На головну сторінку

Чарівні гітари




Перейти до списку пісень >>

Існування: 1973 - 1980
Місце заснування: Київ

Історія

Легендарний ВІА "Чарівні Гітари" був організований бас-гітаристом Борисом Волгіним в 1973 році, працював від Київської філармонії в "Укрконцерті". Перший склад ансамблю в основному складали колишні учасники московського ВІА "Голубые гитары", які раніше пройшли школу керівника колективу Ігоря Яковича Гранова. До першого складу ансамблю "Чарівні Гітари" увійшли музиканти: Борис Волгін – художній керівник, бас-гітара, Микола Сахаров – соло-гітара, Стас Борисов – вокал, саксофон, Віктор Дегтярьов – ударні інструменти, Леонард Арсланьян, Наталя Гура, Рафаель Аюпов – вокал. Репертуар ансамблю на початку складався з пісень ВІА "Голубые гитары". У подальшому вони виконують свій репертуар із нових пісень, що народилися в їхньому новому колективі. Фактично у ВІА "Чарівні Гітари" колишні учасники ВІА "Голубые гитары" реалізували свої ранні плани, ідеї і справді зайняли своє місце у вокально – інструментальному русі в нашій країні. Ансамбль багато гастролює по шахтарських містах і селищах Донбасу, а також по всьому СРСР.

Популярність до ансамблю прийшла після випуску на Всесоюзній фірмі грамзапису "Мелодія" перших двох міньйонів (1975 р.), де учасники ансамблю виконали пісні, які по праву стали шлягерами того часу і на всі часи. На першому міньйоні були записані пісні композитора Олексія Екімяна: "Ти за мене замiж вийди" на слова М. Сингаївського, соліст Леонард Арсланьян, "Любиш чи не любиш" на слова І. Бараха, "Киянка мила" на слова В. Кудрявцева, соліст Леонард Арсланьян, "Подаруй" на слова І. Бараха. Всі пісні були записані на українській мові, що внесло в радянську естраду свою красу і неповторний колорит. На другому міньйоні були записані пісні, в яких виконував соло Леонард Арсланьян: "Добрый дождик" (М. Ожешко – Б. Волгін), "Ганка" (О. Авагян – слова народні), "Десятый клас" (Б.Монастирський – Ю. Рибчинський), "Вместе с гитарой" (невідомий зарубіжний автор – Ю. Рибчинський). Творчість ансамблю було відмічено популярними радянськими авторами, і вони довірили виконати пісню "Мне теперь всё равно" (А. Шульга – Л. Дербеньов). Ця пісня була записана на фірмі "Мелодія" у серії "Вокально – інструментальні ансамблі" (1977 р). По всесоюзному і українському радіо в той час звучали багато пісень у виконанні ВІА "Чарівні Гітари", в тому числі і шлягери: "Кольори кохання" (Є. Мартинов – В. Кудрявцев) і "Кохай мене" (В. Ярцев – В. Кудрявцев), "Я буду ждать" (солістка Наталя Гура). У середині 70-х років склад ансамблю змінюється, і в колектив вливаються учасники популярної української групи "Еней", які фактично продовжують творчість і дискографію ансамблю, вносять джаз – рок в напрямок звучання колективу.

У складі ансамблю працювали молоді композитори і поети: бас-гітаристи Дмитро Рибак, Микола Кирилін; Павло Жагун (Лінник) – труба, Віктор Іллєнко – флейта, саксофон-сопрано, Руслан Горобець – клавішні інструменти, вокал, який з часом стане керівником ансамблю "Рецитал" Алли Пугачової, Олександр Анікін – ударні інструменти; джазова співачка Наталя Гура; солісти: Микола Мозговий, Леонард Арсланьян, Тарас Петриненко, Олег Колесніченко та інші. У 1978 році ансамбль "Чарівні Гітари" записує свій третій міньйон з піснями: "Васильковое платье" (А. Шульга – Б. Волгін), "Коло млина калина" (К. Стеценко – слова народні), "Эта песня" (автор А. Лисенко), "Снег" (В. Хропачьов – С. Борщевський). У 1980 році, фактично до московської "Олімпіади – 80", ансамбль "Чарівні Гітари" записує на фірмі "Мелодія" свій перший диск-гігант з піснями радянських і зарубіжних авторів. У подальшому учасники ансамблю "Чарівні Гітари" йдуть в інші колективи. В основному вони працюють в Тульській філармонії у ВІА "Червоні Маки" та рок-групі Олександра Барикіна "Карнавал", пізніше в ансамблі Алли Пугачової. До ювілею створення ВІА "Чарівні Гітари" був випущений компакт-диск з кращими піснями колективу.
Сторінки в інтернеті:
  • http://uaestrada.org/ansambli/charivni-hitary

  ПІСНІ
НазваСлова / МузикаАльбомA Файли  Рік  #
 Ганка О. Авагян / О. Авагян не вказано     1584
 Киянко мила В. Кудрявцев / О. Екімян не вказано     2401
 Кохай мене В. Кудрявцев / В. Ярцев не вказано     3270
 Любиш, чи не любиш? І. Барах / О. Екімян не вказано    1531
 Подаруй І. Барах / О. Екімян не вказано     1987
 Аби побачити пояснення малюнків у колонці "Файли", підведіть курсор мишки до малюнка.      
Не знайшли пісні, але самі маєте текст чи аудіо? Додавайте її сюди або надсилайте на емейл!
Таким чином ви долучитеся до розвитку сайту та поділитеся улюбленим текстом з іншими!


Дані ввів: Гориславець  15.07.2011
Відредаґовано: 03.11.2011
Переглядів: 5088



  Виправлення та доповнення     ПРАВИЛА!     ДЕ СКАЧАТИ mp3 ?!
[cховати]


  Адреса цієї сторінки: https://www.pisni.org.ua/persons/2450.html

 ВХІД
Е-мейл: 
Пароль: 
  Забули пароль?
  
  ПІДПИШІТЬСЯ! ГРУПИ У СОЦМЕРЕЖАХ
FB