=222
Сторінки в інтернеті:
  • Ket - офіційна сторінка
  • http://vkontakte.ru/club16439627

  ПІСНІ
НазваСлова / МузикаАльбомA Файли  Рік  #
 Знамена вгору!
 (Horst-Wessel-Lied)
Є. Герасименко /  не вказано    896
 Марсельєза М. Вороний / Клод Жозеф Руже де Ліль не вказано    4834
 Пісня про козака
 (Зрада дівчині)
Маруся Вольвачівна / Ket не вказано    2767
 Шалійте, шалійте, скажені кати О. Колесса / А. Вахнянин не вказано    4342
 Шалійте, шалійте, скажені кати О. Колесса / А. Вахнянин не вказано    1013
 Аби побачити пояснення малюнків у колонці "Файли", підведіть курсор мишки до малюнка.      
Не знайшли пісні, але самі маєте текст чи аудіо? Додавайте її сюди або надсилайте на емейл!
Таким чином ви долучитеся до розвитку сайту та поділитеся улюбленим текстом з іншими!


Дані ввів: Yurk0  25.08.2011
Відредаґовано: 06.09.2011
Переглядів: 1668



  Виправлення та доповнення     ПРАВИЛА!     ДЕ СКАЧАТИ mp3 ?!
[cховати]


  Адреса цієї сторінки: https://www.pisni.org.ua/persons/2476.html

 ВХІД
Е-мейл: 
Пароль: 
  Забули пароль?
  
  ПІДПИШІТЬСЯ! ГРУПИ У СОЦМЕРЕЖАХ
FB