На головну сторінку

Валерій Буймістер




Перейти до списку пісень >>

Місце народження: Чернігівська обл.

Біографія

Валерій Буймістер – відомий український естрадний та оперний співак, баритон. Мистецтвознавці називають його одним з наймасштабніших інтерпретаторів світової музичної культури. Його здобутки в цій царині мають дивовижні масштаби: він виконує Гейне, Шуберта, Моцарта, Бетховена, Рахманінова й Чайковського.

Народився на Чернігівщині. Змалечку душа тягнулась до музики, до гарних мелодій. Хлопцю дуже подобався Іван Козловський. До того ж, в ті часи був розквіт популярності Робертіно Лоретті, і Буймістеру також хотілося співати. Першою народною піснею, яку він співав разом з дідом на печі, була "Розпрягайте хлопці коней". Пізніше з матір'ю виводив "Місяць на небі". Частенько з дідом Валерій ходив до сусіда, у якого був патефон – дивина на той час – і слухав Гмирю, Козловського. Після дитячої самодіяльності став лауреатом республіканського конкурсу, вступив до Київського музичного училища імені Глієра. А ще через три роки вступив до київської консерваторії. Ще будучи студентом, став солістом Українського радіо. На конкурсі вокалістів у Парижі взяв Гран-прі.

Валерій Буймістер має прекрасний голос, багатий досвід виступів, перемоги в міжнародних конкурсах, пошану прихильників-глядачів. За внесок у розвиток вокального мистецтва України він отримав звання Народного артиста України. А за певні концертні програми 1997 — 1998 років, зокрема виконання музики Лисенка до "Кобзаря", його було нагороджено Національною премією України імені Тараса Шевченка. Це найвища нагорода для співака.

З великим успіхом виступав на сценах США, Мексики, Канади, Німеччини, Франції, Іспанії, Португалії, Бельгії, Чехії, Словаччини, Сінгапуру, Австралії, Нової Зеландії.

Фірма грамзапису "Мелодія" випустила три платівки Валерія Буймістера. Про нього знято два фільми, один з яких під назвою "Валерій Буймістер" на початку дев'яностих років зробив відомий український режисер, знаний майстер художнього українського та документального кіно Олег Бійма. Записаний на плівку "Концерт романсів Глінки", які виконує Валерій Буймістер. Був знятий ще один музичний фільм, де партнеркою Буймістера була відома українська співачка, Народна артистка України Лідія Кондрашевська.

Багато записувався на радіо. Валерія Буймістера запрошували на роботу до Москви, колись пропонували залишитися в Америці, але він вважає, що жити треба там, де ти народився. Він уболіває за Україну, за її майбутнє, культуру, мистецтво, вокальну школу. Бажає, щоб в театри приймали талановиту молодь, щоб його учні продовжували справу його життя.

Зараз в репертуарі Валерія Буймістера — твори Гайдна, Бетховена, Шуберта, Шумана, Брамса, Чайковського, Рахманінова. Справжнім відкриттям є інтерпретація української камерної вокальної музики: Миколи Лисенка, Станіслава Людкевича, Дмитра Бортнянського, Бориса Лятошинського та інших. Популяризує він і твори сучасних українських композиторів. Його таланту підвладне все.

Валерій Буймістер вже понад тринадцять років викладає в київській консерваторії імені Чайковського, яку колись закінчив. Вчилась у нього вокалу і донька Марія, яка сьогодні вже є лауреатом кількох міжнародних конкурсів. Валерій Буймістер пишається донькою, хоч і стверджує, що їй треба ще шліфувати голос, постійно працювати над собою. Дружина Валерія — піаністка.
Сторінки в інтернеті:
  • http://uaestrada.org/spivaki/bujmister_valerij

  ПІСНІ
НазваСлова / МузикаАльбомA Файли  Рік  #
 Пісня про рідний поріг А. Демиденко / Л. Дичко не вказано     3053
 Рідна земле моя Д. Луценко / П. Майборода не вказано     4032
 Аби побачити пояснення малюнків у колонці "Файли", підведіть курсор мишки до малюнка.      
Не знайшли пісні, але самі маєте текст чи аудіо? Додавайте її сюди або надсилайте на емейл!
Таким чином ви долучитеся до розвитку сайту та поділитеся улюбленим текстом з іншими!


Дані ввів: Гориславець  15.07.2011
Відредаґовано: 15.03.2020
Переглядів: 1665



  Виправлення та доповнення     ПРАВИЛА!     ДЕ СКАЧАТИ mp3 ?!
[cховати]


  Адреса цієї сторінки: https://www.pisni.org.ua/persons/2439.html

 ВХІД
Е-мейл: 
Пароль: 
  Забули пароль?
  
  ПІДПИШІТЬСЯ! ГРУПИ У СОЦМЕРЕЖАХ
FB