На головну сторінку

Nameless




Перейти до списку пісень >>

Засновано: 1992
Місце заснування: Тернопіль

Історія

Гурт "Nameless" (в перекладі з англ. "Ті, що втратили імена". Назва запозичена з роману Урсули Ле Гуїн "Чарівник Земномор'я") заснований в лютому 1992 року і є чи не найстарішим з нині існуючих в Тернополі колективів. Взявши за основу естетику 60- х років минулого століття, "N" з перших живих виступів відрізнявся оригінальністю звучання та нестандартними музичними рішеннями. В перші роки гурт активно концертує, грає на спільних площадках з "Плачем Єремії", "Мертвим Півнем", "Щастя", "Тартак", "Фактично самі", "Мотор'рола", "Годо", "+GG+" та ін., бере участь у найзначніших вітчизняних фестивалях, гастролює по Україні. Паралельно записуються й перші альбоми групи на звукозаписуючих студіях Тернополя, Львова та Києва."Nameless" один з перших рок-гуртів на вітчизняній сцені, що розпочали експерименти з перформенсами та відео-супроводом концертів. Новаторський підхід групи мав значний вплив на формування творчості цілої плеяди яскравих постатей тернопільської рок-сцени "С.К.А.Й.", "Ті, що падають вгору", "ZSUF", "Electrostatic Death", "Зелені Сестри", The gEE's, ОрАндж, Los Colorados, Red Cardinals, Бульдозер та ін.

У 2004 році внаслідок важкого гастрольного графіку та внутрішніх протиріч, "Nameless" тимчасово припиняє діяльність. Частина музикантів гурту перебирається жити до столиці (серед них - Ігор Пелих, відомий телеведучий каналу ICTV - земля йому пухом; Олег Ломаковський – нині барабанщик гурту "Щастя"; Сергій Недашковський – нині барабанщик гурту "С.К.А.Й."; Валерій Мєльніков – нині басист гурту "Вася Club"), решту ж учасників поринули у власні літературні, музичні та образотворчі проекти.

Влітку 2007 році учасники "Nameless" вирішують відновити діяльність гурту. На київській студії "ДЗЗ" записано новий альбом "Шось сталось у лісі...", починаються клубні виступи та презентації диску.

Сьогоднішні клубні концерти "Nameless" – це дві-три години авторської музики на блюзовій та нео-психоделічній основі з елементами "шуґейзингу" та кілька кавер- версій на пісні Девіда Боуі, Pink Floyd, The Beatles, Velvet Underground, The Fiery Furnaces, The Brian Jonestown Massacre, що відповідає мистецьким впдобанням групи. Враження від виступу підсилює і спеціально виготовлені відео-сети, які супроводжують концерти.

Склад "Nameless": Світлана Фролова – вокал, бас; Наталія Возняк – вокал, альт, клавіші, флейта; Сергій Шийка – соло-гітара; Зорян Безкоровайний – гітара, вокал; Андрій Дунець – барабани; Анатолій Лещишин – губна гармоніка.

Фестивалі: "Червона Рута-97" (дипломант), "Перлини Сезону-98" (1-ша премія в рок- номінації), "Мйбутнє України" (1998), "Моремух-98" (Івано-Франківськ), "Рок-н-Рівне- 98", "Рок-Екзистенція" (1998, 2000), "Нівроку" (1993-2002), "Рейвах у Криму" (2004), "Рейвах" (2002, 2003); "Уніж-фест-2008", "Тернопільська присутність-2008", "Висадка-2009", "СТО Пудів Фест-2009", "Тернопільська Присутність у Проскурові-09 і Києві-09", "Млиноманія-09", "Тихі Вечори-10", "Обнова-Фест-2010", "Захід-2010", "Пикейные Жилеты-2010" тощо

Альбоми та компіляції: "Грип" (1996), "Апокаліпсис Артима" (1998), "Повний..." (2000), "Живий в Довженка" (2002), "Шось сталось у лісі..." (2007), "Живий в Тернопільській філармонії" (2008), акустичний синґл "Половина Половини" (2009). Окремі пісні гурту увійшли у збірники: "Перлини Сезону-98".Переможці" (1998), "Рок-екзистенція-2000", "Українська готика" (2002, Німеччина), збірник журналу "Афіша" під назвою "Українське інді" (2006)
Сторінки в інтернеті:
  • http://www.soloway.co/uk/nameless-ua-ternopil

  ПІСНІ
НазваСлова / МузикаАльбомA Файли  Рік  #
 Все для тебе Nameless / Nameless не вказано +   410
 Слава Богу, що я не москаль Зорян Безкоровайний / Зорян Безкоровайний не вказано +   1221
 Аби побачити пояснення малюнків у колонці "Файли", підведіть курсор мишки до малюнка.      
Не знайшли пісні, але самі маєте текст чи аудіо? Додавайте її сюди або надсилайте на емейл!
Таким чином ви долучитеся до розвитку сайту та поділитеся улюбленим текстом з іншими!


Дані ввів: Гриб  23.07.2011
Відредаґовано: 11.09.2011
Переглядів: 972



  Виправлення та доповнення     ПРАВИЛА!     ДЕ СКАЧАТИ mp3 ?!
[cховати]


  Адреса цієї сторінки: https://www.pisni.org.ua/persons/2457.html

 ВХІД
Е-мейл: 
Пароль: 
  Забули пароль?
  
  ПІДПИШІТЬСЯ! ГРУПИ У СОЦМЕРЕЖАХ
FB